HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfői reggeli 12. játékhét

2008.01.14. 07:01 hulk

Ha valamikor, a most következő időszakban még jobban oda kell figyelni a gárdátokra, mint általában. Ennek több oka is van. Először is, a héten 6 kétmeccses csapat is lesz, tehát a szokásosnál több biztos embert kell helyettesíteni szinte mindenkinek. A következő héten rengeteg négymeccses, az utána következőn pedig ismét viszonylag több kétmeccses együttes lesz, folyamatosan ott kell majd lenni a szeren, hogy ne a meccsszámon menjen el egy-egy heti párharc.


Másrészt ugye a nyakunkon van a trade deadline, vagyis a játékoscserék határideje, ami idén szinte biztosan sok játékost fog átköltöztetni pl. egyik óceánpartról a másikra. Már az ünnepek környékén is voltak pletykák, de a szokásos Bibby-, Kidd-, J.O’Neal-, Gasol-cserék mellett most már hallani többek között teljes kiárusításról Milwaukee-ban, amellyel összeboronálták már Zach-et is, illetve csiripelnek a verebek T-Mac Chicagóba meneteléről is.


Úgyhogy lesz még itt nemulass, szerintem a Kings, a Sonics, a Bucks, a Bulls, a Grizzlies, a Sixers, és Isiah minden ellenkező híresztelése ellenére a Knicks a legesélyesebb, hogy összehozzon pár szaftos cserét. Plusz mostantól már lehet 10 napos szerződéseket aláírni a ligában, tehát teljesen ismeretlen játékosok is betölthetnek egy-egy űrt itt-ott.


Ja, és persze ott vannak a öreg sérülések is, amik a szokásos módon tudják tönkretenni, vagy bearanyozni egy-egy fantasy GM hetét. Aktuális bajnokunk e tekintetben az a Grant Hill, aki már így is túlteljesítette az éves terveket, amiket a drafton kitűztünk neki, de a vakbélműtétje így is épp eléggé váratlanul jött ahhoz, hogy 2-3 hetes kihagyása mindenkit meglephessen.


Nála csak Shawn „Vasember” Marion csütörtöki kiesése rázta meg jobban a fantasy világot, hisz a Matrix nemcsak hihetetlen sokoldalúságának, hanem legendás egészségének is köszönheti, hogy évről évre felállhat a dobogóra (sokszor annak legfelső fokára) az éves fantasy értékeléseknél. Jelen állás szerint persze Marion csak egy meccset hagyott ki, és többet (elvben) nem fog, de a tulajdonosaira így is ráijesztett. Ahogy Nash is, a maga influenzájával, de ezt tulajdonképpen burkolt áldásnak is vehetjük, mert amíg otthon fekszik párnák közt, addig is pihen a fájós háta, és amiatt nem kell mérkőzéseket kihagynia.


A heti maródiak listájára ismét felkerült Chucky Atkins, aki ismét kés alá feküdt, és minimum 2 hónapra kiesik (az A.Carter-tulajok most tuti hurráznak), és továbbra is ott van a listán a fél Bobcats, a fél Rockets, a fél Clippers, a fél Heat, a fél Bucks, a fél Blazers, a fél Kings és a fél Wizards. Viszont lehet már számítani Reddre, Kevin Martinra, Royra, és lassan Dengre is.

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

4 meccs:

 

Charlotte Bobcats (DEN, ORL, @NOH, MEM)

Ami lényeges: Okafor teljesen eltűnt támadásban, Mohammed a kispadról kb. 3x annyi pontot szerez, mint Emeka. JRich és GWall igazi bombaformában vannak, és Felton is kicsit összekapta magát, legalábbis az asszisztok terén. McInnis a kezdőcsapatban van ugyan, de ez ne tévesszen meg senkit, mert Carroll és Moha többet játszanak a padról beállva.

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra), O.Harrington

Kötelező: Wallace, Richardson, Felton, Mohammed, Okafor

Csak „mély” ligákban: McInnis, D.Anderson

  

Chicago Bulls (@ORL, @MIA, GSW, DET)

Deng helyetteseként Smith és Nocioni volt a jollyjoker a héten, de mivel Luol a jövő hétre rendbejön, vissza fognak esni. Boylan továbbra is a veteránokra épít, ezért Hinrich, Wallace mindenképpen sokat játszanak, Gordon ugye a padról beállva is többet van a pályán, mint Skiles alatt, és fent említettek is meghatározó játékosok. Így persze a fiatalok, Tyrus Thomas, Joakim Noah és Thabo Sefolosha maradnak ki a pixisből. A Bullsnál továbbra is kérdés, hogy lesz-e játékoscsere, és ha igen, ki megy, ki marad – erről többet majd akkor, ha tudunk is valami konkrétat.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Deng, Gordon, Hinrich, Wallace, Smith és Nocioni (ha Deng mégsem…)

Csak „mély” ligákban: Duhon

  

Denver Nuggets (@CHA, @ATL, UTA, MIN)

4 meccs: szinte mindenki jó lesz, egyedül Atkinsre és Nenére ne építsetek stratégiát, mert előbbi 2+ hónapra dőlt ki, utóbbi pedig még nem játszik annyit, hogy megbízható fantasy értéknek tekinthessük.

Sérültek, ne tedd be őket!: Hunter (december végéig), Atkins (minimum 2 hónapig)

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Martin, A.Carter

Csak „mély” ligákban: Kleiza, Najera, Nene

   

Golden State Warriors (@MIN, @IND, @CHI, @MIL)

OK, Baron pénteki 19 asszisztos meccse szerintem végleg betette a kaput azok előtt, akik viszonylag alacsony áron szerették volna megszerezni. Biztos, hogy a következő héten nem nyílik még ki az a kapu megint, mert ilyen pocsékul védekező ellenfeleket (kivéve Chicago, ha olyanjuk van) ritkán kap ilyen szép csomagba kötve az ember. Baron és Jackson mellett csak Ellis az, aki nagyon sokat játszik, mindenki más osztozni kénytelen a játékidőn, de Biedrins és Harrington 30 perc felett vannak, és a héten Azubuike is megjátszható, mert Barnes és Pietrus (megint) kicsit hátrébb szorult a rangsorban.

Sérültek, ne tedd be őket!: Hudson

Kötelező: Davis, Jackson, Biedrins, Ellis, Harrington

Csak „mély” ligákban: Azubuike

 

New Jersey Nets (POR, NYK, @LAC, @PHX)

Kidd most már szinte sorozatban hozza a tripladuplákat, a fájós hátú és influenzás Nash-tulajoknak talán érdemes lenne megkörnyékezniük a Kidd-tulajokat. Carter és Jefferson kicsit hullámoznak, utóbbi kifejezetten visszaesett FT%-ban az év eleji 90+%-os teljesítményéhez képest! A fiatal centerpárosból pedig személy szerint most Boone-ra szavaznék, mert kevesebbet faultol, és ezért többet van a pályán, mint Sean Williams. Marcus Williams a D-ligában keresi a formáját, rá ne számítsatok!

Sérültek, ne tedd be őket!: Krstic (rehab), Wright, M.Williams (D-League)

Kötelező: Kidd, Jefferson, Carter

Csak „mély” ligákban: Nachbar, Boone, S.Williams, Armstrong

 

New York Knicks (WAS, @NJN, @WAS, @MIA)

Komolyan mondom, fogalmam sincs, mit mondhatnék még egy ilyen kreténről, mint Isiah. Önellenmondásban van a nyilatkozataival, összevissza cserélgeti a pályán levő játékosokat, a kezdők 5 perceket kapnak, a kispadosok meg huszonnyolcat… Kész káosz. Egy normális csapattulajdonos már rég kiebrudalta volna Thomast. Na jó, ezt abbahagyom, remélem tisztázódnak majd annyira a viszonyok a Nagy Almában, hogy több fantasy konkrétumot is írhassak a Knicksről. Így csak az marad, hogy Marburyn, Crawfordon, Robinsonon és Lee-n kívül SENKIT sem szabad játszatni, legalábbis túl magas elvárásokkal nem. Simán lehet, hogy pl. Zach vagy Eddy egész meccseket padozik…

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig)

Kötelező: Robinson, Crawford, Marbury, Lee

Csak „mély” ligákban:

 

Philadelphia 76ers (@SAS, @HOU, @BOS, TOR)

Ahogy jósoltam, megnyílt az út Young előtt Korver távoztával, illetve Miller, Iggy és Dally is kicsit többet vállal, mint eddig. Sajnos Lou Williamsnek így nincs annyi játékideje, mint amennyit látni szeretnénk, de ha pl. Green így folytatja (khm…nem túl jól)… Carney nem hozta, amit vártak tőle a Korver-csere után, most inaktív listán van… A Sixers még mindig esélyes valamilyen játékoscserére, Miller és Dalembert is vihető, szóval tessék nyugodtan figyelni a híreket!

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre)

Kötelező: Iguodala, Dalembert, Miller

Csak „mély” ligákban: Williams, R.Evans, Young, Green

 

Phoenix Suns (@LAC, @LAL, MIN, NJN)

Hill vakbélműtétje, Marion kisebb sérülései és Nash influenzája jól megkavarta a hetünket, de Hillen kívül minden említettre számíthatunk a jövő héten. Grant helyét Diaw és Barbosa veszi át, és érdemes tudni, hogy ha Nashnél bármilyen probléma felmerl a továbbiakban, akkor most Banks a tuti helyettes. Sérültek, ne tedd be őket!: Hill (2-3 hétre)

Kötelező: Marion, Nash, Stoudemire, Barbosa, Diaw

Csak „mély” ligákban: Bell, Skinner

 

Portland TrailBlazers (@NJN, @BOS, @MIA, @ORL)

Sérülés nincs, eltiltás nincs, csapatjáték viszont van, tehát a Roy-Aldridge tengely mellett a többieket csak 20-30 percek illetik meg. Állítólag Miles is harcra kész, de ezzel úgy vagyok, hogy hiszem, ha látom…

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…)

Kötelező: Roy, Aldridge, Outlaw, Jack

Csak „mély” ligákban: Przybilla, Jones, Blake

 

Sacramento Kings (DAL, @TOR, @DET, @IND)

Ez Bibby visszatérésének a hete (jan. 16-án), és mivel Martin is játszik már, Garcia és Salmons szerepe némileg csökkenni fog. Artest ugye még mindig sérült, tehát utóbbi értéke jóval kisebbet esik, mint előbbié. Kíváncsi vagyok, meddig lesz ez így, mert ugye Bibby, Artest, Kenny Thomas, és ha minden igaz, Brad Miller is esélyes arra, hogy elcseréljék. Arról tudjatok, hogy Bibby ugyan a padon kezd, de várhatóan 2-3 meccs alatt kiszorítja Udrihot a kezdőből.

Sérültek, ne tedd be őket!: Abdur-Rahim (egész évre), Artest (3-4 hétre)

Kötelező: Salmons, Miller, Udrih, Martin

Csak „mély” ligákban: Bibby, Moore, Garcia

 

Seattle Supersonics (LAL, @NOH, @MEM, @DAL)

Wilcox már játszani fog, és ismét visszatérünk a Thomas-Wilcox-Collison hármashoz a magas posztokon – ennek megfelelően alakítsátok a várakozásaitokat. A többi poszttal kapcsolatban nincs igazán újdonság, amiről beszámolhatok, Watson, West, Wilkins, Szczerbiak úgyanúgy lutrik, mint eddig, Jeff Green messze nem nyújt annyit, mint egy kezdőjátékostól várnánk, egyedül Durant a biztos pont továbbra is. Petróra nem igazán kell figyelni (most még), alig-alig játszik, csak ritkán vannak olyan húszpontos meccsei, mint a minap.

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift, Ridnour

Kötelező: Durant, Collison, Wilcox, Watson, Thomas, Szczerbiak

Csak „mély” ligákban: Jeff Green, West, Wilkins

 

Toronto Raptors (@DET, SAC, ATL, @PHI)

Itt sincs új a nap alatt. Bosh valami fenomenális formában van, bár pattanóban kicsit nyújthatna többet is (utóbbi kitétel különösen igaz Bargnanira is) – de ezt Moon pótolja. Calderon kezd elfáradni az utóbbi hetek negyvenperces igénybevételétől, tehát a Raptors irányítót keres a piacon – felmerült már Damon Stoudamire és Luke Ridnour neve is, de szerintem Colangelo inkább vmi lejáró szerződésűt keres (nem Jason Williamset). Ford már azt mondja, 4-5 hét múlva visszatér!

Sérültek, ne tedd be őket!: Garbajosa, Ford (még 4-5 hét)

Kötelező: Bosh, Calderon, Parker, Delfino, Bargnani

Csak „mély” ligákban: Kapono

 

 

3 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

  

Atlanta Hawks (DEN, @MIL, @TOR)

Nem rossz a sorsolás fantasy szempontból, reméljük, végre jó mezőny- és különösen büntetőszázalékkal örvendeztetnek meg minket Smithék!

Sérültek, ne tedd be őket!: Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, M.Williams, Horford

Csak „mély” ligákban: Childress, Pachulia, A.Johnson

  

Boston Celtics (WAS, POR, PHI)

Ray Allen egészséges, Tony Allen mehet a padra. KG végre KG formában játszik – így van ez, ha nem ütik ki az ellenfelet, és 30-35 percet kap, nem csak huszonötöt. Pierce ugyanazt nyújtja, amit az elmúlt években megszoktunk tőle, csak egy kicsit még hatékonyabban.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen, Rondo

Csak „mély” ligákban: Perkins, Posey, House, T. Allen

  

Detroit Pistons (TOR, SAC, @CHI)

Sheed igazi állat mostanában, pattanózik, hármast dob, lopkod, blokkol, mindent csinál! Hamilton passzol, Billups pedig a szokásost hozza, sok hármas és assziszt, kevés turnover.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Billups, Hamilton, Prince, Wallace, McDyess

Csak „mély” ligákban: Maxiell, Stuckey

 

Los Angeles Clippers (PHX, @UTA, NJN)

Kaman kicsi lassított a tempón, de még mindig All-Star formában van. Kár, hogy Nyugaton hárman is vannak előtte a poszton (Yao, Amare, Camby), így valószínű nem játszhat a februári gálán. Knightnak van valami bibije, amitől kicsit kevesebbet fog játszani, tehát ne várjatok tőle annyi gólpasszt és labdaszerzést, mint eddig!

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban februárig), Livingston (egész évre), Davis (egész évre)

Kötelező: Kaman, Maggette

Csak „mély” ligákban: Thomas, Cassell, Thornton, Mobley

 

Memphis Grizzlies (CLE, SEA, @CHA)

GG és MM viszi a csapatot, azaz Gasol és Gay, és Mike Miller. Conley is jó, és Milicic is elmegy, de jó tudni, hogy ha futós az ellenfél, Navarro a tuti. Ilyen persze a héten nem lesz, tehát inkább a fentiekkel számoljatok, mint Juan Carlossal.

Sérültek, ne tedd be őket!: Stoudamire (nem hajlandó csereként játszani)

Kötelező: Gasol, Miller, Gay, Conley

Csak „mély” ligákban: Milicic, Lowry, Warrick, Swift

 

Miami Heat (CHI, POR, NYK)

Shaq még mindig maródi, és a hét még kelleni fog neki, hogy gyógyulgathasson, szóval Blountra egy picit még lehet számítani pontszerzésben. Pattanót ne várjatok tőle, abban sosem volt jó, és blokkban is vannak nála (sokkal) jobbak. Wade sem 100%-os, tehát elképzelhető, hogy meglepetésszerűen hiányzik majd, de egyelőre nem valószínű, hogy ilyen merényletre készülne. Davis és Haslem a biztos pontot jelentik ebben a csapatban, csak az a baj, hogy ők ketten Wade mellett elég kevesek bárki ellen – ezért is tart ott a Heat, ahol. Jason Williams most éppen egészséges. A hangsúly a „most éppen”-en van.

Sérültek, ne tedd be őket!: Mourning, Parker, O’Neal, Wright

Kötelező: Wade, Davis, Haslem, Williams

Csak „mély” ligákban: Daequan Cook, Blount

 

Milwaukee Bucks (@UTA, ATL, GSW)

Redd megint játszik, Mo Williams és Bogut megint (ill. még mindig) jók a posztjukon, egyedül Yi-nek kellene kicsit egyenletesebben jó produkciót nyújtania. Redd helyett Charle Bell volt a pályán a héten (Ivey-t nem számolom ide, mert bár sok percet töltött a parketten, fantasy szempontból semmit nem csinált), de a főkolompos visszatérésével ugye visszakerül a padra. Simmons is elég hullámzó, igazából ő lehet az, aki rosszul jár Bell jó formájával, és hátrébb kerül a rangsorban.

Fontos hír még, hogy Bogut és Yi kivételével állítólag az egész csapat vihető Milwaukee-ból, de elsősorban Villanuevának, Simmonsnak, Bellnek és Gadzuricnak szeretnének új csapatot találni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Gadzuric, Noel, Mason (még 6 hétre)

Kötelező: Redd, Williams, Bogut

Csak „mély” ligákban: Yi, Bell, Simmons, Villanueva

 

Minnesota Timberwolves (GSW, @PHX, @DEN)

No, ez lenne az a hét, amikor minden Minny-játékost reklámoznom kéne, hogy tegyétek be, így meg úgy – igen ám, csakhogy még az eddigi tuti tippek sem játszanak annyit, mint lehetne. Jefferson az egyetlen konstans, mellette Telfair, Jaric, McCants, Gomes, Walker, Smith és Brewer is esélyes egy-egy meccs erejéig nagyon sokat, aztán meg nagyon keveset játszani. Ráadásul Greg Buckner is bevethető, így akármilyen fincsi is a hét fantasy szempontból (csupa futós támadógépezet ellen lehet rohangálni és hajigálni), nem szívesen nyilvánítok senkit sem kötelezőnek. És akkor Foye küszöbönálló visszatéréséről még nem is beszéltem…

Sérültek, ne tedd be őket!: Foye (???), Ratliff (3 hétre)

Kötelező: Jefferson, Telfair, Gomes

Csak „mély” ligákban: Smith, Brewer, McCants, Jaric, Walker

 

Orlando Magic (CHI, @CHA, POR)

Nelson visszakerült a kezdőbe, viszont Bogans helyett Evans a kezdő SG. Arroyo kispados, ezzel szinte minden fantasy csapatból ki is dobható. Bogans persze azért ott leselkedik, tehát Evans-szel sem mehettek tutira, de a tény, hogy 30+ perceket kap, valahol megnyugtató…

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre)

Kötelező: Howard, Lewis, Turkoglu, Nelson

Csak „mély” ligákban: Evans, Bogans, Arroyo

 

San Antonio Spurs (PHI, CLE, @HOU)

Manu keze még mindig fájdogál kicsit, és ez látszik is a dobószázalékán. Viszont legalább játszik… amivel gyakorlatilag kinyírta Bonnert és az ő fantasy értékét.

Sérültek, ne tedd be őket!: Barry (még 1 hétre)

Kötelező: Duncan, Parker, Ginobili

Csak „mély” ligákban: Finley, Oberto

 

Utah Jazz (MIL, @DEN, LAC)

Boozer jelentősen visszaesett, főleg pattanózásban nincs egészen képben. Ez főleg Kirilenko távollétében fura – ugyanakkor Okur valami egészen elképesztőt produkált a héten, amikor 17 pattanót kapkodott le a Phoenix ellen (Marionék nélkül). Korver hasznos hatodik ember, miként Millsap is hasznos hetedik, de rajtuk és Harpringon kívül szinte nincs padja a Jazznek – CJ Miles feltámadása is csak átmeneti volt.

Sérültek, ne tedd be őket!: Kirilenko

Kötelező: Williams, Boozer, Okur, Brewer

Csak „mély” ligákban: Millsap, Korver, Harpring

 

Washington Wizards (@BOS, @NYK, NYK)

Kicsit izgi, hogy a pénteki meccsen az Atlanta ellen Haywood csak 11, míg Blatche 32 percet játszott, de szerintem ez csak átmeneti dolog, nem hallottam, hogy sérülés miatt történt, ami történt.

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (minimum február végéig), E.Thomas (egész évre), Pecherov (december közepéig)

Kötelező: Butler, Jamison, Haywood, Daniels

Csak „mély” ligákban: Stevenson, Young, Blatche

 

 

2 meccs:

 

Cleveland Cavaliers (@MEM, @SAS)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!: Marshall

Kötelező: James

Csak „mély” ligákban: Ilgauskas

 

Dallas Mavericks (@SAC, SEA)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Nowitzki, Howard

Csak „mély” ligákban: Harris

 

Houston Rockets (PHI, SAS)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!: Sura, Snyder, Francis, McGrady

Kötelező: Yao

Csak „mély” ligákban: Battier, Alston

 

Indiana Pacers (GSW, SAC)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!: Harrison

Kötelező:

Csak „mély” ligákban: Granger, O’Neal, Tinsley, Dunleavy

 

Los Angeles Lakers (@SEA, PHX)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!: Mihm (még 2-3 hétre)

Kötelező: Bryant

Csak „mély” ligákban: Odom, Bynum

 

New Orleans Hornets (SEA, CHA)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson, Ryan Bowen

Kötelező: Paul

Csak „mély” ligákban: West, Chandler, Stojakovic

 

3 komment

Címkék: sport fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr59294614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trace · http://webb.blog.hu 2008.01.15. 23:27:38

Még egy ilyen hosszú cikket nem láttam a blog.hu-n. A lap designja viszont nagyon bejön. Csúcs.

sammydavis 2008.01.16. 10:22:40

Trace, ebben a témában sajnos nem lehet sokkal rövidebbet írni - de örülök, hogy az oldal tetszik! :)

hulk 2008.01.16. 11:25:43

Aki játszik NBA fantasyt, annak ez még talán kevés is. Na jó nem, de ezekből a hétfői írásokból valóban nehéz lenne, valamit is elhagyni. Egyébként köszi a gratulációt.
süti beállítások módosítása