HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfői reggeli 13. játékhét

2008.01.21. 07:01 hulk

(Hármas sípszó.)  FÉLIDŐ!


A 13. héten majd’ minden csapat lejátssza a 41. mérkőzését az NBA-ben, tehát az alapszakasz feléhez érkezünk. Fantasyben ez a roto ligákban hasonló mérföldkövet jelent, de a H2H bajnokságokban bizony már el is hagytuk az alapszakasz felét (a 23.-26. hét a rájátszás).Ez azt jelenti, hogy pihenésre most sincs idő, sőt!


Még mindig szállnak a pletykák a játékoscserékről, a héten többen is visszatérnek sérülésükből, és miután szinte minden gárdának négy meccse van, extrán oda kell figyelni, kit is érdemes játszatni! Utóbbi félmondatot a szokásosnál is rendhagyóbbá teszi a Milwaukee, a Detroit, a Golden State, a Miami, a New York, a Utah és a Toronto, mert előbbi a 5(!!) meccsével minden idők leggazdagabb fantasy hetét produkálhatja, a Raps pedig egyedüliként mindössze kétszer lép pályára. A felsoroltak maradéka 3-3 meccsen játszik, de ezen a héten ez kifejezett hátrányt jelent.


Bibby, Artest, T-Mac immár bevethetők a héten, Kevin Martin is már javában játékban van, viszont elbúcsúzhatunk egy jó időre Marbury és Nene játékától. Előbbi kitakaríttatja a bokájából a csontszilánkokat, utóbbinak pedig a héten eltávolítottak egy (az első visszajelzések szerint jóindulatú) daganatot a heréjéről. Ezúton kívánunk neki (és a többi maródinak is) jobbulást!

Csapjunk is bele a levesbe, úgyis lesz min gondolkoznotok! J

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

5 meccs:

 

Milwaukee Bucks (@NOH, PHX, IND, @TOR, WAS)

Aki ép és egészséges, az bevethető a héten a Bucksból, mert 5 meccs a legjobb fizikummal rendelkezőket is kiborítja. Ráadásul a heti ellenfelek szinte mindegyike álomellenfél fantasy szempontból, sok pontot kapnak (és dobnak). Ennek megfelelően persze ne várjatok 40 perceket meccsenként a sztároktól (MoWill, Redd, Bogut), a héten sokkal inkább el lesz osztva a játékidő, mint egyébként – különösen a hét vége felé. Ezzel viszont megnyílik az út a cserék előtt, hogy a szokásosnál többet legyenek a pályán, tehát Charlie Bell és Simmons is kötelezővé válik, illetve Villanueva (és talán Gadzuric) is többet tesz majd le az asztalra a héten a szokásosnál.

Sérültek, ne tedd be őket!: Noel, Mason (még 5 hétre)

Kötelező: Redd, Williams, Bogut, Yi, Bell, Simmons, Villanueva

Csak „mély” ligákban: Gadzuric(?)

 

 

4 meccs:

  

Atlanta Hawks (POR, @DEN, @SEA, @POR)

Tovább folytatódik a Hawks jó fantasy sorsolása, de ha valakinek irányító kell, ne ebből a csapatból válasszon! Johnson mellett Lue és Law is egészséges, és játszanak is – mindegyikük értéktelen. Smith, Marvin, JJ és Horford a legmegbízhatóbbak, mellettük csak Childressnek van esélye 30-nál több percet tölteni a pályán.

Sérültek, ne tedd be őket!: Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, M.Williams, Horford

Csak „mély” ligákban: Childress

  

Boston Celtics (@NYK, TOR, MIN, @ORL)

A nagy hármasról nincs mit mondani, viszont Rondo háta nem az igazi, így House-t és Tony Allent kicsit többet láthatjuk a héten a szokásosnál. Ezen a héten viszont a bizonytalanság kifejezetten hátrányos, tehát még Rondót sem ajánlom…

Sérültek, ne tedd be őket!: Rondo

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen

Csak „mély” ligákban: Perkins, Posey, House, T. Allen

 

Charlotte Bobcats (SAS, DAL, @CHI, PHI)

Na, ha valaki meg tudja mondani, hogy a Felton-JRich-GWall-Okafor négyes mellett ki játszik eleget, tegye fel a kezét! McInnis még mindig kezd, de csak gólpasszban jó (néha még abban sem), a cserék közül pedig Carroll és Mohammed játszanak a legtöbbet – igen ám, de pl. Dudleynak is vannak meglepetésszerű teljesítményei, és itt-ott Hollins is benéz a pályára, a többiek elől szívva el a játékidőt.

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra), O.Harrington

Kötelező: Wallace, Richardson, Felton, Okafor, Mohammed

Csak „mély” ligákban: McInnis, Carroll

  

Chicago Bulls (@MEM, IND, CHA, PHX)

Ha a legégetőbb válaszra vagytok kíváncsiak a Bulls háza tájáról, az engem is érdekel. Hinrich hátfájása kifejezetten rosszul érint, hiszen nálam van a bball.hu ligájában, és természetesen nincs olyan helyettese, aki egy ilyen fantasybarát héten (minden ellenfélnek sok pontot lehet dobni) akár csak megközelíthetné Kirk teljesítményét. Vérmérséklettől és a kispadotoktól függően tegyétek be, vagy hagyjátok ki Hinrichet, ne hezitáljatok viszont Gordon és Nocioni szerepeltetésénél, Deng, Joe Smith és Big Ben mellett ők is jók lesznek a héten!

Sérültek, ne tedd be őket!: Hinrich(?)

Kötelező: Deng, Gordon, Hinrich(?), Wallace, Smith, Nocioni

Csak „mély” ligákban: Sefolosha (ha Hinrich mégsem....)

 

Cleveland Cavaliers (@MIA, WAS, PHX, @LAL)

A „James és a többiek” formula most már minden szempontból igaz fantasyben is, igaz, Goodennek és Varejaonak vannak fellángolásai. Hughes, Pavlovic és a többiek úgy használhatatlanok, ahogy vannak.

Sérültek, ne tedd be őket!: Marshall

Kötelező: James, Ilgauskas

Csak „mély” ligákban: Varejao, Gooden

 

Dallas Mavericks (@WAS, @CHA, LAL, DEN)

Eddie Jones sérülése miatt a héten a szokásosnál jobb lehet Terry és főleg Stackhouse. Ezen kívül csak arról tudok beszámolni, hogy Howard kihagyása (személyes okok miatt) nem trend, volt, hanem egymeccses kivétel, emiatt nem kell izgulnotok.

Sérültek, ne tedd be őket!: E.Jones

Kötelező: Nowitzki, Howard, Harris, Terry, Stackhouse

Csak „mély” ligákban: Dampier, Bass

  

Denver Nuggets (@LAL, ATL, NJN, @DAL)

Atkins a legújabb hírek szerint nem csak 2, hanem 3 hónapra esett ki – ez a csapatösszeállítás szempontjából nem hír. Ahogy az sem, hogy Nene bizonytalan ideig eltávon van, mert megszabadították a dokik egy jóindulatú daganattól. Ami aggasztóbb lehet, az az, hogy Martin nem egészen 100%-os, így részben Najera, részben a frissen felépülő Steven Hunter lehet, aki átveszi a helyét. Persze így aztán egyiküket sem érdemes bepakolni a csapatotokba. Az igazi főnyeremény Kleiza lehet, különös tekintettel a csütörtöki 41 pontos robbantására…

Sérültek, ne tedd be őket!: Atkins (minimum 2 hónapig), Nene

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Kleiza, A.Carter

Csak „mély” ligákban: Najera, Martin(?)

 

Houston Rockets (SEA, @SEA, @POR, UTA)

Állítólag T-Mac visszatér 12 meccs kihagyás után, de vele úgy vagyok, hogy hiszem, ha látom. Szerintem rendesen rozsdás lesz, ha vissza is tér, legalábbis edzeni még pénteken sem tudott… úgyhogy ha van biztosan játszó emberetek a posztján, inkább szavazzatok rá.

Sérültek, ne tedd be őket!: Sura, Snyder, Francis, McGrady

Kötelező: Yao, Alston, Battier, Head

Csak „mély” ligákban: Hayes, Scola

 

Indiana Pacers (@PHI, @CHI, @MIL, @MIA)

O’Brien edző kicsit lerövidítette a rotációt, vagyis az olyanok, mint Foster csak akkor fognak játszani, ha sérülés van a gárdában. Érdemes figyelni az irányítóposztot, mert Tinsley-t végre utolérte a szokásos éves sérüléshullám, így Rush, Owens és Daniels a helyén játszva a máshol már látott módon oltják ki egymás fantasy értékét.

Sérültek, ne tedd be őket!: Harrison

Kötelező: Granger, O’Neal, Tinsley, Dunleavy

Csak „mély” ligákban: Rush

 

Los Angeles Clippers (UTA, SAC, @NOH, @MEM)

Az az igazság, hogy Cassellben akkor sem bízom, ha egy-egy meccsre még mindig képes arra a 30+ pontos, 7+ asszisztos teljesítményre, amit a héten is megmutatott. Öreg is, és porcelánból is van, ha fantasy a téma, inkább támaszkodnék biztosabb lábakra irányító poszton. Kaman visszatért a 16/16-os pont/pattanó szinthez, ez kifejezetten jófej dolog tőle. Thomas és Maggette teszik a dolgukat továbbra is, de semmi extrát ne várjatok tőlük…

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban februárig), Livingston (egész évre), Davis (egész évre)

Kötelező: Kaman, Maggette, Thomas, Cassell

Csak „mély” ligákban: Thornton, Mobley, Knight

 

Los Angeles Lakers (DEN, @SAS, @DAL, CLE)

A Lakers szép csendben a liga egyik legjobb csapata  lett – legalábbis a tabella szerint. Bynum minimum kéthónapos kihagyása a térdsérülése miatt persze rettenetesen vissza fogja vetni őket, akárhogy is fog igyekezni Kwame Brown. A kérdés az, hogy ha pl. Webber (vagy PJ Brown?) érkezik, és Mihm is visszatér 1-2 héten belül, ki mennyit fog játszani.

Sérültek, ne tedd be őket!: Mihm (még 1-2 hétre), Bynum (min. 2 hónapra), Radmanovic

Kötelező: Bryant, Odom, Fisher, Walton

Csak „mély” ligákban: Brown, Farmar

 

Memphis Grizzlies (CHI, ORL, @WAS, LAC)

Conley végleg teljes értékű irányítóvá nőtte ki magát fantasyben, miközben a többiek eltűntek a süllyesztőben. Lowryt azért nem érdemes még elfelejteni, mert egy apró Conley-sérülés, és ismét ott lesz a pályán, tripladuplaveszélyes játékával együtt. Centerben Milicic még 10 perc alatt is képes 3 blokkot kiosztani, tehát még mindig nem mondhatom, hogy ültessétek le, de a játékideje alapján már igen közel van ehhez a sorshoz. Navarro ha így folytatja, talán a legjobb hatodik ember címére is pályázhat majd az év végén…

Sérültek, ne tedd be őket!: Stoudamire (nem hajlandó csereként játszani)

Kötelező: Gasol, Miller, Gay, Conley, Navarro

Csak „mély” ligákban: Milicic, Warrick

 

Minnesota Timberwolves (@GSW, PHX, @BOS, NJN)

Még mindig az a bajom ezzel a csapattal, hogy egész egyszerűen megjósolhatatlan, hogy egy-egy meccsen ki lesz a húzóember Jefferson mellett. Így csak arra hagyatkozhatok, hogy McCants és Telfair játszottak a legtöbbet a héten. Gomes, Jaric és Smith mellé pedig talán ismét felzárkózik Brewer is. Még szerencse, hogy Foye-t még mindig hímestojásként kezelik, és amíg vissza nem nyeri a kondícióját, nem engedik a pálya közelébe…

Sérültek, ne tedd be őket!: Foye (még min. 1 hétig), Ratliff (2 hétre)

Kötelező: Jefferson, McCants, Gomes, Telfair

Csak „mély” ligákban: Smith, Brewer, Jaric

 

New Jersey Nets (@SAC, @GSW, @DEN, @MIN)

Nincs új a nap alatt Jerseyben, a nagy hármas mellett a két fiatalt, az egy öreget, és az egy középkorút érdemes körülszaglászni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Krstic (rehab), Wright

Kötelező: Kidd, Jefferson, Carter, Boone

Csak „mély” ligákban: Nachbar, S.Williams, Armstrong

 

New Orleans Hornets (MIL, POR, LAC, @SAS)

Peterson nem játszik kezdőjátékos szinten, de a többiek talán a liga legjobb fantasy kezdőnégyesét alkotják. A padról Pargót és Jacksont tudom ajánlani, de csak csendesen, ezen a héten vannak náluk sokkal jobb megoldások is.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson

Kötelező: Paul, West, Chandler, Stojakovic

Csak „mély” ligákban: Peterson, Pargo, B.Jackson

 

Orlando Magic (DET, @MEM, @DET, BOS)

Ha pesszimista vagyok, azt mondom erre a hétre, hogy „Jaj!”, mert kétszer a Pistons, egyszer pedig a Celtics védelmét kell feltörni. Nem a legkönnyebb feladat. Ha viszont optimista vagyok, azt mondom, hogy „Juhé!”, mert két riválist is lelassíthat a Magic, és a nyomukba eredhet a tabellán. A Boston formája amúgy is gyengécske Rondo nélkül…

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre)

Kötelező: Howard, Lewis, Turkoglu, Nelson, Evans

Csak „mély” ligákban: Bogans, Arroyo

 

Philadelphia 76ers (IND, DET, @NYK, @CHA)

Fantasy szempontból most már azt kell, hogy mondjam, a Philly kifejezetten háromemberes csapat, a többiek csak nagyon mély ligákban használhatók eredményesen.

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre)

Kötelező: Iguodala, Dalembert, Miller

Csak „mély” ligákban: L.Williams, R.Evans

 

Phoenix Suns (@MIL, @MIN, @CLE, @CHI)

Idegenbeli túra a heti menü a Napocskáknak, de mivel Diaw megfelelően helyettesíti Hillt, tulajdonképpen minden meccsen esélyesek Nashék. Aki szeretne a centerposzton 14 pontot és 5-5 pattanót/asszisztot látni, nyomja be a franciát a csapatba. Aki viszont hármas-zuhatagot szeretne látni, az ne Diaw-tól várja a megváltást, erre a célra a Phoenix minden(!) más játékosa jobb (na jó, Skinner kivételével).

Sérültek, ne tedd be őket!: Hill (1-2 hétre)

Kötelező: Marion, Nash, Stoudemire, Barbosa, Diaw, Bell

Csak „mély” ligákban:

 

Portland TrailBlazers (@ATL, @NOH, HOU, ATL)

Az Atlanta kellemesebb ellenfélnek ígérkezik, mint a másik két csapat a héten, de szerintem a Houston is verhető, ha T-Mac játszik. A Blazers igazi csapatmunkát végez, így mindenki megbízható átlagot hoz, nincsenek igazán meglepő, kiugró teljesítmények (a cserejátékosok között).

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…)

Kötelező: Roy, Aldridge, Outlaw, Jack

Csak „mély” ligákban: Jones, Blake, Przybilla

 

Sacramento Kings (NJN, @LAC, @UTA, @SEA)

Ez Bibby visszatérésének a hete (jan. 16-án), és mivel Martin is játszik már, Garcia és Salmons szerepe némileg csökkenni fog. Artest ugye még mindig sérült, tehát utóbbi értéke jóval kisebbet esik, mint előbbié. Kíváncsi vagyok, meddig lesz ez így, mert ugye Bibby, Artest, Kenny Thomas, és ha minden igaz, Brad Miller is esélyes arra, hogy elcseréljék. Arról tudjatok, hogy Bibby ugyan a padon kezd, de várhatóan 2-3 meccs alatt kiszorítja Udrihot a kezdőből.

Sérültek, ne tedd be őket!: Abdur-Rahim (egész évre), Artest (3-4 hétre)

Kötelező: Salmons, Miller, Udrih, Martin

Csak „mély” ligákban: Bibby, Moore, Garcia

 

San Antonio Spurs (@CHA, LAL, @MIA, NOH)

A San Antonio kicsit a Phillyre hasonlít abban, hogy háromemberes csapat, ráadásul ugyanazokon a posztokon. De semmi másban nem hasonlítanak – a Spurs nagy örömére. J

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Duncan, Parker, Ginobili

Csak „mély” ligákban: Barry, Finley, Oberto

 

Seattle Supersonics (@HOU, HOU, ATL, SAC)

Sajnos a Thomas-Wilcox-Collison hármas, akikről folyamatosan írni vagyok kénytelen, lassan kiegészül Petroval, és olyan négyest alkot, ahol egyikük sem igazán használható kezdőemberként fantasyben. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Wilcoxot még mindig zavarja az ujja, amelyik ficamos volt. Ha ez elmúlik, ismét a régi lesz. Irányítóban a helyzet fokozódik, Ridnour már ugyanannyit, vagy többet játszik, mint Watson. Szegény West pedig még mindig a lábával bajlódik…

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift, West

Kötelező: Durant, Wilcox, Watson, Thomas, Szczerbiak

Csak „mély” ligákban: Collison, Jeff Green, Ridnour

 

Washington Wizards (DAL, @CLE, MEM, @MIL)

Szerintem a Wiz Daniels nélkül 3-5-tel, míg Daniels-szel 13-5-tel áll, bár nem számoltam konrétan utána. Ha a centerük és a dobóhátvédjük egy picit hatékonyabb lenne támadásban, még Arenas nélkül is volna esély egy rájátszás-helyre. Így azonban kénytelenek Butlerre és Jamisonra támaszkodni, amit azok köszönnek szépen, és élnek is a bizalommal. Butler jelenleg a legjobb 10 játékos között van fantasyben, akármilyen hihetetlen is! Hiába, akinek nincs igazi gyenge pontja a statisztikai lapján azon kívül, hogy nem blokkol, az meg is érdemli, hogy a legjobbakkal egy lapon emlegessék!

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (minimum február végéig), E.Thomas (egész évre)

Kötelező: Butler, Jamison, Haywood, Daniels, Stevenson

Csak „mély” ligákban: Young, Blatche

 

 

3 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

  

Detroit Pistons (@ORL, @PHI, ORL)

3 mérkőzés, elit ellenfél, csak a legmegbízhatóbbak érdemlik meg a beválogatást a héten. Sheed jócskán visszaesett az előző hetekbeli formájához képest, de még így is elit centernek számít. Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Billups, Hamilton, Wallace

Csak „mély” ligákban: Prince, McDyess

    

Golden State Warriors (MIN, NJN, NYK)

Hazai meccsek, kellemesnek ígérkező ellenfelek ellen, tehát szinte négymeccsesnek is vehető a hét. Ennek ellenére nem fogok olyan Warriorokat ajánlani, akiknek nincs meg a fix 30-35 percük a pályán – tehát csak Davis, Ellis és Jackson lesz igazán használható. Biedrins és Harrington mellett a héten nagy meglepetésre Barnes is kezdett centerben, izgi lesz, ha lesz még erre további 4 példa (a Yahoo 5 adott pozícióban kezdett meccs után adja meg a posztot a játékosnak)!

Sérültek, ne tedd be őket!: Hudson

Kötelező: Davis, Jackson, Ellis

Csak „mély” ligákban: Biedrins, Harrington

 

Miami Heat (CLE, SAS, IND)

Itt aztán továbbra is hatalmas a zavar a gárdában, a Wade-Shaq-Davis trión kívül senki nem nyújt maradandót, még Haslem szerepe is visszaszorult. Kíváncsi vagyok, Riley mikor hozza már végre ide Artestet…

Sérültek, ne tedd be őket!: Mourning, Parker

Kötelező: Wade, O’Neal, Davis

Csak „mély” ligákban: Haslem, Williams

 

New York Knicks (BOS, PHI, @GSW)

Amilyen kellemetlen a heti sorsolás eleje, olyan jó a vége. Magyarul átlagos hét lesz, ami most kivételesen átlag alattinak fog számítani a „mindössze” 3 meccs miatt. Marbury kés alá fekszik, tehát Robinson még jobb lesz, mint eddig, de félő, hogy Richardson feltámadása miatt picit kevesebb lehetőséget kap. A magas embereket még mindig nem ajánlom, mert részben nem játszanak eleget, és elég jól, részben KG, Dalembert és Biedrins simán levédekezik majd őket a pályáról.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig) Marbury

Kötelező: Robinson, Crawford

Csak „mély” ligákban:

 

Utah Jazz (@LAC, SAC, @HOU)

Kiri ismét játszik, méghozzá ugyanúgy, ahogy a hátfájása előtt: viszonylag sokoldalúan (lásd gólpasszok), de még mindig nem régi önmagát idézve. Szóval most mindenki egészséges, és mindenki játszik is. A cserék is. A kezdők kárára, de ahhoz nem eleget, hogy egy ilyen héten nyugodt szívvel ajánlhassam akár Korvert, akár Millsap-et.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Williams, Boozer, Kirilenko, Okur

Csak „mély” ligákban: Brewer

 

 

2 meccs:

 

Toronto Raptors (@BOS, MIL)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!: Garbajosa, Ford (még 2-3 hét)

Kötelező: Bosh

Csak „mély” ligákban: Calderon, Parker

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr90303433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása