HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

NHL Fantasy Hoki – Szegény embert az ág is húzza

2007.11.12. 21:20 Ciani

Újult erővel és nagy önbizalommal vártam az indexes fantasy hoki liga újabb fordulóját a múlt heti nagy cseréket követően, ám ismét csak a csalódás jutott osztályrészemül. Az ifjú szupersztár, Sidney Crosby vezette Winnipeg Coyotes ugyanis 9-5 arányban legyőzött, annak dacára is, hogy mezőnyjátékosaim kitűnő hetet tudhatnak a hátuk mögött.

Sok buktatója volt ennek a hétnek, arra azonban egy másodpercig nem gondoltam, hogy a kapusteljesítmények miatt fogunk kikapni, márpedig ez történt, és nem is akárhogyan. Nálunk a Columbus kapuspárosa, az ellenfélnél pedig a Toronto hálóőrei voltak felelősek a kapusstatokért a héten. Aki követi az NHL-t, az tudja, hogy a Leafs idén a legrosszabb védelmű csapat, míg a Blue Jackets az egyik legkevesebbet, joggal lehettem tehát optimista…

Ám a papírforma azért van, hogy felboruljon. Toskala és Raycroft három meccsen hét gólt kapott, 91%-kal védett, szereztek egy győzelmet és „természetesen” becsúszott egy hibátlan meccs is utóbbi révén – idei első SO-ja volt a Leafs-nek. A Blue Jackets az első 13 meccsen 24 gólt kapott, a múlt héten három találkozón 12-t, győzelem nélkül, pocsék hatékonysággal védve. Ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy mi a fenéért is játszik fantasy-t :)

A négy elveszített kapuskategória el is döntötte a küzdelmet, amely a mezőnyjátékosok között hihetetlenül éles volt és magas színvonalú, mindkét csapat játékosai kitettek magukért. Ellenfelemnél több játékos is messze a legjobb hetét nyújtotta, ez persze így szokott lenni, például Prospal 2+6-ot gurított, Oullett 1+3-at, mindketten összes pontjaik közel felét ellenem gereblyézték össze. Ezek mellett nem is bosszantó Crosby szokásos 2+3-a, vagy Kane 2+2-je, ezekkel lehetett számolni.

A fentiek fényében aligha meglepő, hogy elbuktuk a gólokat (G) és a gólpasszokat (A) is, előbbihez Stastny négy találata is kevésnek bizonyult, sajnos a csapat többi tagja összesen vágott négyet, így két góllal alulmaradtunk. Emberelőnyös gólokban (PPG) esély sem volt, ellenben a PPA-t egyetlen egységgel, de megnyertük, hála Lecavalier három emberelőnyös gólpasszának. Vinny megint fantasztikus volt egyébként, nyolc pontot szerzett a héten, az új szerzemény, Heatley csak négyet, és gólt nem lőtt, pedig főleg azt várom tőle.

Finn fetisiszta csapatom egyetlen finn játékosa, Tony Lydman, a Sabres bekkje szombaton kiosztott egy emberhátrányos asszisztot, ezzel a SHP kategóriát be is zsebeltük. Vasárnap Stastny két gólt szerzett, az egyik ráadásul győztes találatnak (GWG) bizonyult, ezzel a kategória is a miénk lett. Nem jártunk ilyen szerencsével az általában erős PIM-ben, ugyanis az ellennél Malone egymaga többet ült, mint az 15 játékosom, akik meglepően visszafogottak voltak, sehol egy bunyó, vagy durva szabálytalanság.

Szoros volt a +/- csata is, az egy sorban játszó Prospal és Lecavalier +6-ja kiegyenlítette egymást, de az ellenfélnél volt egy betli, a Sabres védője, Brian Campbell -5-tel végzett, ami hozzásegített minket a részsikerhez. Az utolsó két kategória sima volt, az elhozott bulikat fölényesen nyertük, a lövéseket fölényesen buktuk, így a mezőnyjátékosok között 5-5-re végeztünk, ami elfogadható egy a liga élmezőnyébe tartozó gárda ellen.

Voltak ráadásul váratlan nehézségeink, több játékosom is megsérült, Kyle Caldert még időben ki tudtam venni a csapatból, de Ference és Boyle bent ragadt a hétre, ők egy percet se játszottak, ez pedig komoly hátrány. Boyle-ra ráadásul újabb műtét vár, kiderült, hogy idő előtt tért vissza, csodás… A tabellán megint visszacsúsztunk az utolsóelőtti helyre, de legalább szereztünk 10 ponto pontokat. Félve mondom már, de jövő héten nyerni kell, ugyanis a sereghajtóval csapunk össze.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr95227088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása