HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfő reggeli 3.

2007.11.12. 07:38 hulk

Nohát, eljött a napja, hogy újabb beharangozót olvassatok a következő, 3. játékhétről a fantasy NBA világában. A címe változatlanul azért „hétfő reggeli”, mert a heti állítású ligákban magyar idő szerint hétfő reggel 8 és 9 óra között van a csapatbeállítási határidő; és azért ki-kicsoda, mert elsősorban arról lesz szó, hogy kit érdemes játszatni a héten, és kit nem - akár sérülések, akár a heti meccsek száma miatt.

A napi állítású ligákban persze nem csak az itt javasolt játékosokat kell betenni a csapatotokba, ha játszanak, viszont azt megtudhatjátok, kit hagyjatok ki!

 
A játékosok 3 kategóriája, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:
Sérültek, ne tedd be őket!: Ide értelemszerűen azok kerülnek, akik a héten maródiak lesznek, illetve ha pl. el vannak tiltva.
Kötelező: Ide azok kerülnek, akiket minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.
Csak „mély” ligákban: Ide azokat a játékosokat soroltam, akikkel egy „normális” 12 csapatos, csapatonként 13 játékost (tehát összesen 12x13=156 játékost) foglalkoztató ligában nem, de 16-18 csapatos, vagy csapatonként legalább 15 játékost (máshogy fogalmazva: összesen legalább 200-250 játékost) foglalkoztató ligákban érdemes foglalkozni.
 
A héten sajnos egyre több gárdát sújtott a sérüléshullám, számos névnek nem fogtok örülni az elkerülendők listáján.
 
Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?
 
4 meccs:
 
Boston Celtics (@IND, NJN, MIA, @ORL)
Nincs új a nap alatt, a Nagy Hármas mindig kötelező, de ha ezek a pasasok négyet meccselnek egy héten, Rondo és Perkins is ebbe a kategóriába kerül. Előbbitől labdaszerzést, utóbbitól blokkot várhatunk, sokat. Ráadásul a sorsolás sem éppen rossz, egyik csapat sem az a kifejezett védekezőfenomén társulat (ehhez talán a Nets áll a legközelebb). Tony Allen percei még nincsenek a sokak által kívánt szinten, mert House jó formában van, de reméljük, hamar eljön az idő, amikor őt is ajánlhatom majd.
Sérültek, ne tedd be őket!: Pollard, Posey (elvben játszhat, gyakorlatilag vigyázni fog)
Kötelező: Garnett, Pierce, Ray Allen, Rondo, Perkins
Csak „mély” ligákban: House, T.Allen, Scalabrine
 
Detroit Pistons (@POR, @GSW, @LAL, @SAC)
Billups, Prince és Wallace már az előző héten is húzóemberek voltak, most pedig Hamilton tért vissza a szülési szabadságáról, így rá is számíthatunk. Maxiell is villogtatja, hogy blokk-király még kevés perccel is, mégsem mondom azt, hogy kötelező betenni a héten, mert Amir Johnson visszatérése a sérüléséből épp annyi percet vehet el Maxielltől, amennyitől már csak a mályebb ligákban lesz érdemes játszatni.
Sérültek, ne tedd be őket!: Stuckey, A.Johnson (lábadozik, játszogatni már fog)
Kötelező: Billups, Hamilton, Prince, Wallace, McDyess, Flip Murray
Csak „mély” ligákban: Maxiell, J.Hayes
 
Houston Rockets (@MEM, LAL, @SAS, PHX)
T-Mac és Yao már most All-Star szinten nyomulnak, sokat rontva ezzel mások értékén: mások nem is nagyon jutnak szóhoz támadásban, hogy fantasy szempontból kellő segítséget nyújthassanak. Sebaj, ők máshol jeleskednek: Battier hármast dob és védekezik, Hayes pattanózik (különösen támadópattanóban nagyon jó), James meg asszisztokat osztogat, amikor éppen nem Alston játékát nézi a padról. Érdekes még Wells és Head helyzete, egymás idejével játszanak, de miután Wellst szereti Adelman, szerintem jobb esélye van megragadni a rotációban – különösen a minapi 15 lepattanós teljesítménye után. Scola sajnos nem váltja be a reményeket, nyugodtan padra ültethető (egyelőre).
Sérültek, ne tedd be őket!: Sura
Kötelező: Yao, McGrady, Battier, Hayes, M.James
Csak „mély” ligákban: Alston, Wells
 
Indiana Pacers (BOS, @WAS, @TOR, UTA)
Az Indy kicsit kétarcú csapatnak tűnik, mert hol 120-at dobnak, hol 80-at. A héten a liga legjobb védelmével rendelkező Celtics ellen egy nehéz meccs, majd a többiek ellen remélhetőleg néhány pontgazdagabb csata várható. Murphy újra egészséges, de Diogu sajnos 6 hétre kidőlt, tehát Harrison továbbra sem fog többet játszani, mint eddig (pedig milyen nagy meccse volt, 4 lopással és 3 blokkal a héten!). O’Neal csak huszonperceket játszik, alacsony százalékkal dob, és nincs sok blokkja sem, ha van olyan sztár, akit érdemes lenne leültetni a héten, az ő – de ugye 4 meccse van, tehát még mindig jobb ő féllábon, mint pl. egy Radmanovic egészségesen. Granger és Dunleavy az eddigi húzóemberek, és amíg Tinsley is egyben van, addig nem lesz gond a gólpasszokkal sem.
Sérültek, ne tedd be őket!: Diogu (6 hétre)
Kötelező: O’Neal, Granger, Tinsley, Dunleavy, Murphy (bár ő még kicsit rozsdás lesz, az tuti)
Csak „mély” ligákban: Harrison, Daniels
 
Los Angeles Lakers (@SAS, @HOU, DET, CHI)
Ha a múlt heti két meccs nem volt ideális, az eheti négy sem lesz sokkal jobb. Az idény végén mind a négy heti ellenfél a legjobb 10 közt lesz védekezésben, tehát hiába lesz sok meccse a Lakersnek, még mindig nem tudom olyan jó szívvel ajánlani őket, mint lehetne. Odom visszatérte sokat fog lendíteni a csapatjátékon, de Walton és Turiaf értéke azért megsínyli Lamar eleinte 20, majd 35 játékpercét...
Sérültek, ne tedd be őket!:  Brown (kisebb sarokproblémája van, és mivel Bynum feltörőben van, és Mihm is egészséges, nem fogják erőltetni Kwame játékát)
Kötelező: Bryant, Odom (számítsatok az eleinte átlag alatti dobószázalékokra!), Bynum, Fisher, Walton, Turiaf, Radmanovic
Csak „mély” ligákban: Farmar, Mihm (de csak ha nincs más centerposztra)
 
Memphis Grizzlies (HOU, @MIL, NOH, @DAL)
Gasol és a csapat teljesítménye még nem igazán közelíti meg az elvárásokat, de egy-egy villanást már láthattunk Lowrytól, Gaytől, hogy ne hagyja el a remény az embert. Conley továbbra is el van ásva a padon, és Navarro is csak 10-15 perceket kap, tehát rájuk nem lehet számítani. Darko viszont éledezik centerben, legalábbis a blokkjai ezt mutatják. Ha Stoudemire így folytatja, még rá is lehet számítani harmadik-negyedik számú kisemberként. A heti sorsolás nem túl fényes, a legkönnyebb ellenféllel (Bucks) idegenben meccselnek a Macik, szóval számítani lehet rá, hogy a főemberek esetleg kevesebbet játszanak a nagy pofonosztás közepette, és a kiegészítő emberek kapnak kicsivel több lehetőséget.
Sérültek, ne tedd be őket!: Swift (elvben játszhat a héten, de akkor sem sokat), Cardinal (de őt úgysem tenné be a csapatába senki továbbra sem)
Kötelező: Gasol, Miller, Gay, Milicic, Stoudamire (amíg 30 perceket játszik)
Csak „mély” ligákban: Lowry (amíg Stoudamire 30 perceket játszik)
 
Miami Heat (@CHA, SEA, @BOS, @NJN)
Wade lassan-lassan visszatérőben van, de még legalább két hétig nem szabad érdemben számítani rá, a térde még nem az igazi, ha a válla jól is van. A heti ellenfelek alapján azt kell mondjam, ismét csak a szokásos emberek jöhetnek szóba a csapatösszeállításnál: játszassátok Davist, Haslemet és Williamset (amíg nem sérül le), a héten O’Nealt, Mourningot és Wrightot. Smush Parkert csak igazán kivételesen szerencsétlen PG szituációban.
Sérültek, ne tedd be őket!: Wade…
Kötelező: Davis, Haslem, Williams, O’Neal
Csak „mély” ligákban: Zo, Wright, Parker
 
New Jersey Nets (NOH, @BOS, ORL, MIA)
Richard Jefferson viszi a hátán a gárdát, mind a valóságban, mind fantasyban. Egész szezonban csak egy büntetőt rontott, és mivel majd 10-szer a vonalhoz áll meccsenként, rengeteget segít ebben a kategóriában. Ráadásnak mezőnyből is jól dob, és a pontgyártás mellett azért van ideje pattanózni és gólpasszolni is. Ilyen szituációban nincs is akkora szükség Carterre, aki eddig nem is nagyon találta meg a góldobó formáját. A héten viszont nagy szükség lesz már rá is, mert a Heatet leszámítva minden ellenfél elég kemény a héten. Kiddnek is javulnia kell pontszerzésben, és Wright is jól teszi, ha tartja eddigi (meglepetés)formáját. Krstic épülget, de még viszonylag inkonzisztens, akinek nincs más center opciója, az bátran építhet rá, de ne várjon csodát!
Sérültek, ne tedd be őket!: Marcus Williams
Kötelező: Kidd, Carter, Jefferson, Wright, talán-talán Krstic is, de csak nagy fenntartásokkal
Csak „mély” ligákban: Magloire, Nachbar
 
New Orleans Hornets (@LAL, @POR, SAS, @PHI)
Paul és Peja nagyot alkottak a héten, amikor csapatrekordokat döntögettek egy meccsen 10 értékesített hármassal (Peja) és 21 assziszttal (Paul). Ilyen teljesítmények mellett elégg eltörpül David West remeklése, aki meglepetésre a védekező kategóriákban is elkezdett produkálni, illetve el-elmarad Chandler dícsérete is, akinek pedig 13 körüli pattanóátlaga van. Egyedül Peterson az, aki nem kifejezett bombázó fantasy szempontból ebből a kezdőcsapatból. Bobby Jackson és a kispad is teszi a dolgát, de rájuk fantasyban még nem kifejezetten lehet számítani, de ha majd megsérül Peja (a kérdés nem az, hogy megsérül-e, hanem az, hogy mikor), érdemes lesz figyelni Rasual Butlerre.
Sérültek, ne tedd be őket!:-
Kötelező: Paul, Peterson, Stojakovic, West, Chandler
Csak „mély” ligákban: B.Jackson, Butler
 
New York Knicks (@PHX, @LAC, @SAC, @DEN)
Azt lehet mondani, hogy beindult a fantasy-henger, Marbury, Crawford, Randolph és Curry is megbízható produkciót nyújtanak, és Lee is eleget játszik, hogy dupladuplaközeli teljesítményt nyújthasson. Rajtuk kívül azonban csak Balkmant érdemes említeni, és talán Nate Robinsont. A heti nyugati túra annak ellenére szerencsés sorsolás, hogy idegenbeli meccseket jelent, mert mindegyik gárda eléggé gyorsított stílusban játszik, és ez csak kedvez a fantasy GM-eknek.
Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig?), Jeffries (még legalább egy hétre)
Kötelező: Randolph, Crawford, Marbury, Curry, Lee
Csak „mély” ligákban: Q.Richardson, Nate Robinson
 
Orlando Magic (SEA, @CLE, @NJN, BOS)
Howard valahogy megtanult büntetőzni? Shaq és Big Ben is elleshetne tőle pár titkot… Ezzel egy lépéssel közelebb került az igazi fantasy szupersztársághoz, most már csak a labdaeladásokkal kell jobban vigyáznia. A csapat további húzóemberei a várakozásoknak megfelelően Lewis, és némileg meglepetésképp Turkoglu. A heti rossz hír, hogy 4-ből 3 ellenfél védekezik jobban az átlagnál (csak a Sonics kivétel), ráadásul mind potenciális playoff-ellenfél, tehát véletlenül sem veszik majd félvállról a Magicet.
Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre), JJ Redick (nem súlyos, de amúgy is Bogans kezd a helyén)
Kötelező: Howard, Lewis, Nelson, Turkoglu
Csak „mély” ligákban: Bogans, Foyle, Arroyo
 
Portland TrailBlazers (DET, @DEN, @PHI, @WAS)
A Baby Blazers továbbra is a Roy, Aldridge, Webster gerincre épül, Jack szenved, Przybillát pedig egyre nagyobb elánnal szorítja ki a kezdőből Frye. A héten a sorsolás ismét vegyesnek mondható, a Pistons nagyon tud védekezni, a Wizards meg nagyon nem, a másik két meccs pedig kicsit lutrinak tűnik. Tekintve, hogy a Blazers már most a jövő évre gyúr, továbbra is várható, hogy a fiatalok viszik majd a prímet, és pl. Blake csak nagy Jack-bakik miatt fog többet játszani. Centerben pedig sajnos tandemes megoldás várható, ahol Prybilla és Frye lenullázzák egymás értékét.
Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…), McRoberts
Kötelező: Roy, Aldridge, Webster, Przybilla, Outlaw (ha végre 20-22 percnél többet játszik)
Csak „mély” ligákban: Jack, Blake, James Jones, Frye
 
Sacramento Kings (@UTA, @MIN, NYK, DET)
Martin, Salmons és Garcia. Meg persze Miller. Ők a tutik, ha a Kingsről van szó, mindenki más csak mellékszereplő, amíg előbb Artest, majd Bibby vissza nem tér. A héten is így lesz, szinte attól függetlenül, hogy ki az aktuális ellenfél, mert egyszerűen nincs jobb ember a posztjukon. Ja, és ha Garcia még elégszer lesz kezdő irányítóként, még értékesebb lehet, ha megkapja a fantasy site-októl a poszton való bevethetőséget.
Sérültek, ne tedd be őket!: Bibby (még 9-11 hétre), Artest (eltiltott nov.14-ig), Udrih
Kötelező: Martin, Salmons, Miller, Garcia
Csak „mély” ligákban: Moore, Thomas, Douby, Abdur-Rahim
 
Seattle Supersonics (@ORL, @MIA, @ATL, @CHA)
Kezd kialakulni a kezdőcsapat, bár még mindig nem látunk tisztán irányító és centerposzton. Durant mellett Wilkins, Wilcox a legmegbízhatóbbak, Watson és Wally (csak hogy még egy W-s nevet írjak), walamint West (na jó, most már abbahagyom), Ridnour kicsit kevésbé. Rajtuk kívül Collison látszik még a legbiztosabb pontnak, de Swift játéka és Kurt Thomas közelgő visszatérése nem jelent sok jót neki.
Sérültek, ne tedd be őket!: Kurt Thomas (a héten már játszhat, de akkor sem sokat)
Kötelező: Durant, Wilcox, Wilkins, Watson, Collison,
Csak „mély” ligákban: West, Jeff Green, Szczerbiak
 
Utah Jazz (SAC, @TOR, @CLE, @IND)
Deron és Boozer nagyon bekezdett, Kirilenko lassan-lassan régi önmagát idézi (mindenben segít, semmiben nem ront a fantasy gárdán), Brewer pedig egészen szenzációs, ha FG%-ról és STL-ről van szó. Egyedül Okur az, aki nem egészen hozza magát (és akkor finomak voltunk), de ez nem tarthat már sokáig. Ha mégis, Millsap örömmel játszik 30 perceket, őt is mindenképp érdemes játszatni! A héten egyedül a Cavs védelme lesz erős, megbízható teljesítményekre számíthatunk a Jazztől.
Sérültek, ne tedd be őket!:
Kötelező: Boozer, Williams, Kirilenko, Okur, Brewer
Csak „mély” ligákban: Millsap, Harpring
 
3 meccs:
 
Atlanta Hawks (CHA, SEA, @MIL)
Josh Smith elképesztő! Egyedül nyerte a STL és BLK kategóriákat a héten, igazából két-három játékosnyi teljesítményt szállít egymaga… ráadásnak még elkezdett hármasokat is hajigálni, ezt az embert kifejezetten a fantasyra találták ki! Mellette eltörpülnek olyanok, mint Joe Johnson (10 gólpasszos meccs), Horford (15 pattanós meccs), Childress (dupladuplás meccs, plusz „dupladuplás” (2-2 STL-BLK-os) meccs) együttesen is. Tökmindegy, ki van soron, és hány meccse van a Hawksnak, hacsak nem sérül le, Smith-t soha ne vegyétek ki a csapatotokból!
Sérültek, ne tedd be őket!: Claxton (épülget, elvben játszhat is, de nem bízom benne)
Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, Al Horford, Josh Childress, Marvin Williams, Lue
Csak „mély” ligákban: Shelden Williams, Salim Stoudamire (csak ha hármas kell)
 
Charlotte Bobcats (MIA, @ATL, SEA)
Hárommeccses hétnek nem is lesz ez rossz, kár, hogy Feltont Nash kikészítette egy kicsit, így kérdéses a szereplése. Az első hírek szerint nem súlyos a térdsérülés, de viccelni akkor sem lehet egy térddel, ha nem súlyos, tehát óvatosan azokkal a Felton-elvárásokkal! Richardsonnal kapcsolatban már nem kell óvatoskodni, jól jön bárkinek az a 2,6 hármas meccsenként (a pontok és pattanók mellett). Az atlantai sólymok viszonylag meglepő „szárnyalása” (győzelem a Dallas és a Phoenix ellen is) még nagyobb erőbedobásra késztetheti a hiúzokat, hiszen ebben a keleti főcsoportban idén tényleg minden lehetséges. Számomra érthetetlen ugyan Herrmann nélkülözése, de ha Sam Vincent mindeképpen Brezechez ragaszkodik, addig a Walter-tulajok (köztük jómagam is) elég sokat fognak sóhajtozni.
Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra), O.Harrington
Kötelező: Richardson, Wallace, Okafor, Felton (vele csak óvatosan!)
Csak „mély” ligákban: McInnis (amíg Felton sérült), Carroll, Herrmann (ha 5 percnél többet játszik)
 
Chicago Bulls (@PHX, @LAC, @LAL)
A Bulls ezt a szezont elég gyengén kezdte, de lassan elkezdenek belelendülni a játékba. Deng, Hinrich, Gordon és Thomas is egyre jobb, egyedül talán Wallace teljesítményére nyomja rá a bélyegét, hogy nem teljesen egészséges. Noah lába is meggyógyult, személyében BigBennek teljes értékű helyettese van, tehát esélyes Wallace számára egy kis pihenés beiktatása. A heti 3 meccsüket csütörtök-szombat-vasárnapi lebonyolítással játsszák, könnyen előfordulhat, hogy a Lakers ellen már fáradt lesz a társulat!
Sérültek, ne tedd be őket!: A.Griffin (mondjuk ő akkor sem játszik sokat, ha egészséges)
Kötelező: Hinrich, Deng, Gordon, Nocioni, Wallace, Thomas
Csak „mély” ligákban: Noah, Duhon, Joe Smith
 
Cleveland Cavaliers (@DEN, ORL, UTA)
James egy külön világban él most fantasy szempontból, szinte csak a büntetőzésével nem segít a tulajdonosain – azzal viszont óriásit ront az összteljesítményén. Ilgauskas igazi monster most a palánkok alatt, nincs igazi helyettese, így kénytelen 35+ percet játszani, és ez meg is látszik a teljesítményén, 17,5 pont, 14 lepattanó, 1,6 blokk átlagban igazi kincs, ráadásnak pedig 53% a mezőnyből, 76,5% a vonalról szintén nagy segítség (utóbbi legalábbis centerposztról). Szükség is lesz Z játékára a héten, mert Camby, Howard és Boozer megennék a Cavs-t, ha Ilgauskas formán kívül lenne. Rajta kívül még Gooden, és főleg Gibson lehet érdekes. „Booby” 60% felett dob mind mezőnyből, mind a hárompontoson túlról, ezt egyszerűen nem lehet hosszú távon fenntartani, főleg Pavlovic visszatérésével kombinálva.
Sérültek, ne tedd be őket!: Varejao (még mindig nincs szerződése), Snow, Marshall
Kötelező: James, Ilgauskas, Gooden, Gibson, talán Pavlovic
Csak „mély” ligákban: hármashiányban szenvedőknek Damon Jones
 
Dallas Mavericks (PHI, SAS, MEM)
A Dallas is kicsit nyögvenyelősen kezdi az idényt, de messze nem annyira, mint tavaly (0-4). Az Atlanta elleni vereség valószínűleg felnyitott néhány szemet, és még elszántabban fognak küzdeni a fiúk. A héten különösen nagy szüksége lesz erre az elszántságra Terryéknek, mert (többek között) a Ginobili vezette Spurs látogat a Mavs otthonába. Harris ismét hadra fogható, Howard, Terry és Diop nagyon bekezdett, és Bass is hoz egy megbízható produkciót Nowo és Diop cseréjeként. Lassan-lassan Juwan Howardot is sikerül beépíteni. Ha a Spurs ellen nem is lesz kifejezett fieszta, a Philly és a Memphis ellen minden eséllyel várható.
Sérültek, ne tedd be őket!: Dampier (lassan visszatérőben van), George
Kötelező: Nowitzki, Howard, Terry, Harris, Diop
Csak „mély” ligákban: Stackhouse, Bass, E.Jones
 
Denver Nuggets (CLE, POR, NYK)
Ha egy csapatnak kiesik a kezdőirányítója (itt: Atkins), az általában nagy érvágás. Ha a cseréje (A.Carter) is, az még nagyobb. Na de mi van, ha a harmadik számú (Wilks) is maródi? Semmi gond, betesszük a gárda szupersztár dobóhátvédjét irányítónak, és inkább az ő posztján játszatunk mást. Iverson esetében ez a taktika tökéletesen működik (persze köszönhetően Kleiza és Diawara, majd J.R.Smith játékának is), de nem mindenki mondhatja el, hogy ezt a problémát ilyen simán meg tudná oldani. A sérülések persze itt is csőstül jönnek, a már említettek mellé csatlakozott Nene is, így sokak örömére Kenyon Martin kicsit hamarabb fog jóval többet játszani, mint ahogy azt tervezte. (Ezt leginkább Najera akadályozhatja meg, és lássuk be, van rá esélye.)
Sérültek, ne tedd be őket!: Carter (november közepéig), Atkins (december közepéig), Nene (december végéig), Wilks
Kötelező: Anthony, Iverson, Camby, Kleiza, Martin
Csak „mély” ligákban: J.R.Smith
 
Golden State Warriors (DET, LAC, @TOR)
Davis, Harrington, Azubuike és Biedrins mellett a többiek csak epizódszerepeket kapnak, és sosem tudni, mikor melyikük (Barnes, Pietrus, Belinelli, Wright) játszik eleget ahhoz, hogy letehessen valamit az asztalra. Jackson a hét utolsó meccsére térhet vissza, utána még talán Nelson edző sem tudja, kinek milyen mértékben változik a szerepe. Egy dolog tuti, SJax kezdő SF lesz.
Sérültek, ne tedd be őket!: Stephen Jackson (eltiltva még egy fél hétig, jövő héten játszani fog!), Croshere, Hudson
Kötelező: Davis, Harrington, Azubuike, Biedrins, Ellis
Csak „mély” ligákban: Barnes, Pietrus
 
Los Angeles Clippers (NYK, @GSW, CHI)
„Mit mondjak, nem irigylem kifejezetten a Clippers-t.” – írtam a múlt héten. Hááát… mit mondjak, még mindig nem igazán irigylem őket, de azt elismerem, hogy mindenkit megleptek a futós játékukkal, Kaman és Mobley remeklésével. Maggette megbízható pontgyár, ezt tudtuk, de hogy a többiek ennyire meg tudják rázni magukat, és ilyet produkálnak, azt senki nem hitte volna. Cassell is összedrótozta magát egy 35 pontos meccs erejéig! Mi lesz itt, ha Brand (időben) visszatér??? Na jó, azért a realitások azt mondják, hogy a héten azért lesz egy kis koppanás, hiszen most már Mobley és Patterson is összeszedett egy-egy kisebb sérülést, de ez a 4-0-s start akkor is szívet melengető dolog volt! (Ja, igen, újabb idézet a múlt hétről: „Ha a Clips nem 0-4-gyel zárja a hetet, le leszek nyűgözve!” – hát most le vagyok!)
Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban februárig), Livingston (egész évre), Mobley, Patterson (utóbbi kettő talán játszhat)
Kötelező: Maggette, Kaman, Tim Thomas, Mobley, Cassell
Csak „mély” ligákban: Knight (ha egészséges, és Cassell sérült)
 
Minnesota Timberwolves (SAC, WAS, NOH)
A szegényt az ág is húzza alapon a fiatal csapat kezdőötösének immáron 60%-a maródi: Foye november végéig dőlt ki, McCantsnak a héten ment ki a bokája, Ratliff meg influenzás. Utóbbi kettő azért remélhetőleg bevethető lesz a héten, de ha mégsem, számítani kell Greg Buckner, Craig Smith és kisebb mértékben Corey Brewer játékidejének emelkedésére. A heti ellenfelek a Hornets kivételével kedveznek Al Jefferson stílusának, reméljük most már elkezdi a dobások blokkolását is. Foye helyén Telfairnek most itt a lehetősége nagyot alkotni (értsd: megragadni a ligában).
Sérültek, ne tedd be őket!: Foye (néhány hétre), Madsen (néhány hétre), McCants és Ratliff (nincs pontos adat a visszatértükről)
Kötelező: Jefferson, Gomes, Buckner, Telfair, Smith
Csak „mély” ligákban: Brewer, Jaric
 
Philadelphia 76ers (@DAL, @NOH, POR)
Iggy 17 TO-val kezdte az évet az első 3 meccsen (csak Caron Butler volt ennyire könnyelmű), viszont minden más statisztikai kategóriában is nagyot alkotott. Azóta ugyan visszavett a labdaeladásokból, de visszavett minden másból is. Csak remélni tudjuk, hogy ez a trend a héten megszakad, mert mind a Mavs, mind a Hornets ellen nagy szüksége lenne a 76ersnek egy jó Andre-re (jobban mondva kettőre, Millerrel). Dalembert jól dolgozik a palánk alatt, Evansra sem lehet panasz, igazából Korver halovány egy kicsit.
Sérültek, ne tedd be őket!: S.Randolph (lábadozik), H.Hill (egész évre), Amundson
Kötelező: Iguodala, Miller, Dalembert, Korver
Csak „mély” ligákban: R.Evans (ha pattanó kell), W.Green (ha pontok kellenek), Jason Smith (ha nagyon kell pár blokk)
 
Phoenix Suns (NYK, CHI, @HOU)
No, megtörtént, amitől minden Amare-rajongó félt, és amiért minden Diaw-tulajdonos imádkozott: Stoudemire műtött térde picit rakoncátlankodik, és Amare pusztán elővigyázatosságból a padon csücsül. Hosszú távon persze ez így helyes, de fantasy GM-ként elég frusztráló dolog most bizonytalanságban lenni, hogy betegyem? ne tegyem? … A jó hír, hogy minden meccs után van pihenőnap a héten, így nagyobb az esély, hogy többet nem kell nélkülözni az egyik legjobb fantasy centert. A többiekről nincs mit mondanom, talán csak annyit, hogy ha Amare nem játszik, az értelemszerűen a Marion- és a Diaw-tulajoknak jó, illetve hogy Hill meglepően sokat vállal (és talál) a hármason túlról.
Sérültek, ne tedd be őket!:- (ha mégiscsak kihagy egy meccset Amare, akkor is kötelező betenni…)
Kötelező: Nash, Marion, Stoudemire (óvatosan!), Diaw (durván! – ha Amare nem játszik), Barbosa, Bell, Hill
Csak „mély” ligákban: Skinner
 
San Antonio Spurs (LAL @DAL, HOU)
Húzós egy hét lesz, annyi szent, különösen a Dallas-Houston back-to-back miatt. Fantasy szempontból nincs sok jelentenivaló, a nagy hármason kívül szinte senki nem használható ilyen védelmek ellen. Bonner ugyan egész hasznos tud lenni, és Elsonnak is volt a héten egy jó meccse, de ez messze nem elég ahhoz, hogy bármelyiküket nyugodt szívvel játszatni tudjuk. Talán Finley… Talán…
Sérültek, ne tedd be őket!: Horry, Vaughn, Barry
Kötelező: Duncan, Parker, Ginobili
Csak „mély” ligákban: Elson, Finley, Bonner
 
Toronto Raptors (UTA, IND, GSW)
Bosh kezd magára találni, és Bargnani is szépen hozza a hármasokat centerposztról. Sajnos azonban ez a pattanózás rovására megy. Ki is találta Mitchell edző, hogy (elsősorban a kispad felturbózása érdekében) ismét előveszi Nesterovicot, aki kezdeni fog, és Bargnani csere lesz. Az össz játékideje nem fog 30 perc alá menni, de érdemes figyelni a szituációt. Kapono helyett igazán Delfino a használható(bb) kiegészítő ember a gárdában. Parker is csak lézeng a pályán, de neki talán van annyi respektje a csapatban, hogy még van lehetősége javulni, mielőtt lekapják a tíz körméről. Ford és Calderon továbbra is jó asszisztgyár, és a heti ellenfelek is jónak tűnnek.
Sérültek, ne tedd be őket!: Graham
Kötelező: Bosh, Bargnani, Ford, Parker, Calderon
Csak „mély” ligákban: Delfino, Kapono, Nesterovic, Garbajosa (csak ha nincs más)
 
Washington Wizards (IND, @MIN, POR)
Arenas még rendesen küszködik a térdével, az első néhány meccsen kevesebb, mint 6%-kal(!!) dobta a hármasokat, egyértelmű, hogy nem teljes értékű még. Saját bevallása szerint (jó esetben) még két hétig kell várni az igazi Agent Zerora. Közben Butler az Iguodala által bemutatott 3 meccsen 17 eladott labda produkciót ismételte meg a Wizards-rajongók mérsékelt örömére. Egyszóval a nagy hármas közül egyedül talán Jamison az, akit dícsérni lehet, de az biztos, hogy őt sem a dobószázalékáért (épp 40% fölött van). Az viszont, hogy Haywood végre robbanthat, eddig bejött, mert dupladuplát és 3,5 blokkot átlagol, ez már-már Camby-i magasságokba sorolható teljesítmény! Rajtuk kívül csak Daniels, Songaila és Stevenson játszik eleget ahhoz, hogy megemlíthessük őket, de fantasy szempontból egyikük sem nyújt igazán maradandót. Blatche továbbra is kicsit el van temetve a padon (bár játszik… csak nem eleget). A heti ellenfelek mindenesetre megadják majd a lehetőséget a javításra. Mármint ha az Indy nem betlizik.
Sérültek, ne tedd be őket!: E.Thomas (egész évre), Pecherov (december közepéig)
Kötelező: Arenas, Butler, Jamison, Haywood
Csak „mély” ligákban: Stevenson, Daniels, Songaila, Blatche (most még csak igazán mély ligákban, később már jobb lesz vele a helyzet)
 
2 meccs:
 
Milwaukee Bucks (MEM, ATL)
A heti két meccs általában azt jelenti, hogy csak a legnagyobb sztárokat érdemes játszatni (mint a múlt héten Kobét és Baront). Ilyenje a Bucksnak Redd személyében talán csak egy van, így sem Williamst, sem Bogutot nem tudom jó szívvel ajánlani. Persze ha csak nagyon gyenge alternatívája van az embernek egy sokcsapatos, mély ligában, őket még talán érdemes betenni, de sem Yi, sem Simmons, sem Villanueva, sem Mason nem éri meg. Igazából Williams és Bogut is csak azért, mert a Memphis és az Atlanta is jó ellenfél fantasy szempontból.
Sérültek, ne tedd be őket!:-
Kötelező: Redd
Csak „mély” ligákban: Mo Williams, Bogut

                                  
                                                                                               

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr65226021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása