HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfői reggeli 10. játékhét

2007.12.31. 07:01 hulk

Lassan-lassan kritikus időszakához érünk az évadnak. Már éppen kialakulnának a fantasy ligákban az erőviszonyok, de a valóságban várható csereberék rövidesen elkezdődnek, és a feje tetejére állítják a dolgokat. Előfutárnak a Nazr-csere a legjobb példa, ahol 3 fantasy senki cserélt gazdát, és az egyikük azonnal kezdőcenter lett a Charlotte-ban – és mint ilyen, második számú fantasy centerré lépett elő.


Várható még jópár játékos költözése, és ugyan mindenki a sztárokról (Kidd, Gasol, J.O’Neal, stb.) beszél, fantasy szempontból az ő produkciójuk nem tud sokat változni csapatváltáskor – a kisemberek, mint Mohammed is volt, azok, akik játékidejük megsokszorozásával (vagy éppen lenullázásával) igazán nagy változást jelenthetnek egy-egy fantasy gárda életében.


Ugyanez a logika teszi érdekessé a lesérülő játékosok (és az ő helyettesük), valamint a sérülésből visszatérők körüli szituációit. Bibby távollétében Udrih, Artest és Martin hiányzásakor Salmons és Garcia, Arenas helyett Daniels, majd Roger Mason voltak a királyok, de mihelyt említettek felépülnek, a helyettesek azonnal vissza is szorulnak a kispadra. Ezért is érdemes tisztában lenni egy-egy játékos visszatérésének időpontjával: még akkor kell eladni a helyetteseket, amíg sokat és jól játszanak, illetve tudni kell, hogy adott pasas kiesésével ki/kik lehetnek azok a játékosok, akik ilyen helyettesként jó szolgálatot tehetnek.


A karácsonyi lakoma a fantasy GM-ek mellett néhány NBA-játékosnak is nagy falatot jelentett, többek közt T-Mac és Shaq is rövidtávú (láb- és csípő-)problémákkal küzd, hosszabb távon pedig pl. Desmond Mason és Paul Davis kiesésével kell számolni.

A héten a legtöbb gárdának ismét 3-3 meccse van, de most sokan játszanak 4 mérkőzést is, viszont a Lakers és a Suns csak kétszer lép pályára.

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

4 meccs:

 

Charlotte Bobcats (IND, CHI, @NJN, MIL)

Mohammed: 11 pont, 12 pattanó, elfogadható százalékok, 1+ labdaszerzés és 1+ prakker átlagban. Szerintem ilyen teljesítményt bárki szívesen látna a csapatában. Felton ellenben eléggé hullámzó, hetek óta a tőle elvárható szint alatt teljesít. A héten 3 ellenfél is viszonylag fantasybarát tud lenni (egyedül a Chicago védelmétől félek kicsit jobban), tehát minden egészséges Hiúz egyben bevethetőnek is számít.

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra)

Kötelező: Wallace, Okafor, Felton, Richardson, Mohammed

Csak „mély” ligákban: McInnis, D.Anderson

 

Chicago Bulls (ORL, @CHA, POR, SAC)

EDZŐCSERE! Scott Skiles karácsonyi ajándékként utilaput kapott Paxsontól, ezzel megfosztva az NBA-t az egyik „legfantasyellenesebb” edzőtől. Jim Boylan, az utód, első főedzői megbízatását kapta meg (ha ideiglenesen is), tehát róla semmit sem tudunk. Ami biztos: Deng sokat fog játszani, Ben Gordon pedig 6. ember lesz. Elképzelhető egy Duhon-Hinrich kezdő backcourt?

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Deng, Nocioni, Wallace, Gordon, Hinrich

Csak „mély” ligákban: Smith, Duhon

  

Detroit Pistons (MIL, @WAS, @TOR, BOS)

Hamilton szép csöndesen teszi a dolgát, a némileg kevesebb hármast gólpasszokkal helyettesíti. Sheed ugyan nem hozza a kötelezőt minden meccsen, de a hármas-lopás-blokk kombó miatt még mindig top10-es center. Prince pattanózhatna többet is, Billups pedig a nagyarányú győzelmek miatt hagy ki túl sok negyedik negyedet. Szóval Detroitban köszönik, jól vannak.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Billups, Hamilton, Prince, Wallace, McDyess

Csak „mély” ligákban: Maxiell, Stuckey, esetleg Amir Johnson

 

Houston Rockets (GSW, @BOS, @ORL, NYK)

T-Mac és Yao is kisebb bajokkal küzd, de míg előbbi kénytelen pihenni, utóbbi azért játszik. Ez azt jelenti, hogy Wells és Head némileg megjátszhatóbb. De csak amíg T-Mac nincs a pályán – amire a nyilatkozatok alapján akár már a hét elején is sor kerülhet.

Sérültek, ne tedd be őket!: Sura

Kötelező: Yao, McGrady, Battier, Alston

Csak „mély” ligákban: Wells, Head, Hayes (Scola???)

 

Indiana Pacers (@CHA, MEM, ATL, @LAL)

Diogu visszatért, és azonnal átvette a hátfájással küszködő Harrison helyét. O’Neal szerintem lélekben már máshol van, nem Indianában, de azért küzd egy kicsit – ha nem is a saját szintjén.

Sérültek, ne tedd be őket!: Harrison

Kötelező: Granger, O’Neal, Tinsley, Dunleavy, Murphy

Csak „mély” ligákban: M.Daniels, Rush, Diogu

 

Milwaukee Bucks (@DET, @MIA, WAS, @CHA)

Mo Williams egészen elképesztő formában van, ugyanakkor Redd kicsit visszaesett. Leginkább a sok kihagyott büntető fájdalmas, de hosszú távon nincs emiatt aggódnivalónk. Desmond Mason viszont 8 hétre kiesett a hüvelykujjában elszaggatott szalag miatt, tehát most Yi, és kisebb mértékben Villanueva és Simmons (Bell?) hetei jönnek.

Sérültek, ne tedd be őket!: Ruffin, Noel, Mason (8 hétre)

Kötelező: Redd, Williams, Bogut, Yi, Villanueva

Csak „mély” ligákban: Simmons, Bell

 

Minnesota Timberwolves (@LAC, POR, DEN, @DAL)

Telfair igazi asszisztgyár lett az utóbbi időben, McCants pedig 6. emberként ontja a hármasokat. Smith szerepe visszaszorult, jó, ha 10-14 pontokat szerez, szó sincs már 30 pontos, 15 pattanós karriercsúcsokat döntögető fellépésekről. AlJeff viszont még csak 1 meccsen volt 10 pont, és 4 meccsen 10 pattanó alatt, tehát rá tutira lehet építeni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Foye (még 1(?) hétig), Ratliff (5 hétre)

Kötelező: Jefferson, Telfair, McCants, Smith, Brewer

Csak „mély” ligákban: Jaric, Walker

 

New Orleans Hornets (TOR, @LAC, @GSW, @PHX)

Immár Stojakovic is bevethető, ez kisebb mértékben Peterson, nagyobb mértékben Butler (és főleg Pargo) kárára megy. West eszeveszett tempóban blokkol – ezt ugye Chandlertől várjuk, Paul pedig ugyanezt műveli gólpasszokban és labdaszerzésekben.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson, Ryan Bowen

Kötelező: Paul, West, Chandler, Stojakovic, Peterson

Csak „mély” ligákban: Butler, Jackson

 

Philadelphia 76ers (@SEA, @UTA, @LAL, @DEN)

Dalembert továbbra is hozza a kiváló FG% melletti 12/12/3-at (pont/pattanó/prakker), miközben Andre Miller végre pontszerzésben is jeleskedik a passzok mellett. Na igen, ha Willie Green kihagy pár meccset, valakinek át kell vállalnia a pontjait. Korver újabban kezdi megtalálni a góldobó formáját, Iggy pedig a szokásos módon működik (pontok, pattanók, asszisztok, lopások, némi hármas, és utóbbiak miatt némileg átlag alatti FG%). VÁLTOZÁS!!! Korvert a legfrissebb hírek szerint elcserélte a Sixers a Jazzel Giricekre és egy elsőkörös draftjogra, Kyle tehát ezentúl a Utahot erősíti. Megjegyzem, tuti, hogy ott is legalább annyi játékidőt fog kapni, mint eddig, mert a Jazznek éppen egy olyan nehéztüzérre volt szüksége, mint Korver...

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre)

Kötelező: Iguodala, Dalembert, Miller, Korver

Csak „mély” ligákban: R.Evans, Williams, Green, Carney

  

Portland TrailBlazers (@UTA, @MIN, @CHI, UTA)

Outlaw valami elképesztő módon visszaesett, főleg a mezőnyszázaléka sínyli meg a formahanyatlást. Sajnos emiatt kevesebbet is játszik, amit igazából James Jones és Jack köszön meg szépen. Aldridge és Roy továbbra is oszlopos tagjai az immár tucatnyi meccses győzelmi szériát összepakoló gárdának, mellettük igazából mindenki epizódszereplő, és hol egyik, hol másik játékos nyújt kiemelkedőt egy-egy mérkőzésen.

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…)

Kötelező: Roy, Aldridge, Outlaw, Jack

Csak „mély” ligákban: Przybilla, Jones, Webster, Blake

 

 

3 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

  

Atlanta Hawks (@CLE, @IND, NJN)

A Hawks is szokatlanul sokat nyer mostanában, köszönhetően A.Johnson irányítójátékának, és az egész gárda csapatként való funkcionálásának. Sérülésfronton nincs új hír, a szokásos játékosok mind betehetők a héten is.

Sérültek, ne tedd be őket!: Lue, Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, A.Johnson, M.Williams, Horford

Csak „mély” ligákban: Childress, Pachulia, Sh.Williams

  

Boston Celtics (HOU, MEM, @DET)

Ray Allen ismét egészségesnek tűnik, de igazán Pierce és Garnett tolják a szekeret. Rondo és Perkins mint kezdőjátékosok továbbra is elmennek, a cserék közül pedig Davis helyett Tony Allen az, aki némileg többet játszik az eddig megszokottnál.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen, Rondo, Perkins

Csak „mély” ligákban: Posey, House, T. Allen

 

Cleveland Cavaliers (ATL, SAC, @TOR)

Varejao továbbra is rontja Gooden és Z statjait, talán most, az ünnepi fáradtságot kihasználva még el lehet cserélni őket. Szó van még egy passzolós irányító Cleveland-be hozataláról, és Larry Hughes elcseréléséről (utóbbiban nem bízom, szerintem nincs az a balfék csapatfőnök (Isiah?), aki a csapata vállára rakná Hughes szerződését).

Sérültek, ne tedd be őket!: Marshall, Cedric Simmons

Kötelező: James, Ilgauskas, Gooden, Gibson, Varejao

Csak „mély” ligákban: Pavlovic, Hughes

 

Dallas Mavericks (GSW, MIA, @MIN)

Nowitzki végre kicsit magára talált, és Howard is szállítja a pontokat rendesen. Terry és Stackhouse egymás elől veszik el a dobáslehetőségeket, mivel mindketten a padról szállnak be Eddie Jones helyett, Diop pedig teljesen eltűnt a süllyesztőben Dampier miatt. Igazán Harris említhető még, mint megbízható fantasy játékos, de ő is lehetne kicsit kiegyensúlyozottabb.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Nowitzki, Harris, Howard, Dampier, Terry

Csak „mély” ligákban: Stackhouse, esetleg(!!) Eddie Jones (ha legalább 20 percet kap)

 

Denver Nuggets (SAS, @MIN, PHI)

Hunter kivételével immár mindenki bevethető Denverben, tehát Nene is jelentős fantasy tényezővé válhat a következő hetekben. Camby és Martin sérüléseire mindig lehet számítani, ugye… AI és Melo még mindig szuper, utóbbi még lepattanózni is tud, amint azt a héten megmutatta!

Sérültek, ne tedd be őket!: Hunter (december végéig)

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Martin

Csak „mély” ligákban: Atkins, Carter, Kleiza, J.R. Smith

  

Golden State Warriors (@HOU, @DAL, NOH)

Kicsit hullámzik a Warriors teljesítménye, de ez semmiképp nem írható Ellis számlájára, aki a kezdőbe kerülése óta a tavalyi (18 pont, 4-4 pattanó és assziszt) körüli számokat hozza. Davis és Jackson lenne a két főkolompos, de az ő dobószázalékuk veszélyesen alacsony mostanában (bár Jackson azért tudott 50% felettit is nyújtani a héten). Biedrins viszonylag kevesebb perccel is jó átlagot hoz.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Davis, Jackson, Biedrins, Ellis, Harrington

Csak „mély” ligákban: Pietrus, Azubuike

  

Los Angeles Clippers (MIN, NOH, SAS)

Cassell most éppen egészséges, tehát őt kell játszatni Dickau helyett, de Knight ettől függetlenül még jól jöhet a héten – Sam I Am bármikor ismét bemondhatja az unalmast.

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban februárig), Livingston (egész évre), Davis, Thomas

Kötelező: Kaman, Maggette, Cassell, Mobley

Csak „mély” ligákban: Thornton, Knight

 

Memphis Grizzlies (@IND, @BOS, MIA)

Conley még mindig sérült, pedig már arról volt szó, hogy játszani fog. Ehelyett továbbra is Stoudamire kezd, és Lowry játszik a legtöbbet irányító poszton. Gasol lassan-lassan ismét formába lendül, decemberben 10 feletti pattanóátlaga van. Ez igazán dícséretes, de könyörgök, dobjon is már eleget!

Sérültek, ne tedd be őket!: Conley

Kötelező: Gasol, Miller, Gay

Csak „mély” ligákban: Stoudamire, Milicic, Lowry, Warrick, Swift

 

Miami Heat (MIL, @DAL, @MEM)

Zo kidőlésével és Shaq sorozatos kisebb-nagyobb sérüléseivel és rossz játékával eléggé meg van lőve a Heat, mert sem Barron, sem Blount nem igazán a Riley-féle játékot játssza. Legalábbis a játékidejükből ez tűnik ki. Davis bekerült a kezdőcsapatba, és ismét ontja a gólpasszokat, Wright pattanótik, mint egy őrült, Haslem egyre többet vállal támadásban, Wade pedig… hát igen, ő Wade. Lassan teljes értékű lesz (lásd a minap összekapart 48 pontját, 7 pattanóját, 11 asszisztját, 3-3 lopását és prakkerjét, és persze az 5 labdaeladását az Orlando ellen).

Sérültek, ne tedd be őket!: Mourning, Parker, Quinn

Kötelező: Wade, Davis, Haslem, Williams, Wright

Csak „mély” ligákban: Daequan Cook, O’Neal, Blount/Barron

 

New Jersey Nets (@ORL, CHA, @ATL)

A vicc az, hogy mind Sean Williams, mind Boone kezdő ugyan, de fiatalságuk miatt egyikük sem tud folyamatosan, egyenletesen jó teljesítményt nyújtani, hol egyikük, hol másikuk mutatja meg, mit tud. Boone esetében ez inkább a pontszerzésben, Williamsnél a blokkolásban nyilvánul meg. A nagy hármas a szokásost nyomja, Kiddnek lassan a pontszerzés lesz a legnagyobb ellenfele a tripladupla-gyűjtésben, Jefferson pont az ellenkezője, a pattanói és a passzai voltak már magasabbak is, Carter pedig nem hoz kiemelkedőt, de egy jó átlagot azért igen.

Sérültek, ne tedd be őket!: Krstic (rehab), Wright

Kötelező: Kidd, Jefferson, Carter

Csak „mély” ligákban: Nachbar, S.Williams, Boone, esetleg Marcus Williams

  

New York Knicks (SAC, @SAS, @HOU)

Amikor Curry nyíltan arról beszél, hogy nem érzi jól magát a pályán Randolph mellett, és Isiah erre úgy reagál, hogy Zach-ot a padra ülteti, Curryt pedig kezdő léte ellenére is csak 5 percet játszatja, annak nem lesz jó vége sem rövid-, sem hosszútávon. Az egyedüli pasas, akiben itt bízni merek, az Crawford, akármennyire is fura ezt így leírni, és Lee, aki a nevető akárhányadik lehet, és eleget játszhat végre.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig), Marbury (még mindig lelkibeteg)

Kötelező: Crawford, Lee

Csak „mély” ligákban: Randolph

 

Orlando Magic (@CHI, NJN, HOU)

Howard az első számú fantasy center címéért küzd Amaréval és Yaóval, és bizony a pattanók, a pontok, a mezőnyszázalék és a blokkok bizony simán kompenzálják a büntetőzés és a labdaeladások negatív hatásait. Lewis még mindig nem egészen 100%-os, ezt a mezőnyszázalékán is látni, de szerencsére Turkoglu felvette a kesztyűt helyette is.

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre)

Kötelező: Howard, Lewis, Nelson, Turkoglu, Bogans

Csak „mély” ligákban: Arroyo, Evans

 

Sacramento Kings (@NYK, @CLE, @CHI)

Artest kihagyott egy meccset egy kisebb sérülés miatt, és Garcia több, mint 40 percet játszott a helyén, de két oka is van, hogy ez nem lesz hosszú távú trend: 1. Artest sérülése nem súlyos, 2. Garcia nem alkotott valami nagyot. Viszont azzal, hogy a kezdőötös 3 tagja sem (Bibby, Martin, Artest) volt a pályán, a Kingsnek gyakorlatilag eltűnt a kispadja, és így bizony nehéz lesz gyűjtögetni a győzelmeket.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bibby (még 1-3 hétre), Martin (1-3 hétre), Abdur-Rahim (egész évre)

Kötelező: Artest, Miller, Salmons, Udrih, Garcia

Csak „mély” ligákban: Moore

 

San Antonio Spurs (@DEN, NYK, @LAC)

Most éppen Ginobili a nagy hármas betegeskedő tagja, ezért Duncan és Parker vállán némileg nagyobb teher van, mint általában. Persze Manu nem vonja ki magát teljesen a csatákból, csak nem lesz meg a 30 perce – talán inkább a fele, vagy annyi sem. Úgyhogy lehet számolni Finleyvel és (meglepetés!) Udokával a héten. Ja, és Barry is kiesett vagy két hétre egy térdprobléma miatt.

Sérültek, ne tedd be őket!: Ginobili, Barry

Kötelező: Duncan, Parker, Finley

Csak „mély” ligákban: Bonner, Bowen, Udoka, Oberto

 

Seattle Supersonics (@PHI, PHX, WAS)

Ez a Thomas-Wilcox-Collison hármas a magas posztokon igazából lehetne sokkal jobb is. Mármint kettőjüknek, ha sokkal többet játszanának, mint a harmadik. De így, hogy megkapják a maguk 30 körüli percét, mindhárman megbízható fantasy centerek. Irányítóban Ridnour helyett a sérüléséből visszatért Delonte West meccsei jöhetnek, tekintve, hogy előbbi ismét összeszedett valami sérülést. Szczerbiak is több lehetőséghez jut mostanában, mint Wilkins, tehát részemről inkább utóbbira szavazok, ha e kettő közül kell választani a hétre.

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift, Ridnour

Kötelező: Durant, Collison, Wilcox, Watson, Thomas, West

Csak „mély” ligákban: Szczerbiak, Jeff Green, esetleg Wilkins

 

Toronto Raptors (@NOH, DET, CLE)

Bosh mellé ismét Bargnani került be a kezdőbe, ez jót fog tenni a hármasainak – sajnos keveset pattanózik és blokkolgat még egy centerhez képest. Irányítóban továbbra is Calderon a tettes, a kinti posztokon pedig Parker, Delfino és Kapono viszonylag egyenletesen sokat (értsd: eleget) játszik. Nesterovic ismét kikerült a pixisből.

Sérültek, ne tedd be őket!: Garbajosa, Ford

Kötelező: Bosh, Calderon, Parker, Kapono, Bargnani

Csak „mély” ligákban: Delfino

 

Utah Jazz (POR, PHI, @POR)

Okur ismét játszik ugyan, de még nem teljesen a régi, tehát Millsap még mindig megbízható „cserecsatár”, ha épp ilyenre van szükség. Érdemes figyelni azonban CJ Miles-ra, mert lehet, hogy a minapi kiváló teljesítményével bejátszotta magát a gárdába. VÁLTOZÁS!!! Giriceket (és egy elsőkörös draftjogot) a legfrissebb hírek szerint elcserélte a Jazz a Sixers-szel Korverre! Giricek persze így sem biztos, hogy többet fog játszani, de az az egy biztos, hogy Willie Greennél jobban tud védekezni.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Boozer, Williams, Kirilenko, Brewer, Okur

Csak „mély” ligákban: Millsap, Miles

 

Washington Wizards (DET, @MIL, SEA)

Daniels a héten már játszani fog, ennyit tehát Roger Mason és Stevenson soksoksok játékpercéről. Butler és Jamison továbbra is All-Star formában vannak…

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (minimum február végéig), E.Thomas (egész évre), Pecherov (december közepéig)

Kötelező: Butler, Jamison, Haywood, Stevenson

Csak „mély” ligákban: Daniels, Mason, Young

 

 

2 meccs:

   

Los Angeles Lakers (PHI, IND)

2 meccs…

Sérültek, ne tedd be őket!:  Brown

Kötelező: Bryant

Csak „mély” ligákban: Odom, Bynum

 

Phoenix Suns (SEA, NOH)

2 meccs… de pl. Nash, Amare és Marion ennyi idő alatt is komoly dolgokat tudnak művelni, szóval őket akár bent is hagyhatjátok, ha nincs 4 meccses cserétek.

Sérültek, ne tedd be őket!: -

Kötelező: Marion, Nash, Stoudemire

Csak „mély” ligákban: Barbosa, Hill

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr29278362

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása