HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Beharangozó - Nyugati Főcsoport 2.

2007.11.01. 11:02 hulk

Minnesota Timberwolves
 
Nagyot dobbantókAl Jefferson: tavaly március: 19,7 pont, 11,2 lepattanó. Tavaly április: 22,3 pont, 10,3 lepattanó. Ezen számok ismeretében sokan azt várják, hogy Big Al idén az egész évben első számú C lehet. A klasszikus „ha” azért ott van: ha egészséges marad… Az ő esetében ez sajnos elég releváns „ha”…

Segíthetnek
Randy Foye: miután mindenki azt suttogja, hogy Mike James távoztával Foye lesz a kezdő irányító, és miután Marko Jaric nem titkoltan el akar menni Minnyből, kénytelen vagyok azt gondolni, hogy sokat (és talán jól) fog játszani.

Vigyázz!
Mark Blount: Garnett jelenléte mind támadásban, mind védekezésben segítette Blountot, ebből a segítségből Jefferson oldalán csak a védekezésbeli marad meg (Garnett összehasonlíthatatlanul jobban passzol, mint Jefferson, illetve sokkal jobban is figyelnek rá a védők, mint Al-re). Ez azt jelentheti, hogy Blountnak esélye sem lesz megismételni a tavalyi, karrierje kiemelkedő évét.

 
 
New Orleans Hornets
 
Nagyot dobbantókMorris Peterson: MoPete tavaly nem sok vizet zavart a Raptorsban, idén viszont a Hornets erősen számít rá. Ez általában jó hatással van az ember önbizalmára, mint ahogy az is, ha Chris Paul tömi jobbnál jobb labdákkal. 15 pont és 2+ hármas nem elérhetetlen Peterson számára…

Segíthetnek
Predrag Stojakovic: 13 meccsen nem lehet csodát művelni, márpedig Peja tavaly csak ennyit játszott. Idén újra itt a lehetőség, hogy ha csodát nem is, de 13 meccsnyinél többet tegyen le az asztalra. Ha csak a szezon felében pályára lép, már jobb lesz, mint amire számítok…

Vigyázz!
David West: 52 meccsnél még sohasem játszott többet egy szezon alatt, viszont amikor játszik, jól játszik. Tipikus fejvakarós játékos, akit ha draftolok, folyton azon goldolkozom, hogy kit kéne mögé rakni, ha lesérül. Ugyanakkor igencsak izgató az a 18 pont és 9 lepattanó, amire gond nélkül képes egészségesen.
 
 
Phoenix Suns
 
Nagyot dobbantókBoris Diaw: Amare megint térdműtéten esett át, és ez jó jel a Diaw-tulajdonosoknak: amikor a francia kezdőcenterként lépett pályára két éve, kiemelkedőt nyújtott. Ha Stoudemire idén ismét a polcra kerül, Diaw előtt megnyílik a lehetőség arra, hogy megismételje tavalyelőtti produkcióját. Másrészről viszont Amare tavaly minden meccsen pályára lépett…

Segíthetnek
Grant Hill: állítólag kezdőként számít rá D’Antoni, ez pedig mindenképpen jó jel egy olyan csapatban, amelynek minden kezdőjátékosa aranyat ér fantasyban (Bell is a hármasai miatt). Azonban a tény, hogy Hill 34 éves, élő porcelánbaba, és Diaw és Barbosa is megköveteli majd a maga 30-35 percét a pályán, arra int, hogy csak az utolsó körök egyikén reszkírozzuk meg Hill draftolását. Itt igazi kincs lehet, előrébb igazi csalódás.

Vigyázz!
Amare Stoudemire: ha az a fránya térdműtét nem lett volna, nem lett volna kit idetenni a Sunsból, annyira jó mindenki (aki játszik). Amare azonban ezzel a kisebb műtéttel is alaposan ráijesztett a fantasy GM-ekre, hiszen mégiscsak a tavalyi szezon elsőszámú centeréről van szó, aki viszont az azt megelőző szezon legnagyobb fantasy buktája volt. Csak reménykedünk, hogy a jobbik végletet látjuk tőle idén, minden más eshetőség bekövetkezte kifejezett csalódás lesz.
 
 
Portland Trailblazers
 
Nagyot dobbantókBrandon Roy, LaMarcus Aldridge: az Év Újonca és az év második legjobb újonca egyévnyi tapasztalattal a hátuk mögött immár kifejezetten a Portland húzóembereinek, és lassan nagy öregjeinek számítanak. Roytól 20 pontos, 5-5 lepattanós és gólpasszos idényt, Aldridge-tól 16 pontot, 10 lepattanót és 2+ blokkot várok, mindkettejüktől jó dobószázalékokkal. A sérülésveszélyt viszont itt is figyelembe kell venni, egyikük sem az a kifejezett vasember, aki mindig játszik, akármi van vele.

Segíthetnek
Jarrett Jack, Martell Webster: a fiatal páros egyik fele (Jack) már tavaly is bebizonyította, hogy érdemes figyelni rá, a másik felének pedig idén jöhet el az ideje. Az előszezonban mindketten jól teljesítenek, az edzőtáborban Webster állítólag Aldridge fölött zsákolgatott az edzéseken. Jack játékidejébe beleszólhat Steve Blake, de szerintem inkább mentornak szerződtették, mint örökké pályán levő kezdőjátékosnak.

Vigyázz!
Greg Oden: aki még nem tudná: Oden egész évre kidőlt a sorból, hacsak nem keeper ligában vagyunk, ne draftoljuk!
 
 
Sacramento Kings
 
Nagyot dobbantókKevin Martin: azt teszi, amit egy tipikus SG-nek tennie kell: pontot szerez, hármast dob, betör, büntetőzik. Miután ezeket nagyon jól teszi, kapott is egy 55 millió dolláros szerződéshosszabbítást a nyáron, de nem valószínű, hogy ez visszaveti a játékát. Újabb 22 pont, 2 hármas körüli idényre van kilátás, a szokásos kiváló százalékokkal.

Segíthetnek
Brad Miller: a tavalyi szezonja nem úgy sikerült, mint a tőle megszokott korábbiak, mert már az előszezonban lesérült, és az egész évben a lábával bajlódott. Idén egészséges, és a leadott pár kilónak köszönhetően jóval mobilabb, mint korábban – a megszokott gólpasszhegyek (centerekhez képest) mellett talán labdaszerzéseket és blokkokat is látni fogunk.

Vigyázz!
Mikki Moore: Kenyon Martin és sokan mások már megmutatták, micsoda fantasy értéket ad, ha az ember Jason Kidd mellett játszik. Moore tavalyi karrierszezonja is egy ilyen példa lehet, ráadásul küzdenie kell a játéklehetőségért Abdur-Rahimmal, Kenny Thomas-szal, Millerrel és esetleg a friss hús Spencer Hawes-szal is.
 
 
San Antonio Spurs
 
Nagyot dobbantókTony Parker: az NBA döntő MVP-je fantasy szempontból unikum, mert PG pozícióból emeli(!) a gárda mezőnyszázalékát. Tavaly a büntetőzésén javított rengeteget, idén a hármasokat kellene elkezdenie (be)hajigálni, és rögtön annyit érne, mint pl. Billups (vagy többet).

Segíthetnek
Fabricio Oberto: az argentin centernek idén talán kisebb fáradságába fog kerülni a kezdőcsapatba való kerülés, mint tavaly, mert a fő ellenlábas Francisco Elson orrsérüléssel küszködik. Ha majd meggyógyul, Oberto értéke is szépen süllyed majd, addig viszont nyugodtan be lehet rakni a fantasy kezdőbe.

Vigyázz!
Bruce Bowen: aki nem tudná, Bowen már jóval tól van a harmincon, idén lett egy helyettese Udoka személyében, és eleve nem volt semmilyen fantasy értéke a játékának (kivéve ahol extra hangsúlyt helyeztek a hárompontosokra).
 
 
Seattle Supersonics
 
Nagyot dobbantókKevin Durant: a 2007-es NBA draft második választottja Oden mögött az Év újonca cím legfőbb várományosa. Eleinte gondja lesz a mezőnyszázalékkal, de ahogy hozzászokik az NBA sebességéhez, kifejezetten hasznos, 18 pontos, 7 lepattanós játékos válhat belőle – ha nem jobb!

Segíthetnek
Jeff Green: a Seattle másik újonca a másik biztos pont a csapatban. Ők ketten biztos, hogy sokat fognak játszani, mindenki más játékideje a levegőben lóg.

Vigyázz!
mindenki más (Delonte West, Luke Ridnour, Earl Watson, Wally Szczerbiak, Robert Swift, Nick Collison, Chris Wilcox, Kurt Thomas, stb.): miután egyedül Durant helye biztos a kezdőben, és mindenki másnak meg kell küzdenie a percekért, jelenleg megjósolhatatlan, hogy akár rövid-, akár hosszútávon kinek lesz egyáltalán fantasy értéke. Simán elképzelhető, hogy 20-20 percek jutnak mindenkinek – és ezzel nagy értéke nem lesz senkinek.
 
 
Utah Jazz
 
Nagyot dobbantókDeron Williams: a nyári, Jason Kidd oldalán eltöltött olimpiai selejtezősorozatban, és a tavalyi rájátszásban szerzett tapasztalatok miatt Williams idén még biztosabb kezű tüzér és főleg még biztosabb kezű passzológép lehet, mint tavaly. Ha ehhez még egy picit tudná emelni a büntetőszázalékát és a dobott hármasainak számát, Nash körüli magasságokba emelkedne az irányítók rangsorában.

Segíthetnek
Paul Millsap: ahogy már megtapasztalhattuk korábban, Boozer szintén nem egy vasember, annak ellenére, hogy tavaly egészen keveset hiányzott. Amikor viszont hiányzott, a helyén Millsap egészen csodás dolgokat tudott művelni. Mihelyt tartósan lehetőséget kap, 10+ pont, 7+ pattanó, és 1+ blokk várható tőle kiváló mezőnyszázalék mellett.

Vigyázz!
Andrei Kirilenko: akármennyire is szimpatikus, hogy az AK47 becenevű Andrei az Európa-bajnokság legértékesebb játékosa lett, sajnos a Jerry Sloan edzővel való összekülönbözése miatt egyre kevesebb szerepe van a Utah támadásaiban, szinte kizárólag védekeznie kell. Ezt nehezen tűri, a nyáron már többször ki is fakadt, az is felmerült, hogy otthagyja a csapatot, és kilép a súlyos dollártízmilliókat fizető szerződéséből. Ezek után persze a menedzsment biztosította, hogy nagyobb szerepe lesz idén, mint tavaly, de hisszük, ha látjuk – elcserélésére, amivel megoldódna a helyzete, a magas fizetése miatt elég kevés esély van.

                                                                                             

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr24212224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása