HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA: Hétfő reggeli ki-kicsoda – 24. játékhét

2008.04.07. 07:06 hulk

Jön a döntő! Meg a bronzmeccs, meg a 7. és a 9. helyért játszott párharcok, persze. A roto ligákban szintén abszolút a célegyenesben vagyunk. De mit is jelent mindez?

Két dolgot:

1. Jónéhány játékos pihen ilyen-olyan okokból, mert a csapatuk már vagy kiesett a rájátszásért zajló küzdelmekből, vagy éppen tuti helye van a playoffban, és kímélik a sztárokat.

2. Fantasy téren éppen ezért nincsenek többé sztárok és kispadosok, vagy legalábbis sokkal kisebb a különbség, mint az év elején, vagy akár 2-3 héttel ezelőtt. Sokkal szívesebben elfogadnám most pl. Chris Quinnt, mint mondjuk Mo Williamset. Kell-e mondanom, kit nem draftolt a kutya se az év elején?

 

A veszélyesnek nyilvánítható gárdák a következők: Boston, Detroit és San Antonio a biztos rájátszásbeli hely miatt, illetve Milwaukee, New Jersey, Portland és a már eddig is gyengécske alakulatok. Akik viszont a végsőkig küzdenek majd, azok elsősorban a fél Nyugat, illetve a Philly, a Toronto és a Washington.


Ennek megfelelően a kelta trió helyett Powe és Tony Allen, Hamiltonék helyett Stuckey, Duncanék helyett senki, MoWill és Yi helyett Sessions és Simmons, Harris és Carter helyett Marcus Williams és Nachbar, valamint Roy és netalántán Webster helyett talán Jack lesz bevethető.

 

Alapvetően ilyenkor már csak az számít, hogy ki játszik, és ki nem. Láttam már fantasy csapatot Mariont kihajítva Powe-ért nyúlni. Azért van jó hírem is, a héten egyszerre tért vissza a pályára Arenas, Brand, Gasol és Nowitzki is, mindannyian megbízhatóak lesznek a szezon végéig, bár Arenastól ne várjatok 20-25 perceknél többet. A héten a liga kevesebb, mint harmadának van 4 meccse, a többi gárda csak 3-szor játszik. Alaposan meg kell gondolni, kibe helyezzük a bizalmunkat!

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

 

4 meccs:

 

Boston Celtics

A lényeget leírtam: ha Powe még szabadügynök, most azonnal tessék felvenni, illetve érdemes sasolni Perkinset és T.Allent is! A nagyok várhatóan egész meccseket hagynak ki, és ha pályára lépnek, akkor is max. 25-30 percre teszik.

Sérültek, ne tedd be őket!: Pollard

Kötelező: Powe, Perkins, Posey, Rondo

Csak „mély” ligákban: Garnett, Pierce, Ray Allen, Cassell

 

Chicago Bulls

Gooden lesérült, Tyrus Thomas ismét villoghat, ha tud. Szerintem érdemes megreszkírozni Sefoloshát a héten, a Bulls már csak a draftjogért játszik.

Sérültek, ne tedd be őket!: Gooden

Kötelező: Noah, Deng, Gordon

Csak „mély” ligákban: Hinrich, Hughes, Sefolosha

 

Dallas Mavericks

Dirk van, de Stackhouse nincs, Terryé a pontgyár-szerep a német mellett. Bass elfelejthető, a Mavs nagyon hajt a playoffért, ilyenkor annyit fogják nyomni a legjobbjaikat, amennyit lehet.

Sérültek, ne tedd be őket!: Stackhouse

Kötelező: Nowitzki, Howard, Kidd, Terry

Csak „mély” ligákban: Dampier

 

Denver Nuggets

Melo válla nem az igazi, de nem fog kihagyni meccset, mert nagyon hajszálon függ a Denver jövője. Ha nem jutnak be a rájátszásba, elképzelhető egy komoly nagytakarítás a nyáron (nehéz lesz ilyen szerződésekkel).

Sérültek, ne tedd be őket!: Hunter

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Martin

Csak „mély” ligákban: A.Carter, Smith

 

Detroit Pistons

Billups, Hamilton és Wallace már pihentek, és elképzelhető, hogy Prince és McDyess is kapnak majd egy szusszanásnyi szünetet a playoff előtt. Viszont gyakorlatilag a teljes kispad játszik, így nincs kifejezetten jó helyettes, akit betehetünk a Pistonsból – Stuckey-n kívül persze.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Stuckey, Prince, McDyess, Maxiell

Csak „mély” ligákban: Billups, Hamilton, Wallace

 

Los Angeles Lakers

A Lakers nagyon küzd, de sokan vannak sérült- vagy félsérült-listán még Gasol nélkül is. Fisher és Walton sem egészséges, Bynum csak a rájátszásra lesz kész, Arizáról meg időtlen idők óta nem hallottunk.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bynum (még 2 hétre), Mihm, Ariza

Kötelező: Bryant, Odom, Gasol

Csak „mély” ligákban: Radmanovic, Farmar, Vujacic

 

Milwaukee Bucks

Bogut és Redd hozzák magukat, de MoWillnek úgy látszik már a szezon vége előtt kezdenie kell valamit az amúgy műtendő kezével, mert alig játszik, és akkor sem túl jól. A helyén feltűnő Sessions ráadásnak jó védő, tehát helye van a pályán… Közben Yi szezonjának hivatalosan is vége, a Villanueva-tulajok örülhetnek!

Sérültek, ne tedd be őket!: Noel, Bell

Kötelező: Redd, Bogut, Villanueva

Csak „mély” ligákban: Sessions, Simmons

 

Minnesota Timberwolves

Sérültek, ne tedd be őket!: Telfair, Doleac

Kötelező: Jefferson, Gomes, Foye, Jaric

Csak „mély” ligákban: McCants, Brewer

 

New Orleans Hornets

Nincs sérülés, van viszont nagy vágta a nyugati elsőségért. Ez szinte soha vissza nem térő alkalom…

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Paul, West, Chandler, Stojakovic

Csak „mély” ligákban: Wells, Peterson

 

 

3 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

 

Atlanta Hawks

Bibby és Johnson nagyon jók együtt, ontják a gólpasszokat, a többiek pedig szintén jól nyomják – muszáj nekik, mert most még elbukható a rájátszás. Ha az Indy és a Bulls akár csak egyet is bukik, máris sokkal nyugisabb lesz a helyzet Atlantában.

Sérültek, ne tedd be őket!: Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, Bibby, Horford, M.Williams

Csak „mély” ligákban: Childress, Pachulia

 

Charlotte Bobcats

Kicsit kiszámíthatatlan Sam Vincent abból a szempontból, hogy centerben kit játszat, márpedig ez a döntése az egész csapatszerkezetet befolyásolja. Maradnak tehát a tuti tippek, a többiek totálisan megbízhatatlanok ilyen fontos időkben.

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra)

Kötelező: Richardson, Felton, Wallace, Okafor

Csak „mély” ligákban: Dudley, Mohammed

 

Cleveland Cavaliers  

Jamesnek lassan mindene fáj, de húzza az igát becsületesen. Big Ben visszatért, és ezzel jó sok GM-et fosztott meg egy féltucat blokktól és egy harmad tucat labdaszerzéstől – ezek pedig ugye tipikusan a nehezen elvihető kategóriák. Maradjunk annyiban, hogy szerintem Big Ben háta rendben van, nyugodtan betehetitek a pasast. Én is be fogom… Pavlovicot viszont messzire kerüljétek el, mert megint sérült!

Sérültek, ne tedd be őket!: Snow, Pavlovic

Kötelező: James, Ilgauskas, Wallace

Csak „mély” ligákban: Joe Smith, De.West, Varejao, D.Brown

 

Golden State Warriors

Kipukkadt a Warriors, a támadógépezete messze nincs olyan formában, mint bármikor máskor a szezon folyamán. Ennek elsősorban Stephen Jackson az oka, aki valami hihetetlen százalékkal hajigál: 20% alatt! A többiek is csendesebbek, Davis és Ellis is elfáradt, ha a héten kiesik a Golden State a rájátszásból, lehet lecsapni Belinellire. Azubuike viszont már mostantól is hasznos lehet.

Sérültek, ne tedd be őket!: Webber (visszavonult)

Kötelező: Davis, Jackson, Ellis, Azubuike

Csak „mély” ligákban: Biedrins, Harrington

 

Houston Rockets

Alston lábszárbajai a héten rosszabbodtak, ezért ki is hagyott pár meccset, és Bobby Jackson került előtérbe. No meg Aaron Brooks…

Sérültek, ne tedd be őket!: Yao (egész évre), Sura, Francis, Alston

Kötelező: McGrady, Battier, Scola

Csak „mély” ligákban: Head, Jackson, Mutombo

 

Indiana Pacers

O’Neal van, Tinsley még mindig nincs, Diener kispados, pedig jobb, mint Murray, és a gyengélkedő Granger miatt egyedül Dunleavy az, akire nem lehet panaszunk. Murphy is iparkodik, és Diogut is látták a héten a pályán. Marquis Daniels is játszogat, és Foster is pattanózik még. De csak egy hajszál választja el a Pacers-t attól, hogy elbúcsúzhasson a rájátszástól, onnantól kezdve pedig kizárólag a fiataloknak fog állni a zászló.

Sérültek, ne tedd be őket!: Tinsley

Kötelező: Granger, Dunleavy, Murphy

Csak „mély” ligákban: J.O’Neal, Diener, Foster, Daniels

 

Los Angeles Clippers

Brand idő előtt visszatért, legalábbis a múlt heti előrejelzések alapján. Ha engem kérdeztek, túl későn tért vissza… mindenesetre Kaman kiesése miatt simán meglesznek neki a 30 percek a pályán. Powell is megbízható a maga 25-30 perce alatt, és Thornton és Maggette is élnek még.

Sérültek, ne tedd be őket!: Kaman (egész évre), Livingston (egész évre), Davis (egész évre)

Kötelező: Thornton, Brand, Maggette

Csak „mély” ligákban: Mobley, Dickau

 

Memphis Grizzlies

Warrick hol jól nyomja, hol nem. Mindig az ellenkezőjét sikerül neki összehoznia, amit jósolok neki a hétre. Kíváncsi vagyok, most mit csinál, mert nem mondok róla semmi konkrétat. Darkot tegyétek a padra!

Sérültek, ne tedd be őket:

Kötelező: Gay, Miller, Warrick

Csak „mély” ligákban: Conley, Lowry, Crittenton, Navarro

 

Miami Heat

Chris Quinn és más senki. Legalábbis amíg Banks és JWill lábadozik. Elvben csak a hét második felében térnek vissza, addig még élvezhetjük Quinn játékát.

Sérültek, ne tedd be őket!: Wade, Mourning, Wright, Haslem, Marion, Banks, A.Johnson, Williams

Kötelező: Quinn

Csak „mély” ligákban: Davis

 

New Jersey Nets

Carter bokája csúnyán kiment, lehet, hogy műteni is kell majd a nyáron. Szerintem mondjuk nem várnak vele, csak addig a pillanatig, amikor hivatalosan is kiesik a Nets a playoff-harcból. Ez a pillanat egyébként Harris és Jefferson játékidejét is meg fogja tizedelni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Carter

Kötelező: Jefferson, Harris, Boone

Csak „mély” ligákban: Nachbar, M.Williams, Krstic

 

New York Knicks

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig), Marbury (szezon végéig), Curry (szezon végéig)

Kötelező: Crawford, Lee, Robinson, Randolph

Csak „mély” ligákban:

 

Orlando Magic

Mindenki egészséges, aki számít, Nelson is és Turkoglu is.

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre)

Kötelező: Howard, Lewis, Turkoglu

Csak „mély” ligákban: Nelson, Evans

 

Philadelphia 76ers

Küzd a Sixers, de nagyon. Meg is lett az eredménye, mert 3 év után ismét bejutottak a rájátszásba. Pihenni viszont még mindig nem lehet, mert a Raptors és a Wizards is ott vannak a környéken a tabellán. Nagy a helyezkedés, senki nem akarja a Bostont és a Detroitot kapni az első körben.

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre)

Kötelező: Iguodala, A.Miller, Dalembert

Csak „mély” ligákban: L.Williams, T.Young, Green

 

Phoenix Suns

Hill egészséges megint, Diaw és Barbosa szerepe kicsit csökken.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Nash, Stoudemire, Bell, O’Neal

Csak „mély” ligákban: Hill, Diaw, Barbosa

 

Portland TrailBlazers

Roy talán fog játszani még idén, talán nem. Bajnoki címért küzdve nem érdemes reszkírozni, csak tuti infó tudatában tegyétek be a hétre! Websterrel vigyázzatok, szívritmuszavarral diagnosztizálták, a hétre semmiképpen se tegyétek be! Helyette 3 pasast is ajánlhatok, de egyik sem fog vizet fakasztani a sziklából: Jack, Jones és Blake is több szerepet kap.

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles, Roy, Webster

Kötelező: Aldridge, Jack, Outlaw

Csak „mély” ligákban: Blake, Przybilla, Jones

 

Sacramento Kings

Udrih nincs, Anthony Johnson helyett pedig elsősorban Garcia, másodsorban Salmons van a pályán.

Sérültek, ne tedd be őket!: Abdur-Rahim (egész évre), Udrih

Kötelező: Miller, Martin, Artest

Csak „mély” ligákban: Moore, Salmons/Garcia

 

San Antonio Spurs

Csak azért nem teszem a nagy hármast egy kategóriával lejjebb, mert ha ők csak 30 perceket kapnak, az csak 3-5 perccel jelent kevesebbet az átlagnál. Helyettesként csak elképesztő rossz helyzetben levő gárdáknak tudom Finley-t ajánlani.

Sérültek, ne tedd be őket!: Horry

Kötelező: Duncan, Ginobili, Parker

Csak „mély” ligákban: Finley, Thomas, Udoka

 

Seattle Supersonics

Már Damien Wilkins is hagyott ki meccset a héten… Jeff Green viszont továbbra sem igen tud mit kezdeni a megnövekedett játékidővel.

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift, Wilcox (mindketten év végéig)

Kötelező: Durant, Collison, Watson, Petro

Csak „mély” ligákban: Jeff Green

 

Toronto Raptors

Ford kezd, Calderon csere – írtam a múlt héten, és bizony a spanyolnak voltak bosszantóan pocsék teljesítményei a héten. Ellenben Ford pénteken 14 gólpasszt produkált, elsősorban Rasho-t tömve: Nesterovic talán élete második legjobb NBA-korszakát éli a minnesotai évek után. Közben Moon szép csendben megtanult hármast dobni!

Sérültek, ne tedd be őket!: Garbajosa

Kötelező: Bosh, Moon, Nesterovic, Ford,

Csak „mély” ligákban: Parker, Bargnani, Delfino

 

Utah Jazz

Brewer még mindig maródi, Okur már játszott a héten. Kirilenko is meggyógyult, tehát Millsap ismét 20 perc környékére, vagy az alá zuhan.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Williams, Boozer, Okur, Kirilenko

Csak „mély” ligákban: Korver, Millsap, Harpring

 

Washington Wizards

Arenas van, Butler van, de most meg Jamison nincs. A fránya vállsérülés… ha hosszabb távon kell nélkülözni Antawn-t, kukkoljátok meg, felvehető-e még Blatche. Stevenson bokája sem 100%-os, erre is figyeljetek!

Sérültek, ne tedd be őket!: Jamison, E.Thomas (egész évre)

Kötelező: Butler, Arenas, Haywood

Csak „mély” ligákban: Stevenson, Songaila

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr99414976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása