HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

NHL Fantasy Hoki - Ha megy a szekér...

2007.12.19. 15:19 Ciani

Ha egyszer megindul a szekér, rögtön melléd pártol a szerencse is - nagyjából ez a konklúziója a NHL Fantasy liga 11. játékhetének, amikor is a Suomirulz újabb győzelmet aratott, sorrendben a negyediket, ráadásul az egyik legnagyobb riválist sikerült felülmúlnunk az elmúlt héten.

A Hangover Boyzzal már tavaly együtt szerepeltünk a másodosztályban, együtt jutottunk fel, de egymás elleni meccseinken az alapszakaszban és a rájátszásban sem termett sok babér számunkra, így a visszavágás vágya erősen égett bennem. Igen ám, de a Boyz rendkívül erős idén is: Ovecskin, Alfredsson, Savard, Zubov és Kaberle személyében elit játékosok egész sora szerepel náluk, de mellettük is olyan kiváló fiatalok játszanak, mint Patrick Sharp, Nicklas Bäckström, Tomas Plekanec vagy Alexander Semin. Egy szó mint száz, nem mi voltunk az esélyesek.

Pocsékul is kezdődött a hét minden szempontból, Zubov és a másik dallasi védő, Niskanen is multipontos meccset gurított hétfőn, a centereim pedig képtelenek voltak bulikat elhozni, kapuralövésünk pedig elvétve akadt, ráadásul halmoztuk a mínuszokat is. Eleinte egyedül a kapusteljesítményeknek örülhettem, ami nálunk Norrena révén remek volt, míg ellenfelemnél Theodore betlizett.

Hozzá kell tenni, komoly szerencsém volt azzal, hogy a Boyz legjobb kapusa, Manny Legace sérüléssel küszködött a héten, így két backuppal volt kénytelen felállni a héten ellenfelem, az említett Theodore mellett a Capitals cserekapusával, Brent Johnsonnal. Végül nem is lett meg a három kapusmeccse a héten, így mind a négy kapus kategóriát mi nyertük a héten, ami természetesen nagyon jól jött.

Elkövettem ugyanakkor egy nagy hibát ezen a héten is, ugyanis már nem bíztam benne, hogy Miettinen valóban visszatér, ahogy azt régóta ígérgetik a különböző hírekben, ezért kivettem a csapatból. Nos, ennél rosszabb döntést nem is hozhattam volna, a Stars finn szélsője három meccsen 2+4-et csinált, közte volt egy PPG és egy GWG is. Ez utóbbi két kategória végül döntetlen lett, ahogy a FW is, és nem kell mondanom, hogy Miettinen egy elhozott bulijával ezt a statot is megnyertük volna...

Ez a három kategória lett döntetlen, a többi eldőlt, de többségében szorosan. Kivétel ez alól a két gólpasszos stat, azt ugyanis toronymagasan nyerte a Hangover Boyz, elképesztő teljesítményt nyújtottak: 28 assziszt, közte 9 PPA, esélyem sem volt. Zubov hét gólpasszával egymaga feleannyit adott, mint az én 15 játékosom egész héten, szóval itt nem volt miről beszélni. Viszonylag simán veszítettük a kapuralövéseket is, ennek oka mindenekelőtt Holmström és Booth sérülései voltak, mindketten 2-2 meccset hagytak ki a héten, Ovecskin pedig 19-szer próbálkozott az ellennél, amivel vitték is a statot.

A többi kategória viszont szoros volt, és az utolsó napon dőlt el. Gólok és +/- tekintetében egálra álltunk, valamint egyetlen kétperces kiállítással voltunk lemaradva, illetve egy emberhátrányos ponttal vezettünk. Ez utóbbi két statisztika nem változott, előbbi kettőt azonban Stempniak vasárnapi góljával és +1-vel megnyertük. A hét legjobbja azonban egyértelműen Heatley volt, akinek a hat gólja nélkül nem sokra mentünk volna. Lecavalier 3+3-t tett le az asztalra, tehát továbbra is rendkívül megbízhatóan szállítja a pontokat.

A 7-4-3-as győzelem azonban lehetett volna Miettinennel 10-4 is, márpedig ez a három elvesztegetett pont még sokat érhet a végelszámolásnál. Most ugyanis a 17. helyen állunk és 15 pont választ el még minket a bentmaradást jelentő 15. helytől, ami elég sok, és a sorsolásunk sem a legegyszerűbb, a következő ellenfelünk top5-ben van a ligában.

Szólj hozzá!

Címkék: nhl fantasy sport fantasy hoki

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr94269447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása