HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfői reggeli 11. játékhét

2008.01.07. 07:01 hulk

tt az év első fantasy beharangozója, most már lassan tessék legyűrni a szilveszter utáni zsibbadást, és koncentálni egy kicsit! Mondom koncentrálni! :)

Csapjunk is bele a levesbe: a héten hasonló lesz a helyzet, mint a múlt héten, azzal a különbséggel, hogy 2 helyett 3 gárda lesz kétmeccses (most a Nuggets, a Clippers és a Blazers), illetve 10 helyett 11 négymeccses csapatból válogathatunk. Részletesebben lent…


A sérüléseknél leginkább a Sacramentóról tudok beszélni, mert edzésbe állt Bibby és Martin is, viszont Artest befeküdt a kés alá a fájós könyökével (3-4 hét kiesés). A Miami sem akar kimaradni ebből a rovatból, de Dorell Wrighton kívül csak a szokásos nevek (Williams, O’Neal, Mourning, Parker) szerepelnek a maródiak listáján. Nem jött rendbe T-Mac háta sem, Wellsnek még egy jó hete van a fantasy gárdákban, illetve továbbra is vigyáznak Forddal a Torontóban. Jó hír viszont, hogy Mike Conley ismét bevethető, és mintha Cassell is egyben lenne még…

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

4 meccs:

 

Charlotte Bobcats (NJN, @BOS, @CLE, DET)

Amennyire örültünk Mohammed csapatcseréjének, most annyira nem örülünk Sam Vincent új ötletének: a kispadra száműzte Nazr-t, mondván, hogy Feltont és McInnist együtt játszatja, és ugye a JRich-GWall-Okafor hármasnak a pályán kell lennie… A kimaradó tehát Mohammed, aki ennek megfelelően 20 perc alatt átlagolt az utóbbi héten. Mister Vincent, komolyan, mi ez? McInnis Moha helyett??!?!?

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra), O.Harrington

Kötelező: Wallace, Okafor, Felton, Richardson,

Csak „mély” ligákban: McInnis, D.Anderson, Mohammed

  

Detroit Pistons (@DAL, @SAS, @CHA, @NYK)

5 nap alatt 4 meccset játszanak Maxiellék, de annyiban egy picit kedvezőbb a sorsolás, hogy a leggyengébb csapat lesz az utolsó ellenfél a héten. Annyi biztos, hogy a tizenmeccses győzelni sorozatnak könnyen vége lehet texasban – és ez azért jó, mert végre a negyedik negyedekben is pályán lesznek a kezdők. Billups például alig több, mint 30 percet játszik mostanában, mert egész egyszerűen nincsen rá szükség. Na ja, amikor átlagban 17 ponttal ver mindenkit a Pistons…

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Billups, Hamilton, Prince, Wallace, McDyess

Csak „mély” ligákban: Maxiell, Stuckey

   

Golden State Warriors (SAS, @POR, MEM, IND)

Aki szeretne egy kicsit rizikózni, az most tegyen ajánlatot Baron Davisért. Némileg hullámvölgyben van ugyanis, és persze mindig lehet hivatkozni a sérülékenységére is, de nagyon úgy tűnik, hogy idén egy fokkal egészségesebb, mint az utóbbi években. Pietrust szeretné elcserélni Mullin, tehát most egész sokat játszik. Persze elsősorban Barnes és Azubuike bánatára. Állítólag Belinelli is több játékidőt fog kapni, elsősorban irányítóként, mert Hudson az egész szezonra kidőlt.

Sérültek, ne tedd be őket!: Hudson

Kötelező: Davis, Jackson, Biedrins, Ellis, Harrington

Csak „mély” ligákban: Pietrus, Azubuike

 

Houston Rockets (@WAS, @NYK, MIN, NOH)

T-Mac-nek még egy hét kell, tehát Wells (védelmi statok) és Head (támadó statok) még mindig kötelező, különösen egy négymeccses héten, különösen ilyen védelmek ellen. Yao tavalyhoz képest ugyan visszaesett (25 helyett 21 pont, és életében először 50% alatti mezőnyszázalék), de még mindig az egyik legjobb fantasy center, hála a büntetőszázalékának. Közben Battier is hozza csendben a szokásos tripla-lopás-blokk kombóját, őt sem szabad kivenni a csapatotokból, ha nem is dob sok pontot!

Sérültek, ne tedd be őket!: Sura, Snyder, Francis, McGrady

Kötelező: Yao, Battier, Alston, Wells, Head

Csak „mély” ligákban: Hayes, Scola, Brooks(?)

 

Indiana Pacers (@UTA, @PHX, @SAC, @GSW)

Granger az év eleji formájához képest jelentősen visszaesett, talán érte is most érdemes licitálni. Ugyanez igaz Dunleavyre is. Tinsley menetrendszerű kiesése miatt Andre Owens és Marquis Daniels boldogabb a szokásosnál, de miután a hét második felére elvben már visszatér Jamaal, annyira nem érdemes építeni rájuk heti ligákban.

Sérültek, ne tedd be őket!: Harrison, Tinsley

Kötelező: Granger, O’Neal, Dunleavy, Murphy

Csak „mély” ligákban: M.Daniels, Owens, Rush, Diogu

 

Los Angeles Lakers (@MEM, @NOH, MIL, MEM)

Brown ugyan visszatért, de Mihm kiesett, szóval Bynum helye továbbra sincs nagy veszélyben. Úgy egyébként nincs semmi extra hír, Odomnak volt egy egymeccses eltiltása, de a jövő hetet ez már nem érinti. Arra azért számítani lehet, hogy a februári játékoscsere-határidő közeledtével a Lakersről sokat fogunk hallani (J.O’Neal? Gasol? Kidd?)

Sérültek, ne tedd be őket!: Mihm (3-4 hétre)

Kötelező: Bryant, Odom, Bynum, Fisher

Csak „mély” ligákban: Walton, Farmar, Brown, Radmanovic

 

Memphis Grizzlies (LAL, @SAC, @GSW, @LAL)

Conley már egészséges – ez azt jelenti, hogy Damon Stoudamire teljesen kiszorult a Grizből. Kellett is neki teljes egy (azaz 1) meccs, hogy kijelentse, cserét vagy a szerződéséből való kivásárlást fog kérni. Milicic egyre jobb, sokat prakkerol, és már-már kötelező is betenni emiatt, de a játékideje még mindig nincs 30 perc felett, így pedig nem mondhatom nyugodt szívvel, hogy mindenképp játszassátok – de akinek blokkok kellenek, az nem fog mellé vele.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Gasol, Miller, Gay, Conley

Csak „mély” ligákban: Milicic, Lowry, Warrick, Swift

 

Milwaukee Bucks (@PHI, MIA, @LAL, @PHX)

Mo Williams kihagyott egy meccset achilles-ügyek miatt, de a jó hír, hogy csak egyet, és hogy jól játszott, amikor visszatért. Mason helyén egyelőre nincs betonbiztos befutó, hol Bell, hol Simmons játszik többet – Villanueva némileg továbbra is a háttérben van. Bogut talán kilábal végre a hullámvölgyéből, a héten már voltak jó jelek (pattanók, blokkok), és Redd is elkaphatná a fonalat, mert hol kiválóan dob, hol pocsékul (a háttérben egy medvepuszi van, amit a combjára kapott).

Sérültek, ne tedd be őket!: Gadzuric, Noel, Mason (még 7 hétre)

Kötelező: Redd, Williams, Bogut, Yi

Csak „mély” ligákban: Simmons, Bell, Villanueva

 

New York Knicks (@CHI, HOU, TOR, DET)

Úgy néz ki, hogy Isiahnak teljesen elment a maradék esze is – legújabban arról beszél, hogy addig marad a csapatnál, amíg bajnokságot nem nyernek. Sajnos a másik bolond Jim Dolan, akiről el tudom képzelni, hogy ezt hagyja is – de akkor számolnia kell azzal, hogy addig nem lesz bajnoki címe a Knicksnek, amíg egyikük (Isiah vagy ő) meg nem hal. Ami a gárdát illeti, továbbra sem tudok tutit mondani, csak Crawford és Lee tűnik biztosnak. Mivel azonban JC-nek is van egy kézsérülése, Lee pedig megint padozik, róluk sem tudok teljesen pozitívan nyilatkozni. Talán Nate Robinson még, akire a héten építhetünk. Marbury közben visszatért, és minden bizonnyal hamar a kezdőcsapatban találja majd magát.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig)

Kötelező: Robinson, Crawford, Marbury

Csak „mély” ligákban: Lee, Curry, Randolph

 

Orlando Magic (@SAC, @LAC, @DEN, @UTA)

Nelson helyett Arroyo most a kezdő irányító, és mint ilyen, jó néhány asszisztra és hármasra, meghintve pár labdaszerzéssel. Howardra a héten talán még nagyobb teher hárul majd Brad Miller, Kaman, Camby és Boozer ellen. Lewis és Turkoglu pedig továbbra is hozzák a szokásos statjaikat.

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre)

Kötelező: Howard, Lewis, Turkoglu, Bogans, Arroyo

Csak „mély” ligákban: Nelson, Evans

 

Phoenix Suns (DEN, IND, @UTA, MIL)

4 meccs… aki él, és mozog, azt be kell tenni ilyenkor a Sunsból. OK, Diaw és Skinner csak csere, de ők is játszathatók, ha nagyon muszáj.

Sérültek, ne tedd be őket!: -

Kötelező: Marion, Nash, Stoudemire, Barbosa, Hill

Csak „mély” ligákban: Bell, Diaw, Skinner

 

 

3 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

  

Atlanta Hawks (CLE, WAS, CHI)

Mit mondjak… Átlagos hét, 3 meccs, átlagos ellenfelek, de az biztos jól jön Johnsonéknak, hogy mindenkit otthon fogadnak. Smith-től igazából többet várok, az utóbbi időben mintha nem blokkolna annyit – ugyanez igaz Marvin Williamsre és a labdaszerzésekre is.

Sérültek, ne tedd be őket!: Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, M.Williams, Horford

Csak „mély” ligákban: Childress, Pachulia, A.Johnson, Law

  

Boston Celtics (CHA, @NJN, @WAS)

Nincs új a nap alatt, a kezdőötös még mindig megbízhatóan teljesít, a kispad pedig még mindig képes megtartani az előnyt, amit Garnették összeszednek. Ami feltűnt, hogy ha valaki kiesik a kezdőből sérülés miatt, mindig Tony Allen az, aki helyettesíti, és ilyenkor 40 perceket játszik. Szóval figyeljétek Rondót és RayRayt, ha egyikük lesérül, azonnal lehet menni Tonyért!

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen, Rondo, Perkins

Csak „mély” ligákban: Posey, House, T. Allen

  

Chicago Bulls (NYK, @PHI, @ATL)

Boylan kitalálta, hogy Gordon legjobban a padról beállva teljesít, és ugyan ez nem teljesen a saját ötlete, mindenképpen jó húzás volt tőle. Deng állapotát figyeljétek a hétvégén, mert lapzártáig nem derült még ki, mennyire súlyos a lábsérülése, de ha ki kell hagynia pár meccset, Joe Smith-t kell felvennie a szemfüles GM-nek. Hinrich gólpasszokban már régi önmagát idézi, de sajnos mezőnyszázalékban is… Duhont is érdemes körülszaglászni, tud segíteni gólpasszban, hármasban és lopásban is.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Deng (kivéve, ha komoly a baja), Gordon, Hinrich, Wallace, Smith

Csak „mély” ligákban: Duhon, Nocioni, Thomas (ha Deng kidől)

 

Cleveland Cavaliers (SEA, @ATL, CHA)

Nincs változás a múlt héthez képest, James még mindig James, és a többiek és még mindig ugyanazok, mint eddig. Ha majd jön Bibby (vagy más), és megy Hughes (vagy más), valószínű többet írok. :)

Sérültek, ne tedd be őket!: Marshall, Cedric Simmons

Kötelező: James, Ilgauskas, Gooden, Varejao

Csak „mély” ligákban: Pavlovic, Hughes, Gibson

 

Dallas Mavericks (DET, @SEA, @LAC)

Igazából itt sincs igazán friss tudnivaló, a nagy hármasból csak Terry gyengélkedik továbbra is, de ő ezt olyan hosszan csinálja, hogy igazából már meg is szokhattuk. Nowitzki asszisztjai határozottan sokat javítanak az értékén, és nem hátrány az sem, hogy pattanózik és blokkolgat is – utóbbi kategóriákban persze nem érheti utol az újjászületett Dampiert…

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Nowitzki, Harris, Howard, Dampier

Csak „mély” ligákban: Stackhouse, Terry

 

Miami Heat (@MIN, @MIL, @NOH)

No, itt hamarosan olyan állapotok lesznek, mint a Bucksnál tavaly – a teljes kezdőötös volt sérült az idény folyamán valamikor. (A Heatben csak Haslem tartja a lelket ilyen szempontból.) Riley fogalmazását csak kicsit ferdítve: „Már addig jutottunk, hogy Blountot kell betennem a kezdőbe.” – azt hiszem, ez elég jól leírja az állapotokat. Wade is maródi a vállával és az ujjával, de talán nem hagy ki meccset. Ha igen, Cook felhappolása azonnal kötelezővé válik.

Sérültek, ne tedd be őket!: Mourning, Parker, O’Neal, Williams, Wright

Kötelező: Wade, Davis, Haslem, Quinn

Csak „mély” ligákban: Daequan Cook, Blount

  

Minnesota Timberwolves (MIA, @HOU, @SAS)

Hmmm… kíváncsi vagyok, hogy ha azt mondom, érdemes betenni Ryan Gomest, elássa-e a padon az edző, mint másokat, akiket ajánlottam. Maradjunk abban, hogy Jefferson mellett egy forgóajtó van, ami igazán csak akkor fog lassulni, ha Foye végre visszatér – és erre a jelek szerint már nem kell sokat várni (talán egy hetet)!

Sérültek, ne tedd be őket!: Foye (még 1 hétig edz, aztán játszik), Ratliff (4 hétre)

Kötelező: Jefferson, Telfair,

Csak „mély” ligákban: Smith, Brewer, McCants, Gerald Green, Jaric

 

New Jersey Nets (@CHA, SEA, BOS)

Juhéé, megint láthatjuk Darrell Armstrongot a pályán! Amit az Orlando ellen művelt, az nem volt semmi – nem hibázott mezőnyből (ritka dolog), nyert is a Nets idegenben (ez sem túl gyakori)! Ami viszont nagyon nem tetszett azon a meccsen az az, hogy Sean Williams simán kipontozódott (Howard ellen ez persze nem kunszt), és az, hogy Carter csak egy virtuális fenékbebillentés után volt hajlandó a képességei szerint játszani. Sérülés-téren a szokásos nevek (Krstic és Wright) mellett csak Nachbar jelent kisebb fejfájást, de nem súlyos a dolog.

Sérültek, ne tedd be őket!: Krstic (rehab), Wright

Kötelező: Kidd, Jefferson, Carter

Csak „mély” ligákban: Nachbar, S.Williams, Boone, Armstrong

 

New Orleans Hornets (LAL, MIA, @HOU)

Paul és West cipelik a gárdát, rájuk fantasyban is lehet számítani, de Stojakovicnak még kell egy kis idő, mire ismét felveszi a versenytempót, Chandler továbbra sem blokkol eleget, Peterson pedig kifejezett betliket tud bemutatni. Ilyenkor jön jól, ha van a csapatban egy Butler (még ha nem is Caron, hanem Rasual).

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson, Ryan Bowen

Kötelező: Paul, West, Chandler, Stojakovic, Peterson

Csak „mély” ligákban: Butler, Jackson

 

Philadelphia 76ers (MIL, @TOR, CHI)

Korvert személyében egy közönségkedvencet cserélt el a Sixers, de miután az ő játéka és szerződése nem voltak egyenes arányban (magyarul: erősen túl volt fizetve), mennie kellett. A helyére érkezett Giricek nem fog sok vizet zavarni, ha 15 percet kap, sokat mondok, személy szerint arra számítok, hogy Thaddeus Young és Rodney Carney lesz picit többet a pályán. Persze ők ezzel együtt sem lesznek fantasy tényezők, maradhatunk tehát a jól bevált Miller-Iggy-Dalembert triónál, mint húzóembereknél, a Sixersből mindenki más csak csere a fantasy gárdákban.

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre)

Kötelező: Iguodala, Dalembert, Miller

Csak „mély” ligákban: Williams, Green, R.Evans, Carney

 

Sacramento Kings (ORL, MEM, IND)

Salmons mellett Garcia is hatalmas lesz a héten – de ki tudja, meddig? Ugyanis Kevin Martin várhatóan január 8-án visszatér a pályára. Közben Artestnek ugye könyökműtétje volt, és 3-4 hétre kidőlt, ez megint az előző mondat első felét erősíti, de Bibby is lassan harcra kész lesz, ez pedig a bizonytalanságunkat növeli Garciával kapcsolatban. Maradjunk annyiban, hogy a héten még mindenképpen jól járunk, ha játszatjuk, a következő hétig meg még úgyis jönnek hírek Bibbyről.

Nem szabad megfeledkeznünk Brad Millerről sem, aki azt nyújtja, amit az év elején vártunk tőle, vagyis bizonyítja, hogy a tavalyi katasztrófaév csak botlás volt…

Sérültek, ne tedd be őket!: Bibby (már edz, de még nem játszik), Martin (szintén edzésben van, de még vigyázni fognak vele), Abdur-Rahim (egész évre), Artest (3-4 hétre)

Kötelező: Miller, Salmons, Udrih, Garcia

Csak „mély” ligákban: Moore

 

San Antonio Spurs (@GSW, DET, MIN)

Ginobili még mindig kimarad, tehát Finley és Bonner még mindig megjátszható. Előbbinek különösen jól megy a pontszerzés mostanában, a múlt héten 20 pontot átlagolt! Duncan, Parker és az említettek mellett az igazán mély ligákban játszóknak még Horryt érdemes figyelni, mert általában centerposzton kezdi a meccseket, és lehet, hogy megkapja majd a posztot fantasyban is.

Sérültek, ne tedd be őket!: Ginobili, Barry

Kötelező: Duncan, Parker, Finley

Csak „mély” ligákban: Bonner

 

Seattle Supersonics (@CLE, @NJN, DAL)

Wilcox hazautazott megvizsgáltatni az ujját, tehát 3 meccsre kiesik, ebből 2 lesz a következő héten… Mit szóltok, Thomas- és Collison-tulajok? Közben Jeff Green már kezdő lett Wilkins helyén, illetve továbbra is sötét ló a PG poszt: Watson, West és Ridnour is játszik.

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift, Wilcox

Kötelező: Durant, Collison, Watson, Thomas

Csak „mély” ligákban: Szczerbiak, Jeff Green, West

 

Toronto Raptors (PHI, @NYK, POR)

Ford már bevethető lenne, ha rizikózni akarnának, illetve ha a Raptors tabellán elfoglalt helye miatt kellene, de szerencsére ennél jóval józanabb a vezetőség. Igazán tehát nincs új tudnivaló, továbbra is a Calderon-Parker-Moon-Bosh-Bargnani ötös kezd, Delfinoval és Kaponoval kiegészítve ők a megbízhatóbb fantasysok Kanadában. Ja, Garbajosa is lassan edzésbe áll, ha a visszatérése még messze is van a hírnek azért gondoltam örülni fogtok.

Sérültek, ne tedd be őket!: Garbajosa, Ford

Kötelező: Bosh, Calderon, Parker, Bargnani

Csak „mély” ligákban: Delfino, Kapono

 

Utah Jazz (IND, PHX, ORL)

Két fontos változás is volt a héten a Jazzben: érkezett Korver Giricek helyére (ezzel Brewer játékideje csökken), illetve Kirilenkónak újult ki egy régi harci sérülése (hátprobléma). Utóbbira még nem tudni, hogyan reagál Sloan edző, de szerintem elsősorban Millsap, másodsorban Korver fog többet játszani, nem utolsósorban pedig minél többet van Korver a 3-as, annál kevesebbet a 2-es poszton, tehát közvetve Brewer is jól járhat. Illetve bárki azok közül, akik mostanában dobóhátvédet játszik a Jazzben (CJ Miles például). Mindez persze csak akkor érvényes, ha Andrei minimum egy hétre kidől ezt pedig most még sajnos nem lehet tudni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Kirilenko(?)

Kötelező: Boozer, Williams, Okur, Brewer, Korver

Csak „mély” ligákban: Millsap, Miles

 

Washington Wizards (HOU, @ATL, BOS)

Daniels kiszorította a kezdőből Roger Masont ahogy vártuk. Amit viszont nem vártunk, az Songaila sérülése, aminek Blatche lehet a kedvezményezettje. Stevenson visszatért a szokásos hol jól megy, hol nem formájához, tehát visszaminősül kötelezőből talán használható kategóriába.

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (minimum február végéig), E.Thomas (egész évre), Pecherov (december közepéig)

Kötelező: Butler, Jamison, Haywood, Daniels

Csak „mély” ligákban: Stevenson, Mason, Young

 

 

2 meccs:

  

Denver Nuggets (@PHX, ORL)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!: Hunter (december végéig)

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony

Csak „mély” ligákban: Martin

 

Los Angeles Clippers (ORL, DAL)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban februárig), Livingston (egész évre), Davis, Thomas

Kötelező: Kaman

Csak „mély” ligákban: Maggette

 

Portland TrailBlazers (GSW, @TOR)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…)

Kötelező: Roy, Aldridge

Csak „mély” ligákban: Outlaw, Jack

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr47287730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása