HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfői reggeli 9. játékhét

2007.12.24. 07:04 hulk

Most jön majd a kalamajka, elkezdődik az igazi cserebere-szezon! A nyáron igazolt szabadügynököket a hétvégétől már el lehet cserélni – Smush Parker napjai például meg vannak számlálva Miamiban. Ugyanakkor rengetegen térnek vissza sérülésből (Aldridge és Atkins már a 8. héten is pályára lépett, Nené is úton van a parkett felé, állítólag Ford is csak elővigyázatosságból nem fog játszani a héten, tehát fantasy szempontból egyre több játékost kell potenciális kezdőként kezelni. Legalábbis a mélyebb ligákban.

Egyvalakire viszont már a normál méretű bajnokságokban is érdemes lecsapni – Nazr Mohammednek igen jó esélye van, hogy 30-35 perces játékosként második számú fantasy centerré lépjen elő a semmiből.


Van két játékos, akiket mindenképpen ki kell emelnem, mert a héten biztosan távol maradnak a pályáktól, mégpedig igen sajnálatos okok miatt: Marbury további eltávot kért és kapott a Knickstől, édesapja elvesztését igen nehezen tudja feldolgozni; az öreg Zo pedig valószínűleg a karrierje végét jelentő térdsérülést (szalagszakadás) szenvedett. (Zárójelben: ez jó hír a Fred Jones- és a Mark Blount-tulajdonosoknak, bár egyik szituációban sem tudni, ki lesz az említettek igazi helyettese.)


A héten szinte minden gárda 3 meccset játszik, ezért nagy teljesítménykülönbségek átlagosan nemigen lehetnek a fantasy gárdák között. Persze ha valaki telerakja a csapatát Hawks-, Rockets-, Clippers-, Knicks-, Raptors-játékosokkal, akiknek 2-2 meccsük van, az ellenfélnél pedig csupa bostoni, miami, phoenixi pasas lesz a maguk 4-4 meccsével, elképzelhetőek nagyobb pofonok.

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

4 meccs:

 

Boston Celtics (@SAC, @SEA, @UTA, @LAL)

Amikor egy héten csak 3 csapatnak van 4 meccse, azokból a csapatokból még a cserék is simán játszathatók.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen, Rondo, Perkins

Csak „mély” ligákban: Posey, House, Davis

 

Miami Heat (@CLE, @PHI, ORL, @WAS)

Zo sérülésével elvben megnyílik az út Blount előtt, hogy meccsenként 20 perc alatt megmutassa, milyen jól dob, és milyen … khm … kevéssé jól védekezik. Mármint ha egyáltalán ő fog játszani. Lehet, hogy helyette eljön végre Earl Barron ideje?

Sérültek, ne tedd be őket!: Mourning, Parker

Kötelező: Wade, O’Neal, Davis, Haslem, Williams/Quinn (meccsenként változhat, JWill mennyire egészséges!), Wright

Csak „mély” ligákban: Jackson, Blount/Barron

 

Phoenix Suns (@LAL, @LAC, LAC, @SAC)

Diaw hihetetlenül periférián van, csak akkor játszik eleget, ha Amare és Skinner is szétfaultolták magukat a második negyedre. Nashre így kicsit nagyobb szerep hárul osztogatásban, amit ő persze folyamatosan 16-18 asszisztokkal old meg…

Sérültek, ne tedd be őket!: -

Kötelező: Marion, Nash, Stoudemire, Barbosa, Hill, Bell

Csak „mély” ligákban: Skinner, Diaw

 

 

3 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

 

Charlotte Bobcats (WAS, NOH, @ORL)

Mohammed személyében végre van egy épkézláb center Sam Vincent kezében. Dupladuplaközeli teljesítményt, 1+ lopást és sapkát, illetve jó mezőnyszázalékot és elfogadható büntetőzést várok tőle. Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra)

Kötelező: Wallace, Okafor, Felton, Richardson, Mohammed

Csak „mély” ligákban: Carroll, McInnis

 

Chicago Bulls (@SAS, MIL, @NYK)

Ben Wallace lába kicsit fájdogál, ezért aztán Tyrus Thomas és főleg Joe Smith picit többet játszik a szokásosnál. Deng sem teljesen 100%-os, neki a hátával vannak gondok, amit saját véleménye szerint csak a nyáron fog tudni igazán kikúrálni. A játékán szerencsére nem látszik, hogy McGrady-kóros lenne, de ha tutira akartok menni, most adjátok el Denget, amíg a többi GM a karácsonnyal foglalkozik!

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Deng, Nocioni, Wallace (figyeljétek a hétvégi játékidejét!), Gordon, Hinrich

Csak „mély” ligákban: Thomas, Smith, Duhon

 

Cleveland Cavaliers (MIA, @DAL, @NOH)

Varejaónak sikerült reprodukálni Ilgauskas és Gooden tavalyi fantasy értékét, vagyis jelentősen visszavett az idei év eleji szintből. Ha valami okból a Kaman-tulaj hajlandó odaadni Christ Z-ért és még valakiért, próbáljátok meg…

Sérültek, ne tedd be őket!: Marshall, Cedric Simmons

Kötelező: James, Ilgauskas, Gooden, Gibson, Varejao

Csak „mély” ligákban: Pavlovic, Hughes

 

Dallas Mavericks (@UTA, CLE, ATL)

Avery Johnson kicsit keveri a kártyákat, Nowo mégsem 30 perceket játszik, hanem majd’ 40-et, Howard ismét a kezdőben van, Dampier pedig szinte teljesen eltüntette Diopot. Hiába egészséges Eddie Jones is és Juwan Howard is, egyikükre sem lehet építeni sem a pályán, sem fantasyban. Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Nowitzki, Harris, Howard, Dampier, Terry

Csak „mély” ligákban: Stackhouse, Bass, Diop

 

Denver Nuggets (MIL, GSW, @GSW)

No, a héten futhat a Denver, ha akar. A Bucks védelme még mindig nem az igazi, a Warriors ellen pedig igazi fantasy fesztivált fognak rendezni Cambyék. Atkins már játszik, Carter ezzel visszaülhet a padra.

Sérültek, ne tedd be őket!: Nene (december végéig), Hunter (december végéig)

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Martin

Csak „mély” ligákban: Atkins, Carter, Kleiza, Najera

  

Detroit Pistons (@NJN, IND, @IND)

A heti nagy rakás „home and home”, vagyis oda-visszavágós párharcokból a Pistons is kiveszi a részét, immár Herrmannal és Brezeccel a soraikban.  Persze egyikük sem esélyes arra, hogy az alapemberek sérülése nélkül eleget játsszanak ahhoz, hogy fantasyban is érdemes legyen beszélnünk róluk.

Sérültek, ne tedd be őket!: Stuckey

Kötelező: Billups, Hamilton, Prince, Wallace, Maxiell, McDyess

Csak „mély” ligákban: J.Hayes

  

Golden State Warriors (MIN, DEN, @DEN)

Ahogy méltattam Barnes-t a múlt héten, most épp úgy kell minden méltatást visszavonnom. Köszönet Don Nelsonnak… Harrington és Biedrins továbbra is egymás elől lopkodják a perceket, de mivel a Denver (tehát a magas posztokon Camby és Martin) lesz a heti fő ellenfél, feltehetőleg mindketten sokat lesznek a pályán. Persze ez nincs kőbe vésve, mégiscsak Nelson a főnök…

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Davis, Jackson, Barnes, Biedrins, Ellis, Harrington

Csak „mély” ligákban: Pietrus, Azubuike

 

Indiana Pacers (@ATL, @DET, DET)

Tinsley kapott a bal combjába egy medvepuszit, ami kissé hátráltatja a játékban, így pályára sem lép, amíg teljesen ki nem kúrálta magát. A héten tehát Marquis Daniels és Kareem Rush is letehet valamit az asztalra Dunleavy, O’Neal, Granger és kisebb mértékben Murphy teljesítménye mellé.

Sérültek, ne tedd be őket!: Diogu (még 1 hétig)

Kötelező: Granger, O’Neal, Tinsley (hátha a hétvégén meggyógyul), Dunleavy, Murphy

Csak „mély” ligákban: M.Daniels, Rush

  

Los Angeles Lakers (PHX, UTA, BOS)

Egyetlen pozitívum van ebben a menetrendben, mégpedig az, hogy Fisherék otthon fogadhatják minden ellenfelüket. A negatívum az, hogy ezek egytől egyik kemény meccsek lesznek, tehát valószínű (mostanában a Lakersben amúgy is jellemző), hogy sok játékos fog játszani viszonylag kevés percet, ezzel a mélybe taszítva fantasy teljesítményüket.

Sérültek, ne tedd be őket!:  Brown

Kötelező: Bryant, Odom, Bynum

Csak „mély” ligákban: Walton, Turiaf, Fisher, Farmar, Radmanovic, Ariza

 

Memphis Grizzlies (NOH, HOU, @SAS)

Gasol nagylábujja kifogott rajtunk a héten, de az előrejelzések szerint a jövő héten már lehet rá számítani. Reméljük, így is lesz, egy elsőkörös draft pick igenis lépjen pályára, a csudába is (ha hosszú távon nem ront az egészségén)! Amíg Pau nem játszik, addig Navarro az elsőszámú spanyol a gárdában, nyugodtan betehetitek a csapatotokba.

Sérültek, ne tedd be őket!: Conley

Kötelező: Gasol, Miller, Gay, Navarro

Csak „mély” ligákban: Stoudamire, Milicic, Lowry, Warrick

 

Milwaukee Bucks (@DEN, @CHI, NJN)

Redd elkezdett passzolni! Miután a karriercsúcsát, 8 gólpasszt 9-re javította, a következő két meccsen rögtön előhúzott a kabátujjából még 18 asszisztot. Ez persze Mo Williams kárára ment, mert az irányító ezzel kisebb részt tudott csak vállalni az előkészítésekből. Jó formában van viszont Yi, aki 16 pont és 7 pattanó körül átlagol az utóbbi időben, tehát Villanueva jobb híján a kispadot koptatja. Figyeljünk Masonra is, mert valami nem egészen smakkol a kezével, tehát lehet, hogy eljött Simmons ideje.

Sérültek, ne tedd be őket!: Ruffin, Noel

Kötelező: Redd, Williams, Bogut, Yi

Csak „mély” ligákban: Simmons, Bell

 

Minnesota Timberwolves (@GSW, @POR, @ SEA)

Nem tudom, van-e még egy olyan fiatal kezdőötös, mint a Telfair-McCants-Brewer-Smith-Jefferson kvintett. Jól meghatározott szerepük szerint Telfair asszisztol, McCants hármast dob, Brewer pattanózik és lopkod/blokkol (a dobás nagyon nem megy neki), Smith pontot szerez, Jefferson meg pontot is szerez, pattanózik is, és még prakkerolni is marad energiája. Az olyanok, mint Jaric, Walker, Buckner el vannak felejtve egy kicsit, Ratliff pedig 6 hétre kidőlt a térdműtétje után.

Sérültek, ne tedd be őket!: Foye (még 1-2 hétig), Ratliff (6 hétre), Buckner

Kötelező: Jefferson, Smith, Brewer, McCants, Telfair

Csak „mély” ligákban: Jaric, Walker

 

New Jersey Nets (DET, WAS, @MIL)

Most már Sean Williams és Boone is kezdővé lépett elő, Malik Allent és Jason Collinst a padra taszítva. Mi ennek csak örülhetünk, mint ahogy Marcus Williams visszatérésének is. Kidd legújabb találmánya a lepattanó-assziszt dupladupla…

Sérültek, ne tedd be őket!: Krstic (rehab), Nachbar (boka)

Kötelező: Kidd, Jefferson, Carter, S.Williams, Boone

Csak „mély” ligákban: Wright

 

New Orleans Hornets (@MEM, @CHA, CLE)

MoPete már játszik, Peja még nem. Röviden ennyit érdemes tudni, a szokásos hármasról (Paul, West, Chandler) nincs igazán mit mondani, hacsak nem azt, hogy Chandler azért blokkolhatna többet is.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson, Ryan Bowen, Stojakovic

Kötelező: Paul, West, Chandler, Peterson, Butler

Csak „mély” ligákban:

   

Orlando Magic (NYK, @MIA, CHA)

Nincs új a nap alatt, egyedül Lewis nyakproblémáiról kell a szokásosnál jobban tájékozódni, hátha pihenni kénytelen.

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre)

Kötelező: Howard, Lewis, Nelson, Turkoglu, Bogans

Csak „mély” ligákban: Dooling, Evans

 

Philadelphia 76ers (MIA, @SAC, @POR)

Dalembert meg mit csinál… 15/12/3 körüli PPP (pont/pattanó/prakker) átlaga van az utóbbi héten! Korver viszont mindent mellédob, vele vigyázzatok!

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre), Carney

Kötelező: Iguodala, Dalembert, Miller, Green

Csak „mély” ligákban: R.Evans, Williams, Korver

  

Portland TrailBlazers (SEA, MIN, PHI)

Aldridge lábfájása ötmeccses pihenőt igényelt, de már játszik. Przybilla és Frye tehát innentől feleannyit (vagy még kevesebbet) játszik, mint LaMarcus nélkül. Outlaw valamiért korveri mélységekbe süllyedt dobószázalékban, és csak McMillan edzőnek köszönhető, hogy ennek ellenére még mindig 30 perceket játszik. Mondjuk más statokat (STL, BLK) azért hoz… Aki viszont elképesztőt alakít, az Roy. Vele igazából nem is tudom, mit kezdjek, aki akar, adja el jó áron, aki akarja, vegye meg, hátha fent tudja tartani a teljesítményét hosszabb távon. Mindkét verzió bejöhet…

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…)

Kötelező: Roy, Aldridge, Outlaw

Csak „mély” ligákban: Przybilla, Jones, Jack, Webster, talán Blake

 

Sacramento Kings (BOS, PHI, PHX)

Udrih a legnagyobb free agent találmány idén, ez már akkor is tuti, ha egyetlen percet sem játszik többet az idén! 14 pont, 4-5 assziszt, kiváló százalékok, hármasok, labdaszerzések – ezek inkább 2. számú (ha nem első) irányítóhoz méltó statok, nem egy „mezei szabadügynökhöz”! Kiváncsi leszek, mi lesz, ha Bibby visszatér a pályára. Bár… hátha addigra elcseréli a Kings…

Sérültek, ne tedd be őket!: Bibby (még 2-4 hétre), Martin (2-4 hétre), Abdur-Rahim (egész évre)

Kötelező: Artest, Miller, Salmons, Udrih, Garcia

Csak „mély” ligákban: Moore

 

San Antonio Spurs (CHI, TOR, MEM)

Duncan játszik, Parker nem. Legalábbis ezen a héten, mert a jövő héten elvben mindketten jól lesznek. Ginobili nem bírja a plusz terhelést, a dobószázaléka megsínylette a hosszú Parker-helyettesítést.

Sérültek, ne tedd be őket!: – 

Kötelező: Duncan, Parker, Ginobili

Csak „mély” ligákban: Bonner, Barry, Finley, Bowen

 

Seattle Supersonics (@POR, BOS, MIN)

Állítólag most jönnek Ridnour meccsei, amikor az edzői kar végre megnézheti, mit tud, a menedzsment pedig eldöntheti, elcseréli-e (Miami??). Mit mondja, hiszem, ha látom. Mármint a játékidőt.

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift, West

Kötelező: Durant, Collison, Wilcox, Watson, Thomas

Csak „mély” ligákban: Szczerbiak, Jeff Green, Ridnour

 

Utah Jazz (DAL, @LAL, BOS)

Nem egy könnyű hét, ráadásul Okur nélkül… Millsapot játszatni, játszatni, eladni, örülni!

Sérültek, ne tedd be őket!: Okur, Harpring

Kötelező: Boozer, Williams, Kirilenko, Brewer, Millsap

Csak „mély” ligákban:

 

Washington Wizards (@CHA, NJN, MIA)

„Ki az a Roger Mason?” – kérdeztem a múlt héten. Ki az a Mike Wilks? – kérdezhetem ezen a héten. Merthogy a Wiz leigazolta a Denvertől elküldött csere-csereirányítót. Ettől függetlenül Stevensont kell a héten felhappolni, mert nagyon szórja a triplákat.

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (minimum február végéig), E.Thomas (egész évre), Pecherov (december közepéig), Daniels (még 1-3 hétre)

Kötelező: Butler, Jamison, Haywood, Stevenson

Csak „mély” ligákban: Blatche, Mason, Songaila, Wilks(?)

 

 

2 meccs:

  

Atlanta Hawks (IND, @DAL)

Két meccs. Ilyenkor csak az extra teljesítményre képes pasasok férnek be, az olyanok nem, akik egyedül is kinyírnak kategokat (lásd FG%, JJ)

Sérültek, ne tedd be őket!: Lue, Claxton

Kötelező: Josh Smith

Csak „mély” ligákban: JJ, A.Johnson, M.Williams

  

Houston Rockets (@MEM, TOR)

T-Mac megsérült… igazából nem is vagyok meglepve… de ezen a héten lehet, hogy amúgy sem tettem volna be.

Sérültek, ne tedd be őket!: Sura, McGrady

Kötelező: Yao

Csak „mély” ligákban: Alston, Wells, Battier

 

Los Angeles Clippers (PHX, @PHX)

Komment: lásd Atlanta.

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban februárig), Livingston (egész évre), Cassell

Kötelező: Kaman

Csak „mély” ligákban: Maggette

  

New York Knicks (@ORL, CHI)

Ez a legjobb hét arra, hogy Marbury eltávot kérjen.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig), Marbury (lelkibeteg)

Kötelező:

Csak „mély” ligákban: Crawford, Randolph

 

Toronto Raptors (@SAS, @HOU)

Komment: lásd Atlanta.

Sérültek, ne tedd be őket!: Garbajosa, Ford

Kötelező: Bosh, Calderon

Csak „mély” ligákban: Parker

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr53271593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása