HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfő reggeli 18. hét

2008.02.25. 07:03 hulk

VÉGE! És mégsincs vége!

A valóságban már mögöttünk van a trade deadline, és szinte soha nem látott számú csere köttetett meg az utolsó pár hét alatt. Fantasy fronton azonban még van bő két hetünk az aktívkodásra – március 6. után már „csak” a szabadügynökök maradnak, akik által formálhatjuk a gárdánkat!!!

Lássuk tehát, mi is történt az elmúlt időszakban, és ez hogyan befolyásolta/befolyásolja a fantasy GM-ek gondolkodását!

 

Időrendi sorrendben a Jazz és a Sixers üzlete volt az első, ahol a Utah megkapta az áhított nehéztüzért Korver személyében, és mindössze egy sokadik embert a padról, és egy elsőkörös draftjogot kellett „fizetnie” érte. A csere óta a Jazz egy 19-3-as mutatót kapart össze, tehát kiváló üzletet kötöttek. Korver ugyan sokkal nem nyújt többet, mint a Phillyben, viszont távozása felszabadított némi játékidőt a Sixersben olyanok számára, mint Thaddeus Young és Rodney Carney, akik az utóbbi időben még Reggie Evans-t is kiszorították a kezdőből. Ez a példa megmutatta, hogy a kevésbé sikeres csapatok fiataljaira kifejezetten érdemes odafigyelni a szezon második felében, mert egyre több játéklehetőséget kapnak, és nagy többségük képes is élni vele.

 

(Igazából a Sixers-Jazz ügylet előtt volt még egy Magic-Lakers /Ariza=Cook+Evans/ és egy Pistons-Bobcats /Brezec+Herrmann=Mohammed/ dolog is, de ezek hatása sokkal kisebb volt, mint a fenti.)

 

Ezek után jött az igazi bomba, a Gasol-csere, amit ugyan korábban már kitárgyaltunk, érdemes visszatekinteni és látni, hogy milyen hatással volt a ligára. Pau bebizonyította, hogy mind rövid, mind hosszú távon komoly erősítést jelent Kobéék számára, támadásban kifejezetten magas hatékonysággal működik, és lassan a védekezésbe is beilleszkedik. Bynum szűk egy hónap múlva várható visszatérte még egy átállást jelenteni fog. Jelenleg leginkább Odom játéka az érdekes, hiszen főleg ő pattanózik (sokszor Gasol helyett is), és harmadik támadási opcióként végre kihasználhatja passzolási képességeit is. A Memphisbe került játékosok egyike sem zavar sok vizet fantasy szempontból, annál inkább Hakim Warrick, aki részben a Gasol-ügy, részben a Swift-ügy (lásd alább) miatt sokkal többet játszik, mint annak előtte. Persze semmi sem garantálja, hogy tudja is tartani a mostani szintet, de üdítő látvány, amit művel.

 

Egy kisebb, szintén pénzügyek által vezérelt akcióban a Grizzlies elcserélte Stromile Swiftet az egy évvel rövidebb szerződésű Jason Collinsra a Nets-szel. Ez a csere sok spekuláns fantasy GM-et arra sarkallta, hogy lecsapjon Swiftre, de ma már látható, hogy a Krstic-Boone-S.Williams trióból igen nehéz kvartettet csinálni a csapat rotációjában (Magloire-nak sem sikerült).

 

A Lakers hihetetlen mértékű megerősödésével aztán elindult a lavina. Jött a Marion(+Banks)=O’Neal csere, amit a mai napig sok Suns-drukker megkérdőjelez, és ami Diaw és Blount mini-feltámadását hozhatja/hozta.

 

A Kings végre elcserélte Mike Bibbyt, de véletlenül sem a Clevelanddel, hanem az Atlantával. Ezzel ismét használhatóvá vált Udrih (sőt), illetve Kevin Martinnak és a többieknek sem kell elszenvednie Bibby domináns személyiségét az öltözőben. Az atlantai fiatalok közül elsősorban Horfordra kerül most nagyobb súly, amit Pachulia segít cipelni, illetve Joe Johnson gólpasszai fognak csökkenni, és a dobószázalékai javulni.

 

A Mavs második próbálkozásra megszerezte Kiddet, amivel szinte minden megmaradt Dallas-játékosnak feljebb ment az értéke (különösen az egyszem center Dampiernek), és szinte minden  megmaradt Jersey-tagnak lezuhant – kivéve Marcus Williamset, aki Harris távollétében végre kezdőirányítóként tevékenykedhet vagy két hétig.

 

Látva, hogy szinte minden riválisa erősödött, a Spurs is lépett egyet, de Kurt Thomas megszerzése messze nem számít olyan elkeseredett és elhamarkodott(?) lépésnek, mint akár O’Neal, akár Kidd esete. Ráadásul nem is fizették túl a Sonicsot Brent Barryvel és Elsonnal, plusz az az elsőkörös draftjog sem lesz túl magas, és amúgy sem draftolt volna olyan játékost a Spurs, akit azonnal be is építhet a keretbe. Oberto persze tuti, hogy nem örül, mert kevesebbet fog játszani, mint eddig… Collisonnal és Robert Swifttel ellentétben, akik Wilcox-szal karöltve immár a Seattle szinte teljes magasember-készletét jelentik. (Elsont nem számoljuk ide, mert ő csak akkor jut majd szóhoz, ha mindenki, még Marshall és Sene is lesérült.)

 

Ezzel el is érkeztünk a csütörtöki, vagyis a határidő napjának eseményeihez.

A Denver végül nem szerezte meg sem Artestet, sem Delonte Westet, helyettük az újonc, de kétszeres egyetemi bajnok irányító Taurean Green érkezett a Portlandtől Von Vaferért cserébe. Nem hiszem, hogy bármelyikük olyan szerepet kapna, ami jelentősen befolyásolja a fantasy életet.

 

A Detroit és a Toronto elcserélte Juan Dixont és Primoz Brezecet, aki így immár harmadik csapatánál léphet pályára egy évadon belül. Dixon maximum Stuckey és Afflalo idejébe rondíthat bele, Billups és Hamilton nincsenek veszélyben, Brezec pedig az amúgy sem tényező Nesterovic számára teremt versenyhelyzetet. Bargnani továbbra is a Raptors kezdőcentere.

 

A Houston két cserét is lebonyolított, ezek közül a kisebb durranást a Minnesotával kötött Gerald Green - Kirk Snyder tranzakció jelenti. Greenre azért lett szükség a Rocketsnél, mert Bonzi Wells és Mike James a New Orleans csapatához került Bobby Jacksonért. Ezzel a Houston megszabadult James szerződésétől, és egy Adelman-kedvencet szerzett meg. Jackson Alston első számú cseréje lesz, de a többiek közül csak Wells lehet képes kiszorítani Morris Petersont a Hornetsben, Jamesnek maximum másodhegedős szerep juthat Paul mögött. Tekintve azonban, hogy Jannero Pargo is jól teljesít, még ebben sem vagyok biztos. Green és Snyder egyáltalán nem fognak vizet zavarni.

 

A határidő előtti legnagyobb cserét a Cleveland, a Chicago és a Seattle bonyolította le, egészen pontosan 11 játékos költözött máshova. A Cavs végre túladott Larry Hugheson és szörnyűséges szerződésén, illetve elcserélte Goodent. Az említetteken kívül még Shannon Brown és Cedric Simmons került a Cavsból a Bullsba. A Chicago a Ben Wallace-érának vetett véget azzal, hogy Clevelandbe küldte Joe Smith és egy második körös draftjog kíséretében. A Seattle pedig ismét nagyot fogott pénzügyileg, amikor megszabadult Wally Szczerbiak jövő évi 13,3 milliós fizetésétől, és helyette „mindössze” Donyell Marshall jó 6 milliósát kell lenyelnie jövőre. A még érkezett Ira Newble és Adrian Griffin szerződése idén nyáron lejárnak. A Cavs ezért a jótéteményért még megkapta a Sonicstól Delonte Westet is.

Összességében a Cleveland jól dobó játékosokkal (West, Wally, Smith) vette körül LeBront, illetve javított a védekezésén is (Big Ben, West), miközben bebiztosította az irányító pozíciót (West), és kiküszöbölte a Gooden-Varejao helyzetet. A brazil küszöbönálló visszatérte és Joe Smith jelenléte azt jelenti, hogy két támadóbb (Ilgauskas, Smith) és két védekezőbb (Wallace, Varejao) magasa is van most a Cavs-nek. West és Szczerbiak az egészséges Pavlovic és Gibson mellett is jók lennének, de tekintve, hogy mindketten sérültek, még rózsásabb a helyzet. A Chicago egy elcserélhetetlen szerződést (Wallace) cserélt el egy kicsit kisebb elcserélhetetlenre (Hughes), de közben részben felszabadította a centerposztot Noah számára, részben megszerezte azt a két elemet, ami nagyon hiányzott a csapatból: Hughes egy jól védekező, magas hátvéd, Gooden pedig egy pontszerző, palánk alatt tevékenykedő harcos. Előbbi ugyan elég sérülékeny, de egy Ben Gordon-féle távozási akció esetére is jó biztosítást jelent. A Seattle pedig még több játékidőt szabadított fel, amit a fiataloknak adhat (elsősorban Jeff Green és Robert Swift profitál), illetve West távoztával egy fokkal tisztábbá tette az irányító-szituációt – ahol persze még mindig harcol Watson és Ridnour.

 

Hogy a sérülésekről is szóljunk… Daniel Gibsonról már esett szó, a legfrissebb hírek szerint 4-6 hétre esett ki egy csúnya bokaficam miatt. Andris Biedrinsnek vakbélműtétje miatt kell legalább egy hetet kihagynia, és DeShawn Stevensonnak is vannak térdfájdalmai, amik kétségessé teszik a játékát. Ha már a Washingtonnál vagyunk: Butler és Etan Thomas is jó hírekkel szolgált a hét elején, de mindketten visszaszívták ezeket a hét közepére, és nem lehet pontosan tudni, hogy mikor léphetnek pályára. Thomas esetében persze már az is nagy szó, hogy egyáltalán folytathatja a pályafutását a szívműtétje után, de Butlert tuti, hogy minden tulajdonosa hiányolja. Arenas könnyített edzéseket végez, március 2-át lőtte be magának, de az orvosok döntenek. T.J.Ford most csuklóbántalmakkal küzd, és Scalabrine-nek is meghúzódott az ágyéka. Továbbra sem lehet számítani Jermaine O’Nealre és Tinsley-re, Stackhouse-ra, Devin Harrisre, Arizára és James Jonesra, de megint bevethető Gordon és Deng.

 

A héten egyetlen csapatnak sem lesz 2 meccse, sőt, a liga kétharmada 4-4 mérkőzést játszik, olyan játékos tehát nem lesz, akit emiatt kellene messzire elkerülni.

 

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

4 meccs
:

 

Atlanta Hawks (@SAS, SAC, NYK, @BOS)

Bibby bokája már az első meccsen kiment, de ez nem tartotta vissza attól, hogy a következő mérkőzésükön pályára lépjen. Horford mellett most csak Pachulia bevethető centerben, illetve Josh Smith mögött sincs igazából épkézláb csere, tehát Zaza igazi kincs lehet a későbbiekben.

Sérültek, ne tedd be őket!: Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, Bibby, M.Williams, Horford

Csak „mély” ligákban: Childress, Pachulia

 

Boston Celtics (@LAC, CLE, CHA, ATL)

Garnett már játszik, ki ne hagyjátok! Ugyanígy tudom ajánlani Rondót is, akinek szintén jót tett a pihenés az All-Star alatt. Egyébként nincs változás.

Sérültek, ne tedd be őket!: Pollard, Scalabrine

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen, Rondo

Csak „mély” ligákban: Perkins, Posey, House, T. Allen

 

Chicago Bulls (@DAL, @IND, WAS, @CLE)

Deng és Gordon már játszik, de ugyanígy játszhat Hughes és Sefolosha is, tehát Baby Ben nem olyan jó opció, mint eddig. Dengre kisebb veszély leselkedik. Gooden és Nocioni együtt jók lesznek a négyes poszton, de az igazi nyertese Big Ben távoztának Noah (és talán Tyrus Thomas, netalán Aaron Gray), aki kezdővé lép elő centerben. Persze az is lehet, hogy „small ball” lesz az új módi itt is, és Gooden megy be középre… Mindenesetre addig adjátok el Sefoloshát, amíg még lehet!

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Hinrich, Noah, Gooden, Deng, Nocioni

Csak „mély” ligákban: Gordon, Sefolosha, Hughes(?), Gray(??)

 

Cleveland Cavaliers (@MIL, @BOS, MIN, CHI)

Nincs Bibby, nincs Kidd, de már nincs Hughes és Gooden sem. Van viszont West és Szczerbiak, akik azonnal kötelezővé lépnek elő, és van Ben Wallace, aki Ilgauskas perceit szorítja vissza 30 körülire. Joe Smith csak Varejao visszatértéig lesz használható.

Sérültek, ne tedd be őket!: Varejao, Pavlovic, Gibson

Kötelező: James, Ilgauskas, Szczerbiak, West

Csak „mély” ligákban: Joe Smith

 

Dallas Mavericks (CHI, @SAS, SAC, @LAL)

Jött Kidd, ment az amúgy is sérült Harris, Nowo és Howard (meg persze a többiek is) tehát olyan játszótársat kaptak, akitől bármikor, bármilyen helyzetben számíthatnak a passzra. Ez jó. Még Dampiernek is. Bár ő most inkább azért lesz hasznos, mert egyedüli centerként kell felvennie a harcot a Gasolokkal, Duncanekkel, és egyéb ötösökkel. Bass és esetleg Juwan Howard lehet az, aki az átlagnál is jobban jön ki a Kidd-cseréből Dallasban.

Sérültek, ne tedd be őket!: Stackhouse (még 1 hétig)

Kötelező: Nowitzki, Kidd, Howard, Terry, Dampier

Csak „mély” ligákban: Bass

 

Denver Nuggets (DET, @SEA, LAC, @HOU)

Nincs vetélytársa A.Carternek, megnyugodhatnak a tulajok. Kleiza nem költözött Sacramentóba, itt továbbra sem nyugodhatnak meg a tulajok – ugyanazt a hullámzó teljesítményt kapják, mint eddig.

Sérültek, ne tedd be őket!: Atkins (egész évre), Nene, Hunter

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Martin, A.Carter

Csak „mély” ligákban: Kleiza

 

Indiana Pacers (TOR, CHI, @TOR, MIL)

Ki lesz itt az irányító, ha Tinsley és Diener is sérült? Owens? Szerintem Diener kiprésel még magából pár meccset, amíg Tinsley fel nem épül.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.O’Neal, Tinsley

Kötelező: Granger, Dunleavy, Foster, Murphy

Csak „mély” ligákban: Daniels, Rush, Diener

 

Los Angeles Clippers (BOS, POR, @DEN, DET)

Végül nem küldték el a csapattól sem Cassellt, sem Maggette-et, de nem is hoztak senkit, így minden maradt a régiben – azzal a különbséggel, hogy már Thornton az első számú opció támadásban. Egészen addig, amíg Brand vissza nem tér, és fel nem veszi a ritmust.

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban március elejéig), Livingston (egész évre), Davis (egész évre)

Kötelező: Kaman, Maggette, Thornton, Mobley

Csak „mély” ligákban: Thomas, Cassell, Knight

 

Los Angeles Lakers (POR, MIA, @POR, DAL)

Szerintem a Lakers szép csöndesen oda fog masírozni az alapszakasz legjobbjának járó „első kiemelt” helyre. A Bostonnak simán meglesz a keleti főcsoport, nekik nem lesz élethalálharc a végéig, de a nyugatiaknak bizony az lesz.

Sérültek, ne tedd be őket!: Mihm (még 3-4 hétre), Bynum (még 3-4 hétre), Ariza

Kötelező: Bryant, Gasol, Odom, Radmanovic

Csak „mély” ligákban: Fisher, Walton, Farmar, Vujacic

 

Miami Heat (SAC, @LAL, @SEA, @SAC)

Haslem még minimum egy hetet kihagy, tehát Wrightot lehet erőltetni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Mourning, Parker, Haslem

Kötelező: Marion, Wade, Blount, Davis

Csak „mély” ligákban: Williams, Wright

 

Milwaukee Bucks (CLE, @NJN, SAS, @IND)

Nem jött Randolph, de a kezdőbe visszatért Mason, így Simmons és Charlie Bell ismét a padot koptatja. Villanueva már éppen belejött volna a játékba, amikor lesérült az All-Star héten, így ismét Yi-nél van a labda.

Sérültek, ne tedd be őket!: Noel, Sessions

Kötelező: Redd, Williams, Bogut, Yi

Csak „mély” ligákban: Villanueva, Bell, Mason

 

Minnesota Timberwolves (UTA, @TOR, @CLE, SEA)

Green helyett jött Snyder, de ez mit sem jelent fantasyben. Az viszont, hogy Foye átvette az irányítást a kezdőben (habár papíron nem (csak) irányítót játszik), annál többet jelent!

Sérültek, ne tedd be őket!: Ratliff (1 hétre)

Kötelező: Jefferson, McCants, Foye, Gomes

Csak „mély” ligákban: Brewer, Telfair, Smith, Jaric

 

New Orleans Hornets (WAS, PHX, UTA, @WAS)

Jackson helyett immár James és Wells bevethető a Hornetsben, de szerintem ez egyelőre csak Wellset tekintve lesz meghatározó, James nem fog eleget játszani.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson

Kötelező: Paul, West, Chandler, Stojakovic

Csak „mély” ligákban: Wells, Pargo

 

Portland TrailBlazers (@LAL, @LAC, LAL, @GSW)

Nincs Harris, tehát maradt Jack is és a többiek is. Egyedül Taurean Green távozott, de a helyére érkezett Vafer sem a pályán, hanem a padon, ostyát eszegetve fogja tölteni az idejét.

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…), Jones

Kötelező: Roy, Aldridge, Outlaw, Jack

Csak „mély” ligákban: Blake, Przybilla, Webster

 

Sacramento Kings (@MIA, @ATL, @DAL, MIA)

„Abban a pillanatban, hogy Bibbyt elcseréli a Kings, Udrih megint releváns lesz.” – írtam a múltkor, és be is jött, nem érkezett Udrihnál jobb irányító a Bibby-cserében. Anthony Johnson és Tyronne Lue kizárólag azért érdekesek a Kingsnek, mert lejár a szerződésük. Shelden Williams viszont érdekes lehet: ha egy kicsit beleszokik a szerepbe, amit szánnak neki, akár be is verekedheti magát a kezdőcsapatba Moore helyére!

Sérültek, ne tedd be őket!: Abdur-Rahim (egész évre)

Kötelező: Miller, Martin, Artest, Udrih

Csak „mély” ligákban: Garcia

 

San Antonio Spurs (ATL, DAL, @MIL, @NJN)

Parkert lassan-lassan visszaépítik a csapatba, ezzel Ginobili hatalmas sorozatának is vége lesz. Barryt szerintem azért nem fogja hiányolni a gárda, mert Udoka egyre jobb teljesítményt nyújt, illetve azért Kurt Thomas hatalmas erősítést jelent, egy kiegészítő embert (Barry) és egy padvégi palántát (Elson) odaadni érte nem igényelt különösebb gondolkodást. Így aztán Thomas számunkra is kötelező játékossá vált.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Duncan, Ginobili, Parker, Thomas

Csak „mély” ligákban: Finley, Udoka

 

Seattle Supersonics (@GSW, DEN, MIA, @MIN)

A cserbereszezonból tényleg nem maradt ki a Sonics, elment Thomas, Szczerbiak, West, és jöttek … hát szóval többen is, de senkiről nem mondhatom, hogy kifejezetten játszani szerezte meg őket a Seattle. Marshallon (és talán Griffinen) kívül minden megszerzett játékos szerződése lejár a nyáron, és a gárda számára most ez volt a lényeg, illetve az, hogy a fiataloknak minél több játéklehetőséget teremtsenek. Ez azt jelenti, hogy részben Durant, de főleg Collison, Jeff Green és Robert Swift fog több játékpercet kapni az eddigieknél. Talán Damien Wilkins is megint releváns lesz, de kétlem, hogy az év eleji jó formáját bármikor vissza tudná hozni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Barry

Kötelező: Durant, Watson, Collison, Jeff Green

Csak „mély” ligákban: Wilcox, Ridnour

 

Toronto Raptors (@IND, MIN, IND, @CHA)

Dixon helyett Brezec. Nem nagy szám, de a Rasho-tulajok most retteghetnek, hogy mi lesz a kedvencük 15-20 percével. Szerintem megfeleződik, az lesz. Úgyhogy mindkét szlovén center felejtős.

Sérültek, ne tedd be őket!: Garbajosa, Ford

Kötelező: Bosh, Calderon, Parker, Bargnani, Moon

Csak „mély” ligákban: Delfino

 

Utah Jazz (@MIN, DET, @NOH, @MEM)

Deron lassan Paul-i magasságokba emelkedik, mint fantasy irányító. De csak lassan, mert ahhoz még sokkal-sokkal több labdát kellene szereznie. Sebaj, ha jó százalékokat, sok gólpasszt, kiegyensúlyozott teljesítményt akartok, Deron tökéletes megoldást jelent.

Sérültek, ne tedd be őket!: Hart

Kötelező: Williams, Boozer, Kirilenko, Okur

Csak „mély” ligákban: Brewer, Korver, Millsap

 

Washington Wizards (@NOH, @HOU, @CHI, NOH)

Butler elvben már játszhat a jövő héten, de inkább nem mondok biztosat, figyeljétek a hétvégi híreket! Ha nem játszik, továbbra is Blatche a nyerő. Stevensonnak időközben lett egy kis húzódása is, ő is kérdéses. Nick Young és Roger Mason lehetnek a kedvezményezettek.

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (minimum március elejéig), E.Thomas (egész évre)

Kötelező: Butler(?), Jamison, Haywood, Daniels, Stevenson(?)

Csak „mély” ligákban: Blatche

 

 

3 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

 

Charlotte Bobcats (@NYK, @BOS, TOR)

Csere nem volt, sérülés nincs, mindenki egyben van (már aki nem egész évre sérült).

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra)

Kötelező: Wallace, Richardson, Felton, Okafor

Csak „mély” ligákban: Boykins, Carroll, Mohammed

 

Detroit Pistons (@DEN, @UTA, @LAC)

Lásd Charlotte… J

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Billups, Hamilton, Wallace, McDyess

Csak „mély” ligákban: Prince, Stuckey, Amir Johnson

 

Golden State Warriors (SEA, PHI, POR)

Csere itt sem volt, de Stephen Jackson sérülése azért megérdemel pár szót. Már hosszú ideje bajlódik a bokájával, most végre kapott egy rá egy akkora medvepuszit, hogy kénytelen volt néhány meccset kihagyni. Ezzel a hosszú távú megbízhatósága sokat emelkedett, ha rövidtávon nem is boldogok a tuljadonosai. Az Ellis-tulajok annál jobban vigyoroghatnak… Elvben Jackson bármelyik meccsen visszatérhet, szóval tessék utánaolvasni a szitunak! Biedrins egy hétre minimum kidőlt a vakbelével, Harrington egy picit többet lesz a pályán.

Sérültek, ne tedd be őket!: Croshere

Kötelező: Davis, Jackson, Ellis

Csak „mély” ligákban: Harrington

 

Houston Rockets (WAS, MEM, DEN)

A T-Mac-Yao tandemnek nem is kell jobb hárommeccses sorozat, mint ami vár rájuk. Adelman hamar meg fogja értetni magát Bobby Jacksonnal, Wells helyét pedig a Head-Battier-Scola trió veheti át.

Sérültek, ne tedd be őket!: Sura, Francis

Kötelező: Yao, McGrady, Alston, Battier, Scola

Csak „mély” ligákban: Head, Jackson, Landry

 

Memphis Grizzlies (PHX, @HOU, UTA)

Miller és Lowry maradt, és bár előbbinek volt a héten egy kis hátfájása, nyugodtan betehető a következő hétre. Lowryról nem tudom ugyanezt elmondani, mert Conley és Crittenton is egészséges. Gay mellé most Warrick iratkozott fel a kihagyhatatlanok listájára, de ez nem biztos, hogy így is marad. Navarróra nagyon kíváncsi vagyok, mikor robbant végre…

Sérültek, ne tedd be őket: –

Kötelező: Gay, Miller, Conley, Warrick, Milicic

Csak „mély” ligákban: Navarro, Lowry

 

New Jersey Nets (ORL, MIL, SAS)

Kidd már nincs, Harris még nincs, tehát Marcus Williams a „nevető harmadik”. Persze rajta kívül rengeteget lesz a labda Carternél is, úgyhogy csodákat ne várjon senki, de Marcus azért hasznos kiegészítő ember lesz a következő egy vagy két hétben. Utána már messze nem ennyire… Szerintem egyébként Diop simán lejjebb fogja lökni Sean Williamset a magasak rangsorában, úgyhogy ha valaki még akar érte valami épkézláb ellenértéket kapni, most tegyen vele ajánlatokat!

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Jefferson, Carter, Boone, M.Williams

Csak „mély” ligákban: Nachbar, Diop, S.Williams

 

New York Knicks (CHA, @ATL, @ORL)

Isiah biztos beteget jelentett csütörtökre, mert a Knicks sem lépett semmit - biztos azért, mert nem számítanak bajnokesélyesnek. Azért a pletykák szerint majdnem összejött egy Randolph-csere a Milwaukee-val, ahol Simmons, Charlie Bell és Gadzuric lett volna ZBo ellenértéke, de nem látom be, hogy ez miért is lett volna jó bármelyik érintett csapatnak is. A Bucksnak már ZBo nélkül is siralmas a védekezése, a Knicks pedig nem könnyített volna a pénzügyi helyzetén az említettek megszerzésével, csak 3 év múlva, amikor Randolph 17 milliót fog keresni, Simmonsnak meg már nem lesz érvényes szerződése. Mindegy, nem jött össze az üzlet, így New Yorkban is minden maradt a régiben, azaz a régi káoszban.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig), Marbury (szezon végéig)

Kötelező: Crawford, Robinson, Randolph

Csak „mély” ligákban: Lee, Richardson

 

Orlando Magic (@NJN, @PHI, NYK)

Nem jött sem Kurt Thomas, sem Wilcox, sem Haslem. Mi újat írhatnék?

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre), Arroyo

Kötelező: Howard, Lewis, Turkoglu, Nelson, Evans

Csak „mély” ligákban: Bogans

 

Philadelphia 76ers (ORL, @GSW, @PHX)

Itt sincs túl nagy változás, de amit mindenképp meg kell említsek, az az, hogy Young már teljesen kiszorította Evanst a kezdőből. Tekintve, hogy milyen fantasybarát lesz a hét a Phoenix-szel és a Golden State-tel, ez azt jelenti, hogy akár elő is léptethetjük kötelezővé.

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre), J.Smith

Kötelező: Iguodala, Dalembert, A.Miller, T.Young

Csak „mély” ligákban: L.Williams

 

Phoenix Suns (@MEM, @NOH, PHI)

Milyen fura… épp ajánlani készülök Shaq-et… ez van, ha  valaki a liga egyik legjobb irányítója mellett játszik, ráadásul egészséges. Amire azonban különösen szeretném felhívni a figyelmeteket, az Amare és Hill játéka, hihetetlen élmény látni őket! Hej, ha a Nash-Paul összecsapást is adná valamelyik tévé…

-->

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr56353088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása