HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA '07-'08 - 15.-17. hét

2008.02.26. 14:04 hulk

Kicsit megviseltek az NBA-ben zajló események mostanság, az egész liga a játékoscseréktől hangos. Gasol, Shaq, Marion, Kidd, majd Big Ben, Szczerbiak, Gooden, Bobby Jackson, Wells ... Delonte West ... felsorolni is szép feladat, nemhogy nyomon követni, plusz fantasy GM-ként alkalmazkodni.

Ezzel együtt nem panaszkodok, inkább a saját hülyeségeim vittek a sírba megint, mint a cserék (és sérülések) miatt kihagyott meccsek. A helyzet most nem rózsás, a 4.-ről a 8. helyre csúsztam vissza 3 hét alatt, de nincs messze a playoffot jelentő 6. hely, a hátralevő 4 hét alatt kötelező lesz visszakapaszkodni az élmezőnybe!

Kezdjük a blog főkolomposával, Hulk-kal! Már régóta tudtam, hogy az elkövetkező széria nehéz lesz, de hogy ennyire... El kell ismernem, a Hulk Warriors Kevin Martin - Manu Ginobili - Andre Iguodala - Pau Gasol tengelye Alstonnal, Battier-vel, Collisonnal, Harringtonnal (és a sérült Devin Harrissel) kiegészülve igen erősnek számít. Főleg, ha a tulaj előre tudja, hogy X vagy Y nem játszik sérülés miatt. Az én keretem is erős, csak én nem tudtam, hogy azon kívül, hogy Stephen Jacksonnak csak 2 meccse van, Butler és Hinrich is sikeresen leamortizálja magát. Ez olyan 5 meccs mínuszt jelentett a héten, amivel kb. 4-gyel több kategóriát nyertem volna, miközben kb. 2-t elveszítek. Mindegy, ez az a vereség, ami bárkinek, bármikor becsúszhat. 6-9, gratula, Hulk!

Pár érdekesség a hétről: Manu, Iggy és KMart mint húzóemberek, mindent megtettek - hogy lehúzzák Hulk büntetőszázalékát! (A többit kategot meg fel...) Ez olyannyira sikerült is nekik, hogy hárman együtt kb. 65%-kal dobtak - és ez sem volt elég a kategória elbukásához, mert a többiek két kivétellel 100%-kal dobtak, és az a két kivétel is 80%-os volt! Nálam meg az egész csapat tudott 66,6%-ot... Ezt köszönhetem elsősorban Big Bennek, aki a maga kemény 32%-ával megalapozta a pofont - ugyanakkor a labdaszerzések és a blokkok terén az ő 6+5-je jelentette a különbséget Hulk és köztem, tehát egy szavam sincs a büntetők miatt, viszont köszi a két kategot, Ben! Az említett két kateg mellett csak a "hátsó három" ment, vagyis a kevesebb meccset játszók tipikus kategóriái: TO, PF, A/T, illetve nagy meglepetésemre a mezőnyszázalék is meglett. Jó lett volna még a mezőnygólokat is hozni, de nem sikerült még 7-et begyötörnünk.

 

A következő héten a ligaelső AK-47-tel játszottunk, és az ő Turbo Turtle nevű gárdájával. Nem véletlenül vezet, Paul, Bosh, Turkoglu, Peja viszik a csapatot a hátukon, és hasznos kiegészítő emberei is vannak, mint pl. Kirilenko, Murphy, Rush, Kenyon Martin (aki ha egyben van, marha jó tud lenni)... A reményeim abban álltak, hogy az All-Star gála miatt rövidített hetünk volt, és szinte mindenki 2 meccses volt, tehát egy szoros párharcra volt kilátás. Persze a sors közbeszólt, és Wilcox és Big Ben is influenzás lett, ezzel úszott a GP, a MIN, a DREB ... viszont meglett döntetlenre a PF. Marhajó... Úgyhogy hiába volt pariban Paullal MoWill és Jackson, AK-nál Peja egész egyszerűen megállíthatatlan volt, a két meccsen 9(!!!) hármast szórt, nálam meg az erre az egy célra betett Radmanovic midössze kettőt szerénykedett össze (eredmény: 24:24-es döntetlen a kategban). Az ellennél mindenki szuperül dobott mezőnyből, nálam meg 5-en voltak 40% alatt, ez a kateg is elment - és vele a FGM is. A vége 4-9-2 lett, pedig sokkal jobbat szerettem volna. Tudom, hogy hülyeség, de jobb lett volna Bennel és Wilcox-szal a 6-6-3 ... (és akkor Butler hiányáról még nem is beszéltem.)

 

A legutóbbi héten szintén egy közvetlenül az élbolyba tartozó csapat, a Subie vezette High Life Squad jelentett kihívást - és a vége nagyon csúfos lett, amiért totálisan csak magamat okolhatom. Kihagytam ugyanis McCantsot, abban a hiszemben, hogy az egyébként Subie-tól frissen megszerzett Salmons több meccsen jobb lesz, mint ő. Csakhogy akármennyire fogadkozott a Denver, hogy megszerzi Artestet, végül mégsem tették, és ezzel a pokol feneketlen mélyére küldték Salmonsot, és vele együtt a hetemet. A trade deadline a valóságban is igazi ramazurit okozott (Big Ben is kihagyott emiatt egy meccset), hát még a fantasy berkekben! Wilcox is ahelyett, hogy örült volna Kurt Thomas távoztának a Seattle-ből, és kirobbanó formában segítette volna Hőseimat, inkább beteget jelentett a hét utolsó napján. Jackson is összeszedett valami bokaficamot, Marionnak kétmeccses hete volt (egyedül a Miaminak volt ilyenje a ligában a héten, no comment), de ez a McCants-ügy... a kiscsávó veszettül hajigált, és sokminden be is ment neki (főleg hármasok), lopkodott, gólpasszt adott... és mindezt a padomon művelte, helyette ugye Salmons szerzett a héten 9 pontot, 7 pattanót és 7 asszisztot - 4 meccsen összesen! Köszi! A 9 meccses hátrányt esélyem sem volt ledolgozni a hét végére, és bár kinézett egy tisztes 5-9-es vereség, a vége 1-14 lett, mert a srácok képtelenek voltak 2-vel több gólpasszt és 4-gyel több labdaszerzést összekaparni, viszont sikeresen eladtak 3-mal több labdát a kelleténél. Soha nem kaptam ekkora verést eddig 3,5 fantasy szezon alatt, de most megtanultam, hogy nem szabad "túl okosnak" lenni, és a több meccs nem mindig jelent jobb teljesítményt. Salmonst csak azért nem teszem ki a csapatból, mert egyetlen sérülés elég neki, hogy bekerüljön a Kings kezdőjébe, és megint felrobbanjon. A jelen helyzetet tekintve ezt várhatom...

 

A következő hetekben két törvényt kellene betartanom: nem csinálni hülyeséget, és türelmesen megvárni, amíg visszatérnek a sérültek. Butler és Brand is jó úton van állítólag... Ha megcsípem a 6. helyet, amire simán van esély, ha betartom az első törvényt, velük együtt már bármire képes lehet a csapat. De az is lehet, hogy nem bírom ki, és elcserélem Brandet vmi olyan centerre, aki játszik is, és hasznos is...

Szólj hozzá!

Címkék: nba fantasy sport gasol

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr7355155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása