HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfő reggeli 6. játékhét

2007.12.03. 07:01 hulk

Érdekesen alakultak a héten a sérülések, legalábbis a múlt heti jóslataimhoz képest. Deng mégis játszott, de pl. Billups mégsem volt 100%-os a héten, Mo Williams félsérülten is fantasy sztár volt, Jermaine O’Neal mégis kihagyta a hét javát, és persze továbbra is jöttek (részben) váratlan és (mindenképp) kellemetlen sérülések: Marvin Williams, Ford…


A héten 3 csapat is kétmeccses lesz, a többiek szinte fele-fele arányban játszanak 3 ill. 4 mérkőzést, csapjunk is bele a levesbe, kit érdemes betenni a csapatba, és kit nem! A 4-nél kevesebb mérkőzést játszó csapatoknál csak a kötelező emberekre koncentráljatok, ha nincs egyéb megjegyzés a gárdánál!

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

4 meccs:

 

Atlanta Hawks (@PHI, DET, MIN, MEM)

Az irányítóposzt továbbra is egy nagy kérdőjel, most éppen Anthony Johnson játszik. További kérdéseket csak Marvin Williams sérülése okozhat, elvben bármelyik meccsen visszatérhet, de akár a teljes hetet is kihagyhatja, egyelőre nincs friss infónk az állapotáról.

A Smith – Joe Johnson – Horford – Childress kvartett változatlanul megbízható teljesítményt nyújt – úgy nagy átlagban.

Sérültek, ne tedd be őket!: Law, Lorenzen Wright, Claxton, Marvin Williams

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, Al Horford, Josh Childress

Csak „mély” ligákban: A.Johnson

 

Charlotte Bobcats (@TOR, CHI, CLE, @DET)

Wallace sérülésével már azt hittem, végre eljött Herrmann ideje. Hát nem, helyette Dudley játszik többet. Hollins kidőlésével Brezec értéke is kicsit feljebb kúszott, de igazából helyette is Dudley játszik.

A héten playoff-aspiráns ellenfelek jönnek, egyik meccs sem lesz könnyű, de miután Felton jó formában van, az egész csapat kaphat annyi asszisztot, ami elég lesz pár győzelemhez.

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra), Hollins

Kötelező: Wallace, Okafor, Felton, Richardson

Csak „mély” ligákban: Dudley, Carroll

 

Chicago Bulls (DAL, @CHA, @DET, BOS)

Deng visszatért, és Ben Wallace is elkezdett életjeleket mutatni. Ez azonban édeskevés mindaddig, amíg Hinrich ilyen pocsék, és Gordon ilyen pocsékul dob. Nocioni és Deng kevesek támadásban, márpedig említetteken kívül nem számíthatnak senkire, mert sem Thomas, sem Duhon, sem Joe Smith nem képes tartósan jó teljesítményre a támadópalánk alatt.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Deng, Nocioni, Wallace, Gordon, Hinrich

Csak „mély” ligákban: Thomas, Duhon

 

Dallas Mavericks (@CHI, @SAS, DEN, UTA)

Ahogy Terry halványul, úgy fényesedik Harris. Ugyanez igaz Nowitzkire (emelkedik a teljesítménye) és Josh Howardra (hatodik emberként újabban nem az igazi). A gárda csapnivalóan védekezik, lehet, hogy mégiscsak vissza kellene cserélni Terryt és Howardot a kezdőcsapat és a kispad között?

Ráadásnak a héten csupa rangadó vár a csapatra…

Sérültek, ne tedd be őket!: Jones, George

Kötelező: Nowitzki, Harris, Howard, Terry

Csak „mély” ligákban: Diop, Stackhouse, Bass, Dampier

 

Detroit Pistons (@ATL, @NOH, CHI, CHA)

Wallace rendbejött, de meglepetésre nem Maxiell és Amir Johnson volt a legnagyobbat kaszáló játékos a sérülésén, hanem Nazr Mohammed. Ha fent tudja tartani a 20 perc alatt 7-8 pattanót kapkodó, és néhány pontot és blokkot összekaparó formáját, akár még hosszú távon is értéke lehet. Billups heti számaiból még mindig látszik a sérülése (11 pont, 0,7 hármas, 0,3 lopás), ezek várhatóan azért emelkedni fognak a közeljövőben.

Sérültek, ne tedd be őket!: Stuckey

Kötelező: Billups, Hamilton, Prince, Wallace, McDyess

Csak „mély” ligákban: J.Hayes, Maxiell, Mohammed, A.Johnson

 

Golden State Warriors (ORL, DET, MIA, @LAL)

Stephen Jackson egyszerűen hihetetlen! Hol tönkreteszi a dobószázalékokat, hol az egekbe emeli őket! Az viszont biztos, hogy pontot, hármast, asszisztot, labdaszerzést produkál bőven, tehát ha van a gárdátokban olyan valaki, aki a százalékokat kompenzálni tudja (Yao, Bosh, Nash?), érdemes rákérdezni, hogy Jackson eladó-e.

Ellis a kezdeti téblábolása után a héten robbantott egyet, és nagyobbrészt Harrington, kisebbrészt Azubuike elől lopja a játékidőt. De miután 4 meccses a héten a Warriors, szinte mindenki hadra fogható fantasyban.

Sérültek, ne tedd be őket!: Hudson

Kötelező: Davis, Jackson, Harrington, Azubuike, Biedrins, Ellis

Csak „mély” ligákban: Barnes, Pietrus

 

Los Angeles Clippers (MIL, @SEA, @SAC, MIA)

„…a Clipsből csak azt érdemes játszatni, aki egyben van. Ez meg Kaman. Meg talán Tim Thomas és Mobley.” – írtam a múlt héten, és hát bejött. Az ellenfelek elkezdtek jobban figyelni Kamanra, ezek után volt neki pár rázósabb százalékokat hozó meccse, erre figyeljünk, amíg a többiek ennyire maródiak! Ja, és Cassell megint sérült…

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban februárig), Livingston (egész évre), Cassell

Kötelező: Kaman, Tim Thomas, Mobley, Maggette

Csak „mély” ligákban: Knight, Patterson, Dickau

 

Memphis Grizzlies (POR, @HOU, @NOH, @ATL)

Gasol a fantasy szezon eddigi legnagyobb csalódása, egyszerűen képtelen megismételni a tavalyi (sérülés utáni) teljesítményét. Persze ebben jelentősen közrejátszik a hátfájása, meg a gárda játékstílusa, ami nem kedvez a gyógyulásának, de akkor is többet vár az ember egy top5-ös centertől. Így csak Miller és Gay nyújt viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményt, a többieknek csak hideg és meleg korszakaik vannak. Navarrónak épp meleg, ha hármas és pontzuhatag kell, rá lehet most számítani!

Sérültek, ne tedd be őket!: Milicic, Conley

Kötelező: Gasol, Miller, Gay, Navarro

Csak „mély” ligákban: Stoudamire, Lowry, Warrick, Swift

 

Miami Heat (@UTA, @POR, @GSW, @LAC)

Hűha… Riley kicsit megkavarta a kártyákat, és JWillt ÉS Davist is a kispadra száműzte! Ez annyit jelent, hogy a kezdőből Wade mellett gyakorlatilag csak Haslem és néha Penny és Shaq nyújt értékelhetőt, a cserék közül meg Davis. A többiek csak kirakatemberek.

Sérültek, ne tedd be őket!: Wright, Parker

Kötelező: Wade, O’Neal, Davis, Haslem

Csak „mély” ligákban: Mourning, Hardaway

 

Milwaukee Bucks (@LAC, @GSW, @SEA, @POR)

Redd élete szezonját futja lepattanók és asszisztok tekintetében, de ez a pontszerzése kárára ment. Ezzel együtt a fantasy értéke még mindig a legjobbak közt van SG pozícióban. Mint ahogy Bogut is egyre feljebb és feljebb verekszi magát a centerranglétrán, és MoWill is az irányítók között. Előbbitől lassan megszokjuk a meccsenkénti 4 blokkot, utóbbitól meg a 10 asszisztot. A héten ezt az ütemet simán fogják tudni tartani, egyik ellenfelük sem túl acélos.

Fontos lehet, hogy Yi és Mason egyre kevesebbet vannak a pályán, ezt elsősorban Villanueva és Simmons, kisebb részben pedig Charlie Bell veszi jó néven.

Sérültek, ne tedd be őket!: Ruffin, Storey

Kötelező: Redd, Williams, Bogut, Villanueva

Csak „mély” ligákban: Simmons, Bell, Yi, Mason

 

New Jersey Nets (@CLE, NYK, HOU, @WAS)

Kidd, Carter, Jefferson és Sean Williams jelentik a fix pontokat, Wright és Nachbar a kiegészítőket. Másról nem is érdemes beszélni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Marcus Williams

Kötelező: Kidd, Jefferson, Carter, S.Williams, Nachbar

Csak „mély” ligákban: Wright, Boone(??)

 

Philadelphia 76ers (ATL, BOS, NYK, @NYK)

Korver visszatérése alapjaiban változtatta meg Iggy hatékonyságát, az utóbbi meccseken már messze 40% felett, sőt, néhol 50% közelében hajigál. Ez a jó hír. A rossz hír az, hogy a másik Andre, Miller, csak 3,5 gólpasszt átlagol, és ez tőle elfogadhatatlan. Őt és Willie Green-t szorítja ki egyre jobban a csapatból Louis Williams. Azaz szorította, amíg Korver sérült volt.

Ja, van még egy jó hírünk: Shavlik Randolphot aktiválta a csapat, és jó egy évvel a lábtörése után újra játszhat!

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre)

Kötelező: Iguodala, Dalembert, Korver, Miller, Williams

Csak „mély” ligákban: R.Evans, Green

 

Phoenix Suns (@IND, @TOR, @WAS, @MIN)

Az egyetlen szembeötlő dolog Marion amúgy kifogástalan mutató-során a FT%, ami idén 60-70%-ra esett vissza. Meg a 20 alatti átlaga a pontok terén. Egyébként egy szavunk sem lehet.

Nash viszont a héten beindult pontszerzésben, és ezt a gólpasszai bánják. Barbosa megszenvedi Bell visszatérését a sérülésből, alig talál a gyűrűbe, viszont Hill továbbra is soha nem látott egészségről és megbízhatóságról tanúskodik!

Sérültek, ne tedd be őket!: -

Kötelező: Marion, Nash, Stoudemire, Barbosa, Hill, Diaw, Bell

Csak „mély” ligákban: Skinner

 

Toronto Raptors (CHA, PHX, @BOS, HOU)

Bosh és Bargnani talán nem tartósan csatlakozik Fordhoz a maródiak listáján, mindenesetre nem árt figyelni a szitut. A Caldeon-tulajdonosoknak szuper hetük volt, volt olyan 3 meccs, amikor José 37 gólpassz mellett csak 2-szer adta el a labdát!

Garbajosa viszont valószínű egész szezonra kidőlt, ezért pedig egész Spanyolország orrol a Torontóra, szerintük félrekezelték Garbót… Moon tehát továbbra is be van betonozva az SF posztra.

Sérültek, ne tedd be őket!: Ford, Garbajosa

Kötelező: Bosh, Calderon, Moon, Bargnani (ha játszani fog)

Csak „mély” ligákban: Delfino, Parker, Kapono, Nesterovic

 

3 meccs:

 

Boston Celtics (@PHI, TOR, @CHI)

Nagy veréseknél a nagy trió sokkal kevesebbet játszik (lásd 104-59 a Knicks ellen)!

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen, Rondo, Perkins

Csak „mély” ligákban: Posey, House

 

Cleveland Cavaliers (NJN, @WAS, @CHA)

James, James, James … lassan minden meccsen tripladuplát láthatunk? Ha tényleg bibis az ujja, akkor tutira nem!

Felmerült a lehetősége, vagy legalábbis egyre komolyabban beszélnek Varejao elcseréléséről (sign-and-trade-del), a nagy kérdés, hogy ki jönne helyette.

Sérültek, ne tedd be őket!: Hughes (még 3 hétig), Varejao (még mindig nincs szerződése), Marshall, Cedric Simmons

Kötelező: James (Ujjsérülésre figyelni! Persze ettől még játszani fog…), Ilgauskas, Gooden, Gibson, Pavlovic

Csak „mély” ligákban:

 

Denver Nuggets (LAL, @DAL, SAC)

Iverson újabban 50%-kal is dobott! Na nem kell örülni, sőt! Merthogy ez nem FG%, hanem FT% volt, méghozzá 10 kísérlettel, tehát elég nagy negatív hatása volt az AI tulajok hetére nézve!

Sérültek, ne tedd be őket!: Atkins (december közepéig), Nene (december végéig), Hunter (december végéig)

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Carter, Kleiza

Csak „mély” ligákban: J.R.Smith, Martin

 

Houston Rockets (MEM, @NJN, @TOR)

T-Mac rapszódikus ugyan, de amíg játszik, addig nem szabad kivenni a kezdőből. A legújabb kísérletek PG poszton egy Alston-Francis-James tandemről szólnak, ez egyikük számára sem jelent jót. Battiert szinte csak a 3-as, lopás, blokk kategóriák miatt kell játszatni, sajnos elmarad az elmúlt években megszokott pontszerző és lepattanózó átlagától.

Sérültek, ne tedd be őket!: Sura

Kötelező: Yao, McGrady, Battier

Csak „mély” ligákban: Scola, Alston, M.James, Hayes

 

Los Angeles Lakers (@MIN, @DEN, GSW)

Kobe, Odom, Bynum a tutik, mindenki más lutri. Radmanovic 0/12-je az egyik meccsen nem feltétlenül tett jót a renoméjának, és Fisher is egyre többször adja át a karmesteri pálcát Farmarnak.

Sérültek, ne tedd be őket!:  Brown

Kötelező: Bryant, Odom, Bynum

Csak „mély” ligákban: Walton, Radmanovic, Fisher, Farmar, esetleg Vujacic

 

Minnesota Timberwolves (LAL, @ATL, PHX)

Jefferson mellé ezúttal meglepő módon nem a fiatalokat, hanem a veteránokat ajánlom a Wolvesból, Jaric és Walker továbbra is jobban teljesítenek, mint McCants, Smith, vagy Brewer. Szürke kisegérként még ott van Gomes is, de ez a szürkeség sem jelent sok jót…

Sérültek, ne tedd be őket!: Foye (néhány hétre), Ratliff

Kötelező: Jefferson, Jaric, Walker

Csak „mély” ligákban: McCants, Telfair, Gomes, Buckner, Smith

 

New Orleans Hornets (DET, MEM, SEA)

Mindenki egészséges, aki számít, és a héten csak otthon játszik a Hornets. West ugyan kicsit visszaesett pontszerzésben, de blokkjai miatt változatlanul első számú PF-nek számít.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson, Ryan Bowen

Kötelező: Paul, West, Chandler, Peterson, Stojakovic

Csak „mély” ligákban: B.Jackson, Ely

 

New York Knicks (@NJN, @PHI, PHI)

Egy 59-104-es zakó után megjósolhatatlan, hogy lesz-e (végre) edzőváltás, vagy hogy ki fog egyáltalán játszani a jövő héten.

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig)

Kötelező: Randolph, Crawford, Marbury, Richardson, Curry

Csak „mély” ligákban: ???

 

Portland TrailBlazers (@MEM, MIA, MIL)

Przybilla és Outlaw jobb védekezésük miatt (ismét) a háttérbe szorították Frye-t, így egyik személyes kedvencem (Outlaw) is megmutathatta a minap, mire képes: 26 pont, 7 pattanó, 2-2 assziszt és lopás, 1 blokk, 1 hármas, 50% feletti FG%. Remélem, erre McMillan is felfigyelt! J

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…)

Kötelező: Roy, Aldridge, Jack, Outlaw

Csak „mély” ligákban: Blake (gólpassz), Webster (hármas), Przybilla

 

Sacramento Kings (UTA, LAC, @DEN)

Udrih a tökéletes Bibby-helyettes. Salmons és Garcia nagyjából mehetnek a levesbe. Mármint amíg Udrih meg nem sérül… Miller hatalmasakat pattanózik, Artest pedig lehet, hogy PF-ben is játszik majd, ami viszont ismét emelheti Garciáék esélyeit.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bibby (még 5-7 hétre)

Kötelező: Martin, Artest, Miller

Csak „mély” ligákban: Salmons, Garcia, Moore

 

Seattle Supersonics (LAC, MIL, @NOH)

Kurt Thomas ismét egészséges, viszont Collison orra eltört. A szerepek maradnak mindenkinél, csak az emberek cserélődnek centerben.

Sérültek, ne tedd be őket!: Swift, Ridnour, Collison

Kötelező: Durant, Wilcox, Wilkins, Jeff Green

Csak „mély” ligákban: Watson, West, Szczerbiak

 

Utah Jazz (@SAC, @SAS, @DAL)

Sérülés és egyéb tudnivaló nincs. Deron lábkörme is jól van (végre).

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Boozer, Williams, Kirilenko, Okur, Brewer

Csak „mély” ligákban: Millsap, Harpring

 

Washington Wizards (CLE, PHX, NJN)

A gárda egész szépen szerepel A.O. (Arenas Óta): 4-2-vel is álltak a szupersztár sérülése után. Butler egészen hihetetlen dolgokat művel, 50%, 85%, 40% felett van a mezőny-, büntető-, és hármasdobó százaléka, labdákat és hármasokat ötösével szerez, és még pattanózik is! Daniels pedig hozza az elvárt 10/7-et.

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (még 3 hónapig), E.Thomas (egész évre), Pecherov (december közepéig)

Kötelező: Butler, Jamison, Daniels, Haywood, Blatche

Csak „mély” ligákban: Songaila, Stevenson, Young(?)

 

2 meccs:

 

Indiana Pacers (@DEN, @POR, @SEA, @LAC)

O’Neal csak számomra okozott meglepetést, amikor kihagyta a hetet, így kénytelen vagyok azt mondani, hogy sorry… Viszont a most következő héten, amikor amúgy is csak két meccse van az Indynek, nem vagyok túl merész, ha azt mondom, mindenki nyugodtan hagyja a padon a Pacereket, kivéve Grangert és Tinsleyt.

Sérültek, ne tedd be őket!: Diogu (még 3 hétig), O’Neal

Kötelező: Granger, Tinsley

Csak „mély” ligákban: Dunleavy

 

Orlando Magic (@GSW, IND)

Howard és Lewis még egy kétmeccses héten is elég jók, de Nelson és Hedo sorsa már attól függ, milyen a csapatotok összetétele a posztjukon. Ha van más, aki pl. 4-et játszik a héten, egyértelmű lesz a döntés.

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre)

Kötelező: Howard, Lewis

Csak „mély” ligákban: Nelson, Turkoglu

 

San Antonio Spurs (DAL, UTA)

Parker, Duncan, Ginobili. Őket mindig, minden körülmények között nyomni kell, különösen egy rangadókkal „megrakott” héten.

Sérültek, ne tedd be őket!: Horry

Kötelező: Duncan, Parker, Ginobili

Csak „mély” ligákban: – 

 

Jó játékot, sérülésmentes hetet!

 

 

                                                                                                 

2 komment

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr61248048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ciani 2007.12.03. 18:39:34

Kicsit felelőtlen dolog nem az utolsó meccsek után megírni egy ilyen heti ajánlót, sok benne a lejárt szavatosságú információ.

sammydavis 2007.12.04. 11:00:07

Van benne valami, de gondolj bele, hogy ha a heti uccsó meccs után, hétfő reggel írnám meg, és tenném ki, a heti csapatbeállítási hatéridő meg hétfő reggel 8-9 közt van, akkor még több hideget-meleget kapnék...

Egyébként még az első ki kicsodában megírtam, hogy az infók pénteki, legkésőbb szombati infók, tehát a day-to-day sérüléseket minimum figyelni kell a hétvégén, illetve a frissen (szombaton és vasárnap, magyar idő szerint vasárnap és hétfő hajnalban tudható) szerzett bibiket sem tudom beleírni. Mondjuk az említett első cikk nem került fel ide a blogra...
süti beállítások módosítása