HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfői reggeli 21. játékhét

2008.03.17. 06:55 hulk

Az utolsó hét következik a fantasy playoff előtt a H2H ligákban (a roto ligákban ugye nincs ilyen, de azért azokban is forrósodik a helyzet), vágjunk is bele a közepébe!

 

A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

4 meccs:

 

Boston Celtics

Ray allen bokája a pénteki meccsen bibis lett, erre érdemes figyelni. Meg arra is, hogy Kendrick Perkins az utóbbi időben valami elképesztőt játszik na igen, ha a nagy trió már 30 perceket játszik, valakinek kell lennie a pályán is, és ez nagyon úgy néz ki, hogy elsősorban Perkinset jelenti.

Sérültek, ne tedd be őket!: Pollard

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen(?),Perkins, Rondo

Csak „mély” ligákban: Posey

 

Chicago Bulls

No, ez megint egy fantasy-gyilkos csapat lett, pedig már azt hittük, hogy Skiles-nál rosszabbat ilyen szempontból nem találni (OK, Popovich is esélyes, de akkor is…). Csak annyit tudok mondani, hogy aki sokat játszik, jól fog teljesíteni – persze ez a valóságban pont fordítva van, aki jó, az fog játszani az adott meccsen.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Deng, Gooden, Gordon, Noah

Csak „mély” ligákban: Nocioni, Hinrich, Hughes

 

Cleveland Cavaliers

Kettes poszton most van nagy felfordulás, hogy Pavlovic is visszatért, Szczerbiak is bevethető, és Devin Brown is jól játszik. Szerintem Wally fogja a legrövidebbet húzni. Big Ben hátáról érdemes tájékozódni, mert nem 100%-os.

Sérültek, ne tedd be őket!: Ilgauskas, Gibson, Snow

Kötelező: James, Varejao

Csak „mély” ligákban: Joe Smith, Wallace, Devin Brown, De.West, Pavlovic

 

Denver Nuggets

Atkins visszatért, és ezúttal úgy néz ki, hogy egy fokkal jobb formában van, mint a legutóbbi próbálkozásakor. Carter percei tehát rossz esetben megfeleződnek, jobb esetben kétharmadolódnak. Iverson állítólag törött ujjal játszik, tehát akármelyik pillanatban kidőlhet, ebben az esetben J.R. Smith lehetőségei az égbe szöknek majd (ne vegyetek rá mérget, AI egy igazi kemény csávó!).

Sérültek, ne tedd be őket!: Nene, Hunter

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Martin

Csak „mély” ligákban: A.Carter , Atkins, J.R. Smith

 

Golden State Warriors

Pietrus valahogy beszagolt a kezdőbe, és most már nem engedi ki a lehetőséget a kezéből. Hiába, ha az ember új szerződésért hajt, előfordul, hogy belead apait-anyait… Közben Biedrins is bevethető már, és ha nem is pont ott folytatja, ahol abbahagyta, azért nem kifejezetten haszontalan játékos.

Sérültek, ne tedd be őket!: Webber

Kötelező: Davis, Jackson, Ellis, Biedrins

Csak „mély” ligákban: Pietrus, Harrington

 

Houston Rockets

A cikk írásakor a Rockets éppen 21 nyert meccses sorozatot tudhat magáénak, és mivel Gasol kidőlt a Lakersből, erősen megnőttek az esélyek, hogy tovább nyújtják a tésztát Mutomboék. Mindenesetre alaposan fel kell kötniük a gatyát, ha ezen a héten veretlenül akarnak túl lenni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Yao (egész évre), Sura, Francis, Landry

Kötelező: McGrady, Alston, Battier, Scola

Csak „mély” ligákban: Hayes, Head

 

Indiana Pacers

Flip Murray alaposan kitolt Dienerrel, az általam jósolt 30 perc helyett 20-25-re szorította le Travis játékidejét. Ez részben Diener gólpasszainak, részben a hármasainak nem tesz jót. A csapatban továbbra is két igazi fantasy húzóember van, a többiek elég rapszodikusak. Tinsley visszatérése egyáltalán nincs napirenden, de elképzelhető, hogy O’Neal a vezetőség (Bird és O’Brien) állásának megmentése végett pályára lép még az idén – akár már a 22. játékhéten.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.O’Neal, Tinsley

Kötelező: Granger, Dunleavy, Murphy

Csak „mély” ligákban: Diener, Foster, Murray

 

Los Angeles Clippers

A Clippers lassan teljesen átveszi a seattle-i és minnesotai kísérletezgetős gondolkodást, bár itt nincs annyi kipróbálandó fiatal. Kaman háta szerintem most már év végéig rakoncátlankodni fog, Knight helyett egyre inkább Dickau (és sajnos részben Smush Parker) játszik, ennek a csapatnak a jövője egyértelműen négy dologtól függ: Brand egészségén (és persze a szerződéshosszabbításán), Livingston visszatérésén, Thornton fejlődésén, és a leendő újoncon (ha szerencséje van a Clipsnek, a draft legelején választhat).

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban március végéig), Kaman(?), Livingston (egész évre), Davis (egész évre)

Kötelező: Thornton, Maggette, Mobley, Thomas

Csak „mély” ligákban: Knight, Dickau

 

Los Angeles Lakers

Gasolnak sikerült leamortizálnia a bokáját Radmanovic lábára lépve, így most talán kicsit motiváltabb lesz az orvosi csapat, hogy hamar rendbehozza Bynumot. Kíváncsi vagyok, melyik kiegészítő ember fog dobbantani, de tartok tőle, hogy minden meccsen más lesz, így teljesen biztosra csak Kobe és Lamar esetében mehetünk.

Sérültek, ne tedd be őket!: Gasol (kb. 2 hétre), Bynum (még 2-3 hétre), Mihm, Ariza

Kötelező: Bryant, Odom

Csak „mély” ligákban: Fisher, Walton, Farmar, Radmanovic, Vujacic

 

Memphis Grizzlies

Ismét egy kísérletezős csapat. Reménykedjünk, hogy nem kapnak hatalmas veréseket, mert akkor még Gay sem fog sokat játszani!

Sérültek, ne tedd be őket: –

Kötelező: Gay, Miller, Warrick, Milicic

Csak „mély” ligákban: Lowry, Conley, Navarro

 

Miami Heat

Wade végleg leült a szezon végéig, kapott egy jó kis térdkezelést. Marionnak a háta fájdogál, a legendás vasember már ki is hagyott meccset emiatt. Banks szintén harcképtelen még másfél hétig. Az egyértelmű nyertesek itt a Ricky Davis-tulajok, és talán a JWill-, a Cook- és a Quinn-tulajok. Haslem sem 100%-os…

Sérültek, ne tedd be őket!: Wade, Mourning, Wright

Kötelező: Marion, Davis, Blount, Haslem

Csak „mély” ligákban: Williams

 

Minnesota Timberwolves

Nincs újdonság, tovább folyik a kísérlet. Azaz mégis van újdonság, Telfair nélkül megy tovább a dolog, legalábbis átmenetileg. Mindenki profitál belőle, és senki sem profitál belőle…

Sérültek, ne tedd be őket!: Telfair

Kötelező: Jefferson, Gomes, Foye

Csak „mély” ligákban: McCants Brewer, Smith, Snyder

 

New Jersey Nets

Sérült nincs, mindenki egészséges, Nachbar is bevethető. Carter Kidd elcserélése óta úgy osztja a gólpasszokat, mint egy gép, Harris pedig észhez tért, és nem dob el minden labdát a hármason túlról, ami a kezébe kerül.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Jefferson, Carter, Harris

Csak „mély” ligákban: Krstic, Nachbar, M.Williams, Boone

 

Orlando Magic

Rebesgetik, hogy Battie talán mégis fog játszani idén, egész pontosan a rájátszásra gondolnak. Minket ez eléggé hidegen hagy, addigra befejeződik a fantasy szezon. Ami viszont jelzésértékű ezzel kapcsolatban az az, hogy Battie igazából Howard „testőre” a pályán, aki nem fél odatenni magát. Magyarul, Howardot kímélni kell a rájátszásig, hogy ott igazán szabadjára engedhessék, épen és egészségesen. Nem tudom, ez mennyivel kevesebb játékidőt jelent majd neki, de feltehetőleg nem eleget ahhoz, hogy jelentősen csökkenjen az értéke arra viszont elég lehet a csökkenés, hogy Dwight dominánsból „sima” jó magasemberré avanzsáljon.

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre)

Kötelező: Howard, Lewis, Turkoglu, Nelson

Csak „mély” ligákban: Evans, Bogans, Arroyo

 

San Antonio Spurs

Thomas beverekedte magát a kezdőbe. Barry visszatérőben van a csapathoz, lassan lejár a 30 nap, amíg nem szerződtethető az elcserélése után. Ginobili kicsit lehiggadt a februári nagy menetelése után, de Popovich ugye híres arról, hogy pihenteti a kulcsjátékosait, miközben a gárda óriási hajtást művel március-áprilisban.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Duncan, Ginobili, Parker

Csak „mély” ligákban: Thomas, Finley, Udoka

 

Toronto Raptors

Bosh még mindig nincs, és nem is lehet pontosan tudni, mikor lesz. A távollétében Nesterovic az egyik, Bargnani a másik, akire nagyobb teher hárul a palánkok alatt. Közben Ford ismét bejelentkezett a kezdő irányító címéért, egyre többet és jobban játszik, a Calderon-tulajok nagy bánatára.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bosh, Garbajosa

Kötelező: Calderon, Parker, Bargnani, Ford, Moon

Csak „mély” ligákban: Delfino

 

Washington Wizards

Kettőből egy, ez is valami, legalábbis visszatérőkben: Butler már van, Arenas még nincs. Persze lehet, hogy „ennek örömére” Jamison mondja be az unalmast, neki is vannak hátfájdalmai. Antawn kímélésére persze most Songaila is többet játszik. Blatche rövidke tündöklésének pedig megint vége van. Akire még érdemes figyelni: Nick Young két esetben lehet fontos szereplő: ha a Wiz totálisan kiesik a playoffért zajló küzdelemből, vagy ha Stevenson megsérül.

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (március közepéig), E.Thomas (egész évre), Pecherov

Kötelező: Butler, Jamison, Haywood, Daniels, Stevenson

Csak „mély” ligákban: Songaila, Young

 

 

3 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

 

Atlanta Hawks

Se sérülés, se más nem történt a múlt hét óta. A két legfontosabb tényező, amiről tudnunk kell: Smith messze nem blokkol a saját szintjén, illetve Childress megteszi ezt helyette (igaz, hogy picit rendszertelenül).

Sérültek, ne tedd be őket!: Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, Bibby, Horford

Csak „mély” ligákban: M.Williams, Childress

 

Charlotte Bobcats

Gerald Wallace megint játszik, ezzel Carroll és Mohammed is kevesebb lehetőséget kap, nem beszélve Dudley-ról. Vigyázat, nem Harry Potter „kebelbarátjáról” van szó… J Felton kiváló formában van, neki is nagy része van a Charlotte utóbbi időkben elért győzelmi sorozatának.

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra)

Kötelező: Richardson, Felton, Wallace, Okafor

Csak „mély” ligákban: Carroll, Dudley

 

Dallas Mavericks

Stackhouse kezd, Terry csak csere. Howard kezd hozzászokni Kiddhez, Nowitzki pedig mintha egy kicsivel visszafogottabb lett volna a héten.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Nowitzki, Kidd, Howard, Dampier

Csak „mély” ligákban: Bass, Terry, Stackhouse

 

Detroit Pistons

Nem jött be az előző heti jóslatom, mégiscsak Theo papa a király, Amir Johnsont simán kiszorította a rotációból.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Billups, Hamilton, Wallace, Prince, McDyess

Csak „mély” ligákban: Maxiell

 

New Orleans Hornets

West és Paul is kifordította a bokáját a Lakers ellen, az ő állapotuknak mindenképpen járjatok utána! Paul szerintem játszani fog, de ha mégsem, elsősorban Pargo, másodsorban James profitál, West helyett pedig Ryan Bowen.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson, Wells

Kötelező: Paul, West, Chandler, Stojakovic

Csak „mély” ligákban: Pargo

 

New York Knicks

„… egészen addig nem fogok előre nyilatkozni, amíg Isiah az edző.” írtam a múlt héten.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig), Marbury (szezon végéig), Curry (szezon végéig)

Kötelező: Robinson, Crawford, Lee, Randolph

Csak „mély” ligákban:

 

Philadelphia 76ers

Willie Green is kiesett, ezért Iguodala és Thaddeus Young eggyel lejjebb csúszott a posztokon, helyet csinálva Reggie Evansnek a kezdőben.

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre)

Kötelező: Iguodala, Dalembert, A.Miller, T.Young

Csak „mély” ligákban: L.Williams, R.Evans

 

Phoenix Suns

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Nash, Stoudemire, Barbosa, Hill, Bell, O’Neal

Csak „mély” ligákban: Diaw

 

Portland TrailBlazers

Jones visszatérése érzékenyen érintette Outlaw-t, már nem az a csodacsere, ami volt. Szerintem csak idő kérdése, amíg visszaszerzi az elvesztett tekintélyét. Időközben örömteli látványban volt részük a Blazers játékosainak: Oden részt vett egy könnyebb edzésen, szinte napra pontosan fél évvel a térdműtétje után, és optimistán nyilatkozott a jövőt illetően.

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…)

Kötelező: Roy, Aldridge

Csak „mély” ligákban: Outlaw, Jack Blake, Przybilla, Jones, Webster

 

Sacramento Kings

Ismét mindenki egyben van, Salmons és Garcia megint pados. Ami érdekes lehet, hogy Brad Miller helyett/mellett egyre gyakrabban, és egyre eredményesebb játékkal tűnik fel az újonc Spencer Hawes, aki ha végleg lehúzhatja a rolót a gárda a rájátszást illetően, még több időt kaphat.

Sérültek, ne tedd be őket!: Abdur-Rahim (egész évre)

Kötelező: Miller, Martin, Artest, Udrih

Csak „mély” ligákban: Moore, Salmons/Garcia, Hawes

 

Seattle Supersonics

Kísérleti csapat ez még mindig…

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift

Kötelező: Durant, Watson, Wilcox, Jeff Green

Csak „mély” ligákban: Collison, Wilkins, Petro

 

Utah Jazz

AK felépült a Dirk okozta esés sérüléseiből, de nem rajta, hanem Boozeren és Williams-en múlik, hogy a Jazz ilyen jól szerepel. Amióta Okur is bedobálja, amit elenged, még egy tuti emberrel több opciója van a fantasy GM-eknek a Jazzből.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Williams, Boozer, Okur, Kirilenko, Brewer

Csak „mély” ligákban: Korver, Millsap, Harpring

 

2 meccs:

 

Milwaukee Bucks

2 meccs, ráadásul mind MoWill, mind Bogut sérültek, nem érdemes reszkírozni velük. Egyedül Redd és Villanueva betehető a héten. Yi már nem játszik idén, részben a sérülései, részben az olimpiára való rápihenés és készülés miatt.

Sérültek, ne tedd be őket!: Noel, Sessions, Yi, Williams, Bogut

Kötelező: Redd, Villanueva

Csak „mély” ligákban:

Szólj hozzá!

Címkék: sport fantasy sport iverson kobe gasol

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr82389790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása