HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Mi is az a fantasy sport?

2007.08.07. 11:16 hulk


Egy viszonylag új internetes sport játék, melyben nem elég az adott sportágat ismerni, hiszen a sikeres szereplésben legalább olyan fontos szerepet játszanak menedzseri és taktikai képességeink is.Vagyis itt egy személyben vagyunk az egyesület elnöke, szakosztály igazgatója és edzője, szertárosa, gyepmester, biztonsági embere.

Tetszés szerint szerepelhetünk a nagy európai labdarugó bajnokságokban (angol, spanyol, olasz, német) és a bajnokok ligájában, csak úgy mint az amerikai major sportágakban NBA, NFL, NHL, MLB). Természetesen nem csak a csapatsportágak szerelmeseinek nyújtanak kellemes szórakozást az ilyen típusú, ingyenes online játékok, hiszen a forma 1, a moto gp, a nascar, a tenisz, a kerékpár, sőt még a horgász és golf versenyek szerelmeseire is gondoltak a fejlesztők.

Nem véletlen tehát, hogy a játék fejlődése, népszerűsége töretlen, csak az Egyesült Államokban, a játékforma őshazájában évente több mint 50 millióan játszanak valamilyen fantasy sport játékot. Nekünk európaiaknak sem kell szégyenkeznünk, hiszen ezen sorok írásakor a Fantasy Premier League 2007/08-as bajnokságába már 759 000 787 ezer csapatott regisztráltak.

Ahány fantasy sport bajnokság, annyi fajta játékrendszer, de két dolog azonban mindegyikben azonos. Az egyik, hogy a játék pontozása a valódi bajnoki és verseny eredmények, hivatalos statisztikák alapján kerül kiszámolásra, a másik pedig hogy a csapatunk tagjainak kiválasztásnál mindig egy limitált összeg áll csak a rendelkezésünkre.

Melyet azután a fordulók, játéknapok között a szabályok adta lehetőségek és eredmények figyelembe vételével magunk alakíthatunk, formálhatunk. A cél pedig az, hogy minél több pontot szerezzünk, ezért amennyiben egy játékos nem úgy teljesít, esetleg megsérül, akkor a kispadra száműzhetjük, vagy valaki mást hozhatunk a helyére. A csapat irányítása, a cserék kivitelezése hetente mindössze 10 percnyi időt vesz igénybe.

Csak azt a fránya load gombot nem sikerült még megtalálnom.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr5134124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása