HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy Serie A 2007/08 - JuveItalia

2007.08.27. 11:04 Shyr Kahn

Előző héten még fogalmam sem volt arról, hogy eszik, vagy iszák-e a Fantasy sport-ot. A szabályokról természetesen lehet itt olvasni, míg a regisztrációról itt található leírás.
 
Igen ám, de mi is az a Fantasy Sport Serie A és miért is jó nekem? - teheti föl az ember a kérdést, mikor először találkozik ezzel a címmel.
 

A Fantasy Serie A egy csapatépítő/menedzselő játék, ami azt jelenti, hogy egy Serie A csapatot rakhatunk össze, a mérkőzések alapján kaphatunk pontokat és tovább építhetjük a csapatunkat, addig míg maga a bajnokság tart. A pontjaink alapján egy összesített listán és több mini ligában mérhetjük össze tudásunkat mások virtuális csapataival.

Az első és legfontosabb, amit szerintem érdemes megjegyezni a játékkal kapcsolatban: a "megvásárolt" virtuális csapatok nem egymással játszanak, hanem a valós Serie A mérkőzéseinek eredményeképpen formálódnak, azaz a csapatunk tagjai saját teljesítményük és csapataik valós eredménye alapján kapják pontjaikat.

 
Ebből máris következik, hogy a legfontosabb dolog a jó csapatépítés, tehát már előre érdemes megfontolnunk, hogy kik lesznek azok a Serie A játékosok, akikre a 100 millió-t költjük majd, hiszen egy rosszul megválasztott csapattal már az első forduló után jelentős hátrányban találhatjuk magunkat. A csapat kiépítést a regisztráció előtt, vagy után tudjuk elkezdeni.


Mivel a hétvégén kezdtem a játékot, ezért leírom, hogy a JuveItalia névre keresztelt csapatomat hogyan és mi alapján állítottam össze. A nem túl fantáziadús névből már ki lehet találni, hogy Juventus szurkoló vagyok, így alapelvnek azt választottam, hogy minél több játékost szerezzek be a kedvenc csapatomból. Ez sikerült is, hiszen 15 játékosból 9 játékos a Juve keretének tagja (Zalayeta-val együtt ez a szám tíz a játék szerint, bár ő a legjobb tudomásom szerint már a Napoli játékosa), 2 kölcsönben szerepel az Empolinál, de szintén a Juventus játékosa, 2 játékost a Juventussal szóba hoztak a nyáron, míg a Lazio kapusát pusztán szimpátiából választottam.
 
A kezdőm itt látható:
 
Nos, ami azt illeti a képeken már látható az első forduló után részlegesen begyűjtött pontok száma és a helyezésem Olaszhonban. A következő cikkemben rátérek a csapatválasztásom hibáira...
 

2 komment

Címkék: juveitalia

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr37150057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hulk 2007.08.27. 15:29:58

A mezek alapján igazi börtön csapatod van!
38 pontot szereztem, soha rosszabbat, pedig az Inter kapus is nálam van.

Shyr Kahn 2007.08.27. 15:51:28

Jah :) a kékek a börtönőrök. 32 pontom lett volna, ha időben kapcsolok és vasárnap a cseréket is bedobom a kezdőbe... vigyázok ezzel, mert legközelebb nem biztos, hogy csak 2 pontot vesztek...
süti beállítások módosítása