HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

NHL Fantasy Hoki - Amit nem tudsz kontrollálni

2008.01.21. 15:01 Ciani

Fantasy csapat menedzsereként az ember nagyon sok mindent tud befolyásolni, vannak dolgok azonban, amik felett nincs kontrollja: az egyik és egyben legfontosabb ilyen a sérülések. Az elmúlt két hét pedig a Suomirulznál pontosan erről szólt, mintha eddig nem lett volna elég bajunk...

A gondok ott kezdődtek, hogy a liga második legjobb csapata, a Fakéz SC elleni meccsünk során minden rosszul alakult: az ellenfél örök backup kapusa, Ty Conklin újjászületett Pittsburghben Fleury sérülése után - 96%-kal védett a héten, alig kapott gólt, és hozta a győzelmeket. Ezt tetézte, hogy az összes mezőnyjátékosa pontot szerzett a héten. Nehéz egy ilyen ellenfelet legyőzni - hát még ha megsérül a második legjobb játékosod!

Danny Heatley-re egy hónapig nem számíthatok, csak bosszantásképp megtudtam, hogy a srác egyetlen meccset sem hagyott ki az elmúlt két és fél évben, mióta az Ottawához került. A Fakéznek ráadásul egy csepp mákja is volt, az utolsó napon nyerték meg a gólpassz kategóriát, egyetlen különbséggel.

Összességében 3-7-4 arányban kaptunk ki, tehát mindössze tíz pontot szereztünk és újabb nehéz meccs elég néztünk a GreenEagles ellen. Ennek a csatának a különlegessége abban rejlett, hogy korábban ezzel a csapattal cseréltem Leclaire-ért, ráadásul a tulaja elől több kiszemelt játékosát is elhoztam a drafton, ami miatt a mai napig egészséges rivalizálás van kettőnk között :)

Mondanom sem kell, hogy Zajac és Dumont, akiket Leclaire-ért adtam, fantasztikus hetet produkáltak, előbbi 3 gólt, utóbbi 2+2-t jegyzett. Szerencsére Leclaire sem maradt adós a jó teljesítménnyel: három meccsen 2 győzelmet szerzett, 91%-kal védett és csak 8 gólt kapott. Az ellenfélnél szerencsére Nabokov betlizett, így három kapus statot is megnyertünk, shutout pedig egyik félnél sem volt.

Szerdán aztán robbant a bomba: Stastnynak vakbélműtétje lesz, 3 hétig biztosan nem számíthatok rá. Tehát a három húzóemberem közül kettő kidőlt, remek kilátások a jövőre nézve. De természetesen már a GreenEagles ellen is megéreztem hiányukat, gólokban és asszisztokban is egész héten az ellenfél hátát néztük csak. Ráadásul Stastny kiesése miatt elvesztettük az amúgy biztosnak hitt FW kategóriát is.

Ezek mellett eltörpül, de a héten Seidenberg is megsérült, aki a legmegbízhatóbb védőm volt hetek óta. Mindezek ellenére megnyertük a PPG és a GWG statot is, egyiket sem túl erős teljesítménnyel, de egy kis szerencse ránk fért. Vékonyan hoztuk a kapuralövéseket és a +/- kategóriát is, PIM-ben pedig taroltunk. Emberhátrányos pontot egyik csapat sem szerzett, így 8-4-2-re nyertük a hetet nagy meglepetésre, és továbbra is életben tartjuk egyre halványuló reményeinket a bentmaradásra.

Behúztam két szabadügynök centert, a Sharks-os Torrey Mitchellt illetve a jó öreg Scott Nichollt a Preds-ből, hátha csodát tesznek jövő héten, amikor kiesési rangadót vívunk a szintén újonc Ruff Ryders ellen.

1 komment

Címkék: nhl fantasy sport fantasy hoki suomirulz

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr53305926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hulk 2008.01.21. 15:52:26

Grat ez hősies győzelem volt. Egyébként nagyon is ismerős a helyzet, hiszen a Nba fanatasyben, szinte hihetetlen, de ez az első olyan hetem (a 13. fordulóban), amikor a legjobbnak vélt kezdő csapatom van a pályán.
süti beállítások módosítása