HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfő reggeli 4. játékhét

2007.11.19. 07:17 hulk

Csak úgy futnak el a napok, ismét itt az ideje a filózgatásnak, hogy kit érdemes betenni a jövő heti csapatba. Ehhez nyújtunk immár szokás szerint segítséget, reméljük hasznos tanácsokkal tudok szolgálni most is!


A héten sajnos újabb friss sérülésekről számolhatok be, többek között Billups, McGrady, Carter és Josh Smith is maródiak, az ő hiányuk érzékenyen érint bármely fantasy gárdát. Reméljük azonban, hogy hamar, és egészségesen tudnak visszatérni a pályára, mint ahogy a Wade tulajdonosok is egyre több bizakodással tekinthetnek a jövőbe kedvencük gyógyulása miatt.

 

A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

4 meccs:

 

Charlotte Bobcats (POR, WAS, @ORL, BOS)

Felton ismét egészséges, ez szinte a Bobcats teljes játékosállománya számára jó hír fantasy szempontból. Kicsit rosszabb hír, hogy a héten minden ellenfelük vagy jó/javuló formában van, vagy jól védekezik, vagy mindkettő. Sam Vincent edző még mindig kísérletezik a rotációval, Brezec egyre kevesebbet, Hollins egyre többet játszik, de Herrmann még mindig a kispad végét melegíti.

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra), O.Harrington

Kötelező: Richardson, Wallace, Okafor, Felton

Csak „mély” ligákban: McInnis, Carroll

 

Cleveland Cavaliers (MIL, @MIN, TOR, @IND)

„James egy külön világban él most fantasy szempontból” – írtam a múlt héten, és ezt alátámasztandó láthattunk tőle olyan tripladuplát, hogy ihaj (25 pont, 15 pattanó, 13 assziszt)! Csak az a fránya büntetőzés menne már jobban (65%)… Ilgauskas és Gooden továbbra is egyeduralkodó a Cavs-ben a palánkok alatt, nincs igazi helyettesük, rájuk i sbizton lehet számítani. Gibson az észvesztő rajt után már kezd „kihűlni”, messze nem 60%-kal dob a mezőnyből, de még nem szürkült el teljesen. Pavlovic pedig még mindig rozsdás.

Sérültek, ne tedd be őket!: Varejao (még mindig nincs szerződése), Hughes (egy hónapra), Nichols, Snow, Marshall

Kötelező: James, Ilgauskas, Gooden, Gibson, talán Pavlovic

Csak „mély” ligákban: hármashiányban szenvedőknek Damon Jones

 

Dallas Mavericks (TOR, @HOU, @IND, @MIL)

A Dallas gépezete egyre jobban szuperál, Josh Howard szenzációs, és Nowo is kezd magához térni, kicsit csökkentve a Terry vállára nehezedő pontszerzési terheket. Harris is újra játszik, most a Houston elleni idegenbeli meccsen kívül talán csak Eddie Jones bokaficama miatt aggódnak komolyan a Mavs háza táján. A héten a Spurs elleni győzelem (105-92) azonban a Rockets ellen is kellő önbizalmat adhat.

Sérültek, ne tedd be őket!: Dampier (lassan visszatérőben van), Jones, George

Kötelező: Nowitzki, Howard, Terry, Harris, Diop

Csak „mély” ligákban: Stackhouse, Bass

 

Denver Nuggets (CHI, @LAC, MIN, @HOU)

Iverson szárnyal, Anthony hozza a biztos 25+ pontját, Camby hol 20 pattanót szed, hol 6 blokkot nyom, és Martin és J.R. Smith is egyre jobban belerázódik a dolgokba. A héten minderre nagy szükség lesz, mert a Bulls egyre elszántabb a rossz start miatt, a Clippersben Kamant idén még senki nem állította meg, a Minnyben Jefferson is egyre inkább magára talál, és a Houston… enyhe kifejezés, hogy nagy rivális. Najera és Kleiza lehet a hét kimenetelének kulcsa, ha ők jól játszanak, pozitív lesz a heti mérleg.

Sérültek, ne tedd be őket!: Carter (november közepéig), Atkins (december közepéig), Nene (december végéig), Wilks

Kötelező: Anthony, Iverson, Camby, Kleiza, Martin

Csak „mély” ligákban: J.R.Smith

 

Golden State Warriors (@NYK, @BOS, @WAS, @PHI)

Ez az a hét, amikor visszatér Stephen Jackson. Méghozzá a kezdőcsapatba, Davis és Biedrins mellé. De összesen ennyi, ami biztos, mert már Harringtont, Ellist, Pietrust, Barnest, Azubuikét is játszott a kezdőcsapatban, és közülük most 3 ember fog a padon ücsörögni! A heti keleti túra nem lesz könnyű, talán ez is a kísérletezés felé viheti Nelsont. Személy szerint Azubuikére és Harringtonra szavazok, de a többiek is jók lesznek valamire.

Sérültek, ne tedd be őket!: Hudson, Croshere

Kötelező: Davis, Harrington, Azubuike, Biedrins

Csak „mély” ligákban: Barnes, Pietrus, Ellis

 

Indiana Pacers (LAL, @NOH, DAL, CLE)

Az Indy kemény hétnek néz elébe, mert szinte az összes ellenfele átlagon felül védekezik. Ne várjunk tehát magas mezőnyszázalékokat senkitől, különösen ne O’Nealtől, aki sérüléséből felépülőben 40% körül dob a „normál” védelmek ellen is. Granger egészen hihetetlen dolgokra képes, van, amikor 5/5 hármast dob, van, amikor 4 labdát szerez, van, amikor 3-at blokkol – igazi fantasy kincs! Ha minden igaz, a héten Daniels is kicsit többet lehet játékban az eddigieknél, érdemes figyelni a játékidejét!

Sérültek, ne tedd be őket!: Diogu (még 5 hétig)

Kötelező: Granger, Tinsley, Dunleavy, O’Neal, Murphy

Csak „mély” ligákban: Shawne Williams, Harrison, Daniels

 

Los Angeles Lakers (@IND, @MIL, @BOS, NJN)

Lassan elülni látszik a Bryant-saga, és ez, valamint Odom (és … khm … Kwame) visszetérése újabb lendületet adhat a Lakersnek. A héten igazán csak a Celtics elleni csata lesz igazán húzós, és nem csak Garnették miatt (presztízs, meg minden), a Netset nem érzem olyan erősnek Carter nélkül.

Sérültek, ne tedd be őket!:  

Kötelező: Bryant, Odom, Bynum (ha csereként is lép pályára), Fisher

Csak „mély” ligákban: Walton, Turiaf, Radmanovic, Farmar, Mihm, talán Brown

 

Memphis Grizzlies (SEA, TOR, @SAS, WAS)

Gay a héten kicsit feltámadt végre, de Gasolt továbbra is zavarja a hátfájása, kb. a felét szedi a tőle elvárható lepattanómennyiségnek. Conley egyre többet játszik, de még mindig nagy rizikó a fantasy tulajoknak, ellentétben Darkóval, aki viszont lassan dupladuplát átlagol 2+ blokkal! A héten ezt akár el is érheti, tekintve hogy a Sonics és a Wizards sem pattanózik igazán jól.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Gasol, Miller, Gay, Milicic, Lowry

Csak „mély” ligákban: Stoudamire, Navarro? (állítólag egyre többet fog játszani, meglátjuk)

 

New Jersey Nets (@UTA, @POR, @SEA, @LAL)

Ha Carter nem lenne sérült, akkor is azt mondanám, hogy nem könnyű a túra, mert mind a Blazers, mind a Sonics kezd kicsit felocsúdni. Sőt, tulajdonképpen a Portland nagyon is jó formában van. Így azonban, hogy Carter nélkül kell kiállnia a gárdának, és az eddigi meglepetésember Wright is kicsit visszavett a tempóból, kifejezetten nehéz lesz két meccsnél többet nyerni. Legalább Sean Williams mutat valamit a 20 percek alatt, amit játszik (majd 3 blokkos átlag a héten). Krstic pedig ingadozóbb, mint valaha…

Sérültek, ne tedd be őket!: Carter, Marcus Williams

Kötelező: Kidd, Jefferson, Wright

Csak „mély” ligákban: Nachbar, Krstic, Sean Williams

 

New Orleans Hornets (ORL, IND, @UTA, @LAC)

Egyre jobban összeáll a Hornets védekezése, és Peterson feljavulásával ismét eggyel több ember van, akinek Paul osztogathatja a gólpasszokat. Peja azonban számomra csalódást kelt, hiába alkot óriásit az egyik nap, ha három másik meccsen alig lehet észrevenni a pályán. Márpedig ha a Hornets igazán komolyan gondolja a rájátszásbeli részvételt, nem engedhet meg magának pl. az Indy, vagy a Clips elleni fiaskókat. Peja jó teljesítménye nemcsak a Utah, és a többi erősebb csapat ellen, hanem a kevésbé esélyesek ellen is kell. Még szerencse, hogy West szinte élete formáját futja, és Chandler is elkezdett blokkolgatni az eddigi lepattanóáradatot kiegészítve.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson

Kötelező: Paul, West, Chandler, Peterson, Stojakovic

Csak „mély” ligákban: B.Jackson, Rasual Butler

 

Orlando Magic (@NOH, @SAS, CHA, MIA)

Howard valahogy megtanult büntetőzni! Ráadásul a turnoverjei száma is egész elfogadható szinten van, így azért már lassan-lassan első-második körös értéket nyújt, és megszolgálja, hogy ott draftoltátok. A héten Chandler, Duncan, Okafor és Shaq ellen tovább bizonyíthatja, hogy ő az az új, domináns magasember, akire érdemes (fantasy) csapatot építeni. Lewis és Turkoglu továbbra is hozzák magukat, és immár Nelson is csatlakozott a megbízhatóbb fantasy produktumot nyújtó társulathoz. Bogans továbbra is fel-fellángol, de az a tény, hogy kezd, viszonylag állandó szinten tartja az értékét.

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre), J.J.Redick

Kötelező: Howard, Lewis, Nelson, Turkoglu

Csak „mély” ligákban: Bogans, Arroyo,  Foyle

 

San Antonio Spurs (LAL @DAL, HOU)

No, róluk meg mit mondjak? Azt, hogy Parker egyszer 11/16-tal, egyszer meg 1/11-gyel dob a mezőnyből, vagy azt, hogy Bowen a Lakers elleni meccsen több pontot dobott, mint Kobe? Merthogy ezek az igazi hírek, nem az, hogy Manu továbbra is legendásan jól játszik (különösen ha a fantasy szempontokat nézzük), vagy hogy Duncan továbbra is annyit pihen, amennyit tud, tehát igazán kiemelkedő meccse még nem volt (és jó ideig nem is lesz).Oberto kezdőcenter létére kevesebbet ér, mint Elson vagy Bonner. Összesen ennyi jutott még eszembe…

Sérültek, ne tedd be őket!: Horry, Vaughn

Kötelező: Duncan, Parker, Ginobili

Csak „mély” ligákban: Elson, Finley, Bonner, Barry (utóbbiak csak akkor, ha hármas kell)

 

Toronto Raptors (@DAL, @MEM, @CLE, CHI)

Bosh és a többiek megint nehéz hétnek néznek elébe, hiszen a Grizzlik kivételével jól védekező gárdákkal kell megküzdeniük. Sajnos az eredményesség érdekében Nesterovic kicsit megülte Bargnani értékét, az olasz messze nem játszik eleget ahhoz, hogy bele tudjon melegedni. Kapono helyett továbbra is Delfino a megbízhatóbb dobóhátvéd, és számomra meglepetés Parker viszonylagos nélkülözése. Ford és Calderon… na igen, utóbbit is érdemes játszatni, mert egészen elképesztő számokra képes! És az igazi meglepetés: MOON! A 27 éves újonc a minap a legtöbb percet töltötte a pályán a csapatban, ráadásul úgy tűnik, fix kezdővé verekedte magát SF poszton! Pont-, pattanó-, labdaszerzés- és dobószázalék-segítség várható tőle.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Bosh, Ford, Calderon, Moon, Bargnani, Delfino

Csak „mély” ligákban: Parker, Kapono, Nesterovic

 

Washington Wizards (PHI, @CHA, @GSW, MEM)

Arenas lassan-lassan talán visszatalál a sérülése előtti formájához, egyre kevésbé zavarja a térde. Butler is rendesen összekapta magát az utóbbi időben, már csak Jamison dobószázalékának jelentős javulása kell ahhoz, hogy megint igazi powerhouse legyen a gárda – Haywood játéka ennek nem akadálya (úgy tűnik, hogy végleg). Blatche is egyre többet játszik, és mutogatja az oroszlánkörmeit, de még mindig nem nyújt eleget, hogy a mély ligákon kívül érdemben számításba vehessük. A heti ellenfelek viszont mind-mind álomszerűek fantasy szempontból, tehát bízvást reménykedhetünk a varázslóink jó teljesítményében!

Sérültek, ne tedd be őket!: E.Thomas (egész évre), Pecherov (december közepéig)

Kötelező: Arenas, Butler, Jamison, Haywood

Csak „mély” ligákban: Songaila, Blatche, Stevenson, Daniels

 

3 meccs:

 

Atlanta Hawks (SAS, @MIA, @MIN)

„Josh Smith elképesztő!” – írtam a múlt héten, és a jó öreg (kemény 21-22 éves) Josh  egészen addig nem cáfolt rám, amíg meg nem sérült a Bobcats ellen. Jelen állás szerint nem annyira sérült, hogy hosszabb időt kelljen kihagynia, de érdemes figyelni a szitut, mert elképzelhető az is, hogy Smith rásérül, és az is, hogy a csapat ezt megelőzendő pihenteti. Távolléte esetén Childress és Marvin Williams lesz az elsődleges haszonélvező, de Horford és Pachulia játékideje is feljebb kúszhat.

Sérültek, ne tedd be őket!: Law, Lorenzen Wright, Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, Al Horford, Josh Childress, Marvin Williams, Lue

Csak „mély” ligákban: Shelden Williams, Salim Stoudamire (csak ha hármas kell)

 

Boston Celtics (GSW, LAL, @CHA)

Ezek a srácok nagyon komolyan gondolják. A liga egyik legjobb védelmét hozták össze, és a liga egyik legjobb támadósorával is büszkélkedhetnek. A Los Angeles elleni presztízsmeccs mellett nincs igazán komoly ellenfél a héten, tehát akár az is előfordulhat, hogy KG, Pierce és Allen kicsit még pihenhetnek is, megnyitva az utat Tony Allen-nek és Glen Davisnek 5-5 pluszpercre. De nem többre.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen, Rondo, Perkins, House

Csak „mély” ligákban: T.Allen, Scalabrine

 

Chicago Bulls (@DEN, @NYK, @TOR)

A gyenge kezdés utáni erős visszaesést megelőzendő Skiles edző komoly változtatásokat helyezett kilátásba, amikor a teljes kezdőötöst lehívta a pályáról az egyik meccs negyedik negyedének elején. A játékosok ezután egy edzőmentes megbeszélést is tartottak, és ezek eredményeképpen sokkal jobban is játszik a csapat, csak éppen az eredmények nem jönnek még mindig. Deng és Hinrich dobószázalékai sokat javultak, de Gordon sokat és alacsony hatékonysággal vállal, Nocioni pedig kezdőként képtelen azokat a meccsfordító energiákat mozgósítani, amik eddig olyan jól jellemezték. Azonban ha valamikor, akkor ezen a héten, a Knicks és a Raps kontójára kell megkezdeni a felkapaszkodást a tabellán.

Sérültek, ne tedd be őket!: A.Griffin

Kötelező: Hinrich, Deng, Gordon, Nocioni, Wallace

Csak „mély” ligákban: Thomas, Duhon, Joe Smith, esetleg Noah

 

Detroit Pistons (NYK, PHI, UTA)

Billups térdsérülése némi aggodalomra ad okot, de hálistennek Chauncey világéletében egészséges fajta volt, és csak rövidebb időkre szokott lesérülni. Ha kiesik, Prince, Hamilton és Flip Murray lesznek a siker fő letéteményesei, illetve McDyess maródisága miatt Wallace és főleg Maxiell fog sokkal többet játszani, mint eddig. A két tényező, ami sokat segíthet a héten: szerdáig, az első meccsig kipihenheti magát a gárda; illetve az összes meccs otthon lesz, hazai közönség előtt. A Knicks épp önpusztít, a Philly nem túl acélos, a Utah pedig erős ugyan, de idegenben, keleten… nem ugyanazt fogják mutatni, mint otthon. Természetesen, ha a sérültekről frissebb, pozitív infó jön ki hétfő reggelig, Murray és/vagy Maxiell értéke visszaesik.

Sérültek, ne tedd be őket!: Billups, McDyess, Stuckey

Kötelező: Hamilton, Prince, Wallace, Flip Murray, Maxiell

Csak „mély” ligákban: J.Hayes, A.Johnson

 

Houston Rockets (DAL, @MIA, DEN)

T-Mac megsérült, és 7-10 napra kiesett, tehát helyette érdemes Bonzi Wells-szel számolni. Nos, Wells szinte ugyanazt tudja, mint T-Mac, ha egészséges, motivált, és eleget játszik. De csak szinte: vele kicsit több lepattanót, és lopást kapunk, de jóval kevesebb gólpasszt és jóval ingadozóbb formát. A héten ezért Yao lesz a figyelem középpontjában Houstonban (plusz ugye lesz a Shaq elleni „örökrangadó” kettejük közt). Sajnos Battier még mindig tudása alatt teljesít, és a többiek sem a legkiegyensúlyozottabbak. A heti ellenfelek viszont egytől egyik riválisnak számítanak valamilyen szempontból, tehát a Rockets kulcsemberei sokat, a kiegészítők kevesebbet fognak játszani a szokásosnál.

Sérültek, ne tedd be őket!: McGrady (7-10 napra), Sura

Kötelező: Yao, Wells, Battier, Hayes, M.James

Csak „mély” ligákban: Alston, Head

 

Los Angeles Clippers (DEN, @PHI, NOH)

Egyszerűen nincs, aki megállítsa Kaman-t: 37 perc, 52% és 89%(!! – centertől ez fantasztikus!) 18 pont, 14,5 lepattanó, 2+ blokk az átlaga meccsenként. Ez, kérem első körös teljesítmény! A héten persze komoly próba előtt áll mind Chris, mind a gárda, mert sem Cambyék, sem Dalemberték (idegenben), sem Chandlerék nem adják majd olcsón a bőrüket, de a jelen állás szerint a Clipsnek top3-as centere van a ligában, amit az ellenfelek nem mondhatnak el magukról. Maggette-ről, Cassell-ről, Thomasról és a többiekről sok újat nem tudok mondani, Mobley az, aki ismét egészséges, és szintén bevethető.

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban februárig), Livingston (egész évre)

Kötelező: Maggette, Kaman, Tim Thomas, Mobley, Cassell

Csak „mély” ligákban: Knight, Patterson

 

Miami Heat (ATL, HOU, @ORL)

WADE ISMÉT JÁTSZIK!! Kérdés, mire mennek vele a tulajdonosok. Nem a Wade-tulajok, mert ők jól járnak mindenképp, de a Shaq, Davis, Haslem, Williams tulajok. Jelen pillanatban a csuda sem tudja, mire képes így ez a gárda… Annyit azért merek tippelni, hogy Davis dobószázaléka jelentősen javul, Haslem kevesebbet dob, Williamsnek meg egy paraszthajszállal kevesebb asszisztja lesz (Wade elveszi tőle a labdát, és ő ad asszisztokat). Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Wade, Davis, Haslem, Williams, O’Neal

Csak „mély” ligákban: Mourning, Wright

 

Milwaukee Bucks (@CLE, LAL, DAL)

Williams és Bogut kezdi kiegészíteni Reddet, és Yi is feltűnően jól játszik ahhoz képest, hogy újonc. A héten nem a Bucks-é a legszerencsésebb sorsolás, tehát igencsak össze kell kapniuk magukat, ha pozitív mérleggel akarnak zárni. Mindhárom ellenfél jól védekezik, és a liga legjobban támadó játékosaiból is láthatnak majd néhányat Simmonsék (LeBron, Kobe, Dirk…) A múlt heti két meccs után most ennek ellenére több játékost merek ajánlani.

Sérültek, ne tedd be őket!: Ruffin, Storey

Kötelező: Redd, Williams, Bogut, Yi

Csak „mély” ligákban: Mason, Bell, Simmons(?), Villanueva(?)

 

Minnesota Timberwolves (CLE, @DEN, ATL)

Ahhoz képest, hogy milyen fiatal a gárda, egész sok egész jó fantasy játékost ad: Jeffersont nem kell bemutatni, Ratliff egy igazi blokkgyár, McCants ugyanaz hármasban, Telfairnek jobb napjain nagyon jól tud menni a játék (AST, STL), Brewer egyre megbízhatóbb lesz, és ha Craig Smith és Buckner is felépül, még két játékost ajánlhatok – a mélyebb ligákban. Ennyi ember egy csapatból ugyanis a normál méretű ligákban nem juthat szóhoz, ahhoz túlságosan is rontják egymás értékét. A heti ellenfelek szinte mindegy, hogy kik, mert a Minnynek szinte mindegy, ki ellen játszik, úgyis a fent felsoroltak fognak pályára lépni különféle variációkban, tuti befutónak csak Jefferson és McCants számít. Foye továbbra is sérült.

Sérültek, ne tedd be őket!: Foye (néhány hétre), Madsen (néhány hétre)

Kötelező: Jefferson, Gomes, McCants

Csak „mély” ligákban: Ratliff, Brewer, Jaric, Telfair, Buckner, Smith

 

New York Knicks (GSW, @DET, CHI)

Marbury és Isiah ismét a címlapokon, és ezúttal nem egy oldalon, hanem egymás ellen harcolnak. Tekintve, hogy Isiah van a nagyobb hatalommal járó pozícióban, Stephon jövője nem tűnik túl fényesnek. Azt tekintve viszont, hogy Isiah elég sajátosan/érdekesen tudja kezelni a helyzeteket, még az is lehet, hogy mégiscsak Marbury marad a csapat irányítója. Mindenesetre a Crawford, Randolph, Curry  trió továbbra is használható lesz a héten, némi Nate Robinson – Fred Jones duóval fűszerezve. Lee érthetetlenül alacsony százalékkal dob idén, erre érdemes figyelni!

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig), Mardy Collins

Kötelező: Randolph, Crawford, Curry, Nate Robinson

Csak „mély” ligákban: Lee, Jones

 

Philadelphia 76ers (@WAS, @DET, GSW)

Kicsit kiábrándító a Philly az idén a tavaly év végi nagy hajrá után. A két Andre ugyan többé-kevésbé hozza magát, de ők is kiegyensúlyozatlanok: Iggy hol pontot szerez, hol asszisztot ad és labdát lop, de szinte soha nem ugyanazon a meccsen. Miller számai pedig megérzik az első számú célpontjának rosszabb formáját, kicsit visszaesett a gólpasszmutatója. Ráadásnak Korver is gyengélkedik már egy ideje, sőt, le is sérült. Újabb negatívum, hogy Dalemberten meg elég sok pluszkiló van, ami miatt ő is lassabb a szokásosnál. Nem lesz hát könnyű a hét, nem sok jót tudok jósolni.

Sérültek, ne tedd be őket!: S.Randolph (lábadozik), H.Hill (egész évre), Korver

Kötelező: Iguodala, Miller, Dalembert

Csak „mély” ligákban: R.Evans (ha pattanó kell), W.Green (ha pontok kellenek), Jason Smith (ha nagyon kell pár blokk)

 

Phoenix Suns (@SAC, SAC, LAC)

Amare visszatért, de még kicsit szeleburdi (4 fault 4 perc alatt a Bulls ellen), és nem is foglalkoztatják eleget támadásban ahhoz, hogy megérje a pénzét. Marion és Barbosa annál inkább kitűnnek még a Sunsból is, és Hill is szokatlanul egészséges és aktív – könnyen beilleszkedett a rohanós játékstílusba. A héten Nash és Diaw egy picit halvány volt, illetve Bellnek is voltak kihagyott meccsei, de ismét egészséges. A felsoroltakat szinte mindig érdemes játszatni – most is így van.

Sérültek, ne tedd be őket!: - 

Kötelező: Marion, Nash, Stoudemire, Barbosa, Hill, Diaw, Bell

Csak „mély” ligákban: Skinner (de csak ha tényleg nincs más a láthatáron)

 

Portland TrailBlazers (@CHA, NJN, SAC)

Amióta Jack visszakerült a kispadra, igencsak feljavult a játéka. Blake pedig kezdő, de csak 15-20 percet játszik (viszont ezalatt is kioszt 7-8 gólpasszt). Webster kicsit haloványabb az utóbbi időben, míg Roy és Aldridge továbbra is a megbízhatóság mintaképei. A héten az egyre jobb formát mutató Portland csupa olyan gárdával meccsel, amelyeket jelentős sérülések (May, Morrison, Carter, Bibby) gyengítenek, tehát minden esélye megvan a jó szereplésre. Ha Outlaw egy kicsit még többet játszana, még akár őt is a kötelező kategóriába tudnám sorolni – így azonban még mindig „csak mélyligás”.

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…), McRoberts

Kötelező: Roy, Aldridge, Jack

Csak „mély” ligákban: Blake, Webster, Outlaw, Przybilla, Frye

 

Sacramento Kings (PHX, @PHX, @POR)

Artest visszatérésével és Udrih beépítésével Salmons és Garcia értéke jelentősen visszaesik, a kérdés az, hogy melyikük fogja jobban megszenvedni a változást. Véleményem szerint nagyjából egyenlően, hiszen Salmons veteránként talán jobban kezeli a dolgot, de Garcia már az egyetemen is Theus edző kedvence volt, nem tuti, hogy ő fog kevesebbet játszani. Miller kérdőjeles játéka (hol sérült, hol nem) rizikóssá teszi a szerepeltetését, de ha játszik, sok lepattanót várhatunk tőle. Udrihra kiváncsi vagyok, szerintem most kibontakoztathatja a tehetségét Bibby visszatéréséig.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bibby (még 8-10 hétre)

Kötelező: Martin, Artest, Miller, Garcia, SAlmons, Udrih

Csak „mély” ligákban: Moore, Thomas, Douby

 

Seattle Supersonics (@MEM, NJN, SAS)

Ridnour kidőlésével megnyílt a lehetőség Watson és West előtt, hogy több játékidővel többet tehessenek le az asztalra. Durant, Wilkins, Wilcox és Collison egyre inkább a fő letéteményesei minden jövőbeli győzelemnek, illetve Kurt Thomas visszatérése is sokat javít a csapat védekezésén. Ettől függetlenül a hét kicsit felemás lesz, a Grizzlies ellen kosárfesztivált, a Nets ellen nyögvenyelést, a Spurs ellen pedig szenvedést várhatunk, szóval óvatosan kell bánni a Sonicsosokkal.

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift

Kötelező: Durant, Wilcox, Wilkins, Watson, Collison, West

Csak „mély” ligákban: Jeff Green, Szczerbiak

 

Utah Jazz (NJN, NOH, @DET)

Ez az a csapat, ahol az összes kezdőt játszatni kell, és egyik kispados sem szabad (talán Harpring és Millsap kivételével, de újabban ők is túl keveset játszanak, hogy 4-nél kevesebb meccses héten számításba vehessük őket).

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Boozer, Williams, Kirilenko, Okur, Brewer

Csak „mély” ligákban: Millsap, Harpring

 

Jó játékot, sérülésmentes hetet!

                                                                                             

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr66233654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása