HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfői reggeli 22. játékhét

2008.03.24. 06:51 hulk

Ha roto ligában (is) játszotok, és még nem vagytok dobogós helyeken, akkor lassan el lehet köszönni a bajnokaspiráns álmoktól. Ha viszont akár egy pici kis spiritusz van bennetek, itt az ideje elkezdeni számolgatni, melyik kategóriákban lehet még dobbantani egy-két pontnyit. Megsúgom, a százalékokkal ilyenkor már nem érdemes foglalkozni. Ha ezekben vagytok lemaradva, a lehető legjobb taktika az, ha egyáltalán nem foglalkoztok velük, és kizárólag a többi, behozható kategóriára koncentráltok.


Ez részben igaz azokra is, akik nincsenek a tabella alján a százalékokban, vagy reális esélyük van a bajnoki címre. Nekik a fenti okosság egy finomított verziója jut e héten: nyomuljatok ezerrel minden másban, ne foglalkozzatok a százalékokkal, ott már rég eldőlt a verseny – de egy fél szemmel még érdemes figyelni a free agent igazolásokat, nehogy pl. kifogjatok egy büntetőben balfék centert a blokkok kedvéért, ha szoros a FT% kategória!


A H2H ligánkban sokunk számára most befejeződik a fantasy kosáridény, de aki bejutott a rájátszásba, annak most jön a java! Előbbiek persze most átkozódhatnak, hogy így a draft, meg úgy a sérülések, meg amúgy az az elrontott csere, és részben biztosan igazuk van, de ha jövőre javítani akarnak (és különösen ha keeper ligában vannak), már most megtehetik az első lépéseket a 2008-09-es sikerek felé azzal, hogy nyomon követik az eseményeket. Nem mindegy például, hogy Thornton mit művel a Clippersben, mert Maggette jövőre jó eséllyel máshol pattogtat majd.


A Minnesota és a Seattle – amilyen rizikós is most ezekről a csapatokról bármit jósolni – biztosan azokat fogja sokat játszatni, akikkel jövőre is számol (vagy akit el akarnak cserélni a nyáron…). A Portlandben is vannak nyitott kérdések 1-es és 3-as poszton, ha Jack és Outlaw megtáltosodik a hátralevő időben, a kérdőjelek helyére pontok kerülhetnek. És még sorolhatnám, de egy a lényeg: a sikeres GM-ek titka a folyamatos informáltság. Nem mondom, hogy jól informáltság, mert annyi pletyka kering a ligában, hogy jól informálva senki sincs, de ha egy hajszállal gyorsabb tudsz lenni a rivális GM-eknél pl. a szabadügynökök igazolásakor, az adott esetben bajnoki címet jelenthet.


Ez utóbbi mondat miatt szeretném felhívni a figyelmét a rájátszásba jutott sorstársaknak. Nektek először is gratulálok, szép teljesítmény, amit elértetek, de mindannyian tudjátok, még nem lehet hátradőlni. Most jön a neheze, az élethalálharc, itt tényleg a több (és magamnak ellentmondva a jobb) infón múlik, ki nyeri a következő hetet. Ez már a nehéz döntések világa: reszkírozzunk-e a következő héten mondjuk Marionnal, vagy ne?

E plusz infó beszerzésében szeretnék minden érintettnek segíteni ezzel a beharangozóval mint mindig, most is. Remélem, hasznát veszitek – és ha nem jön be egy/pár/több tippem, nyugodtan fogjátok rám! :)

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

 

4 meccs:

 

Atlanta Hawks (@CHI, MIL, CHI, NYK)

Friss sérülés nincs, playoff-push van, és ha valakinek, az Atlantának jó sorsolása van a héten. A Bulls védekezése messze nem a régi, a másik két ellenféléről pedig szintén nem zengenek ódákat. Magas posztokon újabban Pachulia is elég jól teljesít, már amennyit egy negyedórás játékostól várhat az ember – ha center kell, van nála rosszabb választás is…

Sérültek, ne tedd be őket!: Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, Bibby, Horford

Csak „mély” ligákban: M.Williams, Childress, Pachulia

 

Boston Celtics (PHI, PHX, NOH, MIA)

Csupa hazai meccs, ez rendkívül kedvező a csapat szempontjából – de tekintve, hogy otthon a Celtics igen erős, a fantasy szempontok valószínűleg sokat sérülnek majd a héten. Ray Allen köszöni jól van, a bokája meggyógyult, de simán el tudom képzelni, hogy akár a Philly, akár a Miami ellen pihenni fog – miként a nagy hármas többi tagja is. A héten jó választás lehet Powe és Posey illetve a legújabb fejlemények szerint akár Cassell is a kiütéses győzelemmel „fenyegető” meccseken. Perkins viszont alaposan visszaesett az egy héttel korábbi önmagához képest (pedig Brown jószerivel még csak be se szagolt a pályára).

Sérültek, ne tedd be őket!: Pollard

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen

Csak „mély” ligákban: Posey, Perkins, Rondo, Powe, Cassell

 

Charlotte Bobcats (@UTA, @LAL, @SEA, @POR)

A Bobcats már csak a becsületéért küzd, no meg talán a jobb draftpozícióért. Ez utóbbit persze nem vallották be (még), de ha egyszer ez is megtörténik, előkerülhetnek majd olyan nevek a kalapból, mint Ryan Hollins vagy Derek Anderson. Addig azonban kiválóan megleszünk Felton, Richardson, Wallace és Okafor játékával.

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra)

Kötelező: Richardson, Felton, Wallace, Okafor

Csak „mély” ligákban: Carroll, Mohammed

 

Chicago Bulls (ATL, @PHI, @ATL, MIL)

Na, ez nem egy jó hét, mert ugyan a Bucks ott figyel az ellenfelek közt, az egyre jobban védekező Atlanta kétszer szerepel a listán. Hinrich bokaficama sokféle variációra lehetőséget ad, én vele kapcsolatban inkább játszanék a biztosra, vagyis leültetném a hétre. Amúgy is elég rapszodikusan játszott az utóbbi időben… ellentétben pl. Denggel és Goodennel, akik a többiek hullámzó teljesítményei között az állandóságot képviselik.

Sérültek, ne tedd be őket!: Duhon, Hinrich(?)

Kötelező: Deng, Gooden, Gordon

Csak „mély” ligákban: Noah, Hughes

 

Detroit Pistons (PHX, @TOR, MIA, CLE)

Gyakorlatilag hatemberes csapat, kivéve, amikor valakit nagyon elkalapálnak, mert akkor a főemberek kevesebbet játszanak, a cserék viszont még mindig nem eleget. Szerintem a héten nem lesznek nagy verések (kivéve a Miami ellen)…

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Billups, Hamilton, Wallace, Prince, McDyess

Csak „mély” ligákban: Maxiell

 

Golden State Warriors (LAL, POR, @DEN, DAL)

Eljött az a pillanat, amikor ismét a biztosra megyek, és nem reklámozom sem Pietrust, sem Harringtont, sem Biedrinst. Mindhárman használhatóak ugyan, de ellenfele válogatja (jobban mondva Nellie kedve), hogy melyikük játszik 30+ percet, és melyikük 10-et. A Davis-Ellis-Jackson tengelyen kívül senki sem igazán megbízható. A Denver elleni meccsen persze többen is jók lesznek, dehogy pontosan kik…

Sérültek, ne tedd be őket!: Webber

Kötelező: Davis, Jackson, Ellis

Csak „mély” ligákban: Pietrus, Biedrins, Harrington

 

Los Angeles Clippers (@DAL, @SAS, @UTA, MEM)

Szerintem most mondjatok le Kamanról a hétre, egy perccel sem később, és azonnal tessék felhappolni Powellt. Irányítóban sajnos szintén nem tudok biztosat mondani, csak a kirábbiakat ismételni: ha pontszerzés, akkor Dickau, ha gólpassz és lopás, akkor Knight. Mindkettejük értékét csökkenti Smush Parker – azt hiszem, most párral nőtt azok száma, akik utálják szegényt… Brandről nincs friss hír, még mindig az állóképességén dolgozik.

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban március végéig), Kaman, Livingston (egész évre), Davis (egész évre)

Kötelező: Thornton, Maggette, Mobley, Powell

Csak „mély” ligákban: Thomas, Knight, Dickau

 

Los Angeles Lakers (@GSW, CHA, MEM, WAS)

Az eddigi legjobb fantasy hét a Lakersé, hiszen nem elég, hogy játszanak a Warriors-szal, otthon kapják meg a Grizzliest és a Wizards-ot is. Ennek ellenére nem tudok újat mondani róluk, az igazán tuti tippet csak Kobe és Odom jelentik, illetve Gasol visszatértéig Turiaf és Radmanovic. A többieknek csak felvillanásaik vannak, amikkel egy jó átlagot hoznak.

Sérültek, ne tedd be őket!: Gasol (még kb. 1 hétre), Bynum (még 1-2 hétre), Mihm, Ariza

Kötelező: Bryant, Odom

Csak „mély” ligákban: Radmanovic, Turiaf, Fisher, Walton, Farmar, Vujacic

 

Memphis Grizzlies (DEN, @SAC, @LAL, @LAC)

Már Warrick sem hozza a dupladuplákat, helyette Navarro van a kezdőben. Legalábbis e sorok írásakor…

Sérültek, ne tedd be őket: –

Kötelező: Gay, Miller, Milicic, Navarro

Csak „mély” ligákban: Lowry, Conley, Warrick

 

Miami Heat (MIL, @NYK, @DET, @BOS)

Hmmm… Ha már Shawn „Vasember” Marion sem játszik, akkor itt bizony nagy gondok vannak. Wade, Zo és Wright mellé immár Haslem is csatlakozott, mint elfelejthető fantasy tényezők közé, a bokaműtétje végleg kivonta az idei forgalomból. Earl Barron és az éppen aktuális 10 napos szerződéssel rendelkező cserecenter is jó lehet egy-két pofásabb teljesítményre, de rájuk aztán már tényleg nem építenék csapatot. Ugyanez a helyzet a kisemberek közt is, Banks ugye még mindig maródi, JWill mindig is porcelánembernek számított – és most mégis utóbbit ajánlgatom, mert ha játszik (HA játszik…), ő lesz a csapat aduásza a pályán. Ezt a szerepet nem Ricky Davisnek találták ki, de még Cooknak vagy Quinn-nek sem. Marionra visszatérve: elvben ő day-to-day, vagyis bármikor játszhat, de ez már 2-3 meccs óta így van, és mégsem játszik…

Sérültek, ne tedd be őket!: Wade, Mourning, Wright, Haslem, Marion(?), Banks, A.Johnson

Kötelező: Davis, Blount, Williams

Csak „mély” ligákban: Cook, Quinn, Barron

 

Milwaukee Bucks (@MIA, @ATL, ORL, @CHI)

Ha minden igaz, a jövő héten már teljes erejét fitogtathatja a Bucks, mert Bogut is bevethető lesz, és MoWill és Yi is játszanak. Ez a tény Villanueva tündöklésének végét jelenti, ugyanakkor érdemes figyelni Charlie Bellt is, aki valami fenomenálisan céloz kintről, legalábbis mostanában.

Sérültek, ne tedd be őket!: Noel, Sessions

Kötelező: Williams, Redd, Bogut

Csak „mély” ligákban: Villanueva, Yi(?)

 

New Jersey Nets (@NYK, IND, @IND, PHX)

Ha most nem, sosem! Ez az a hét, amikor meg kell mutatnia a Netsnek, hogy a playoffba való! Tulajdonképpen itt is egy „nagy hármas” van, még Kidd nélkül is, a többiek közül kizárólag Nachbar és Boone jobbak az átlag (fantasy) csereembereknél.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Jefferson, Carter, Harris

Csak „mély” ligákban: Nachbar, M.Williams, Boone

 

New Orleans Hornets (@IND, @CLE, @BOS, @TOR)

Mit mondjak, nem könnyű a Hornets sorsolása, de tekintve, hogy megverték ők már a Lakers-Spurs-Jazz triót, és más nagyágyúkat is, képesnek tartom Paulékat egy 3-1-es hétre. Ehhez persze sokat kell majd játszaniuk a kezdőknek (mivel igencsak rövid a kispad), ami nekünk jó hír. A West-tulajok legjobb, ha magukhoz láncolják Wells-t, ha még lehet, biztos, ami biztos alapon… Az olyanokkal, mint Ely, vagy Bowen, nem szabad foglalkozni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson

Kötelező: Paul, West, Chandler, Stojakovic, Wells

Csak „mély” ligákban: Pargo

 

New York Knicks (NJN, MIA, @TOR, @ATL)

Amíg Randolph helyett a fiatalok játszanak, addig simán tudom ajánlani Wilson Chandlert, aki mindenből hoz egy kicsit, és csak büntetőszázalékban kérdéses, mit tud. Ez az állapot viszont elvben nem tart olyan hosszú ideig, hogy a jövő hétre is kihasson. Sajnos. Azért bízom Isiah-ban. Őrült dolog, mi?

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig), Marbury (szezon végéig), Curry (szezon végéig)

Kötelező: Robinson, Crawford, Lee, Chandler

Csak „mély” ligákban: Randolph

 

Philadelphia 76ers (@BOS, CHI, PHX, @CLE)

Vissza az egész, Evans helyett megint Green a kezdőben. Ami figyelemre méltó: Carney egyre jobb, illetve visszatért a pályára Shavlik Randolph is! Utóbbi persze nem komoly játékos fantasy téren, de személy szerint örülök, hogy egy ilyen csúnya lábtörésből fel tudott épülni.

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre)

Kötelező: Iguodala, Dalembert, A.Miller, T.Young

Csak „mély” ligákban: L.Williams, R.Evans (csak pattanóhoz), Carney

 

Phoenix Suns (@DET, @BOS, @PHI, @NJN)

Sérültek, ne tedd be őket!: Bell

Kötelező: Nash, Stoudemire, Barbosa, Hill, O’Neal

Csak „mély” ligákban: Diaw, Giricek (csak ha Bell tényleg kihagy pár meccset)

 

Portland TrailBlazers (@SEA, WAS, @GSW, CHA)

Már-már kezdtem leírni Outlaw-t, amikor megláttam ezt a heti sorsolást. Ez már csak akkor lehetne jobb, ha a Denver lenne a Bobcats helyén. Igazából nincs mit hozzátenni, mindenki használható, aki minimum 20 percet kap a Blazersben, ilyenből pedig vannak jónéhányan.

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…)

Kötelező: Roy, Aldridge, Jack

Csak „mély” ligákban: Outlaw, Blake, Przybilla, Jones, Webster

 

Sacramento Kings (@HOU, MEM, WAS, @SEA)

Brad Millernek van egy kis sérülése, ami miatt nem tudja saját magát adni, tehát szívből javasolnám az újonc Spencer Hawes-t, ha nem lenne ő is félsérült. Miután azonban mindketten ilyen „zombik”, marad Moore és Artest, akikre a nagy lökdösődés marad a palánkok alatt. A hármasvonalnál Udrih távolléte a feltűnő, de A.Johnson olyannyira jól helyettesíti, hogy először fel sem tűnt, hogy nem Udrih játszott! A teljesség kedvéért meg kell jegyeznem, hogy mind Miller, mind Udrih játékát valószínűsítik a következő hétre…

Sérültek, ne tedd be őket!: Abdur-Rahim (egész évre)

Kötelező: Miller, Martin, Artest, Udrih

Csak „mély” ligákban: Moore, Salmons/Garcia

 

San Antonio Spurs (@ORL, LAC, MIN, HOU)

No comment, lassan itt az április, ilyenkor még a nagy hármas is csak nagy „kétésfelest” ér, a cserékről ne is beszéljünk…

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Duncan, Ginobili, Parker

Csak „mély” ligákban: Thomas, Finley, Udoka (Bowen még csak véletlenül se!)

 

Seattle Supersonics (POR, WAS, CHA, SAC)

A múlt heti megállapítás „Kísérleti csapat ez még mindig…” továbbra is igaz, azzal a kiegészítéssel, hogy Wilcoxnak kiújult az ujjsérülése, amivel várhatóan ki kell hagynia néhány mérkőzést. Ilyenkor ugye Petro és Collison a „kedvezményezettek”.

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift, Wilcox

Kötelező: Durant, Watson, Collison, Jeff Green, Petro

Csak „mély” ligákban: Wilkins

 

Washington Wizards (@POR, @SEA, @SAC, @LAL)

A teljes rotáció használható valamire, kivéve Blatche-et. Még Mason is eleget játszik ahhoz, hogy tudjon hármasokat hajigálni, de Andray a világért sem akar élni a lehetőséggel… Arenas a héten még visszafogottabb volt a visszatérésével kapcsolatban, félti a millióit, amit veszíthet a nyári szabadügynökké válása miatt. Ha megint lesérül, jogosan félti őket, ezért inkább vissza sem tér, legalábbis most ebbe az irányba tekintget.

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (március végéig), E.Thomas (egész évre)

Kötelező: Butler, Jamison, Haywood, Daniels, Stevenson

Csak „mély” ligákban: Songaila, Young, Mason

 

 

3 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

 

Cleveland Cavaliers (NOH, @DET, PHI)

Z megint játszik, tehát Varejao és főleg Wallace visszaminősül. Előbbi kötelezőből tartalékká, utóbbi tartalékból… hmmm…

Sérültek, ne tedd be őket!: Gibson, Snow

Kötelező: James, Ilgauskas

Csak „mély” ligákban: Joe Smith, De.West, Pavlovic, Varejao

 

Dallas Mavericks (LAC, @DEN, @GSW)

A hárommeccsesek közül talán a Mavs sorsolása a legjobb a hétre – és nekik van rá a legnagyobb szükségük. Kiddel a soraikban még nem nyertek pozitív mérleggel álló gárda ellen (0-7), és az öltözői hangulat nem éppen rózsás. Ennek ellenére sok újdonságról nem tudok beszámolni, Avery Johnson ragaszkodik például Stackhouse-hoz a kezdőben Terry helyett (tavaly ugye a fordítottja jött be).

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Nowitzki, Howard, Kidd

Csak „mély” ligákban: Dampier, Terry, Stackhouse, Bass

 

Denver Nuggets (@MEM, DAL, GSW)

A héten a Seattle ellen elért 168 pont igazi fantasy bonanza volt, szinte alig volt ember a Nuggetsben, aki ne érte volna meg a pénzét. Camby pl. egészen hihetetlent produkált 26 perc alatt (tripladupla 10 assziszttal, megfűszerezve 4 prakkerral), de a kispad is megtette a magáét. No, ilyen nem lesz több, legalábbis ilyen formában. Ez egy anomália volt, innentől ismét a megszokott embereket kell játszatni. Ami a jó hír: a Denver kemény versenyfutásban van a rájátszásbeli helyéért, pihenni senki nem fog (feleslegesen).

Sérültek, ne tedd be őket!: Nene, Hunter

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Martin

Csak „mély” ligákban: A.Carter , Atkins, Kleiza, Smith

 

Houston Rockets (SAC, MIN, @SAS)

22 nyert meccs után 2 vesztett is becsúszott, de még így is jól áll a Rockets, és semmi oka pihentetni bárkit is. Sőt, visszatért Landry is az egészségesek táborába, ezzel tulajdonképpen erősödött is a csapat az utóbbi néhány meccshez képest!

Sérültek, ne tedd be őket!: Yao (egész évre), Sura, Francis

Kötelező: McGrady, Alston, Battier, Scola

Csak „mély” ligákban: Landry, Head, Hayes

 

Indiana Pacers (NOH, @NJN, NJN)

Az igazi meccs a csapaton belül Murray és Diener közt van, jelenleg egyikük sem elég megbízható ahhoz, hogy fix teljesítményt várhassunk el tőlük. Amint kiderül, hogy egyikük végleg elnyerte az irányító posztot, lecsaphatunk rájuk, de így nem érdemes. Murphy szép csendben feliratkozott az utóbbi idők legjobb centereinek sorába, erős dupladuplákat szállít hármasokkal, igaz blokkok nélkül. Akire érdemes még figyelni az Shawne Williams, aki ha lehetőséget kap, tud és szokott is élni vele. A kérdés, hogy mennyit játszik a hétvégén – ez jó barométer lehet a jövő hétre, ha egy hármasdobó SF kell.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.O’Neal, Tinsley

Kötelező: Granger, Dunleavy, Murphy

Csak „mély” ligákban: Diener, Foster, Murray

 

Minnesota Timberwolves (@HOU, @SAS, UTA)

McCants mint 6. ember sokkal többre képes, mint egyes kezdő SG-k, ezért vissza is minősíteném kötelezővé, ha nem lenne ilyen kemény a heti sorsolás.

Sérültek, ne tedd be őket!: Telfair

Kötelező: Jefferson, Gomes, Foye

Csak „mély” ligákban: McCants, Jaric, Brewer, Smith, Snyder

 

Toronto Raptors (DET, NYK, NOH)

Bosh megint van, de Bargnani helyett furcsamód még mindig Rasho van sokat a pályán. A formájukat tekintve persze nincs mit csodálkozni, Nesterovic legszebb minnesotai napjait idézi, Bargnani viszont messze nem nyújt felejthetetlent. Az irányítóposzt közben szépen visszafejlődött, sem Ford, sem Calderon nem tuti tipp a hétre.

Sérültek, ne tedd be őket!: Garbajosa

Kötelező: Bosh, Parker, Moon

Csak „mély” ligákban: Calderon, Ford, Bargnani, Delfino

 

Utah Jazz (CHA, LAC, @MIN)

Nincs új a utah-i nap alatt, Deronék tovább menetelnek a rájátszás felé. Pihenni itt sem fog senki, ahhoz túl bolond ez a nyugati tabella.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Williams, Boozer, Okur, Kirilenko, Brewer

Csak „mély” ligákban: Korver, Millsap, Harpring

 

 

2 meccs:

 

Orlando Magic (SAS, @MIL)

2 meccs, ilyenkor csakis a legjobbakat szabad betenni. Ilyen 3 is van az Orlandóban, de rajtuk kívül mindenki tiltott gyümölcs!

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre)

Kötelező: Howard, Lewis, Turkoglu

Csak „mély” ligákban:

Szólj hozzá!

Címkék: sport fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr70394114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása