HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Csapatok, pozíciók

2007.10.29. 08:25 hulk

A csapatok száma egy bajnokságban 4-től 20-ig terjedhet. Minél több csapat van a ligában, annál több játékos kerül kiválasztásra a drafton, és annál kevesebb játékos marad draftolatlan.

 

Egy kosárcsapatban 5 pozíció van:

- irányító (point guard, PG),

- dobóhátvéd (shooting guard, SG)

- kiscsatár (small forward, SF)

- erőcsatár (power forward, PF)

- középjátékos (center, C).

 

Ezeken kívül a fantasyban még négy pozíció létezik:

- G (guard), azaz védő, ebbe a pozícióba PG-t és SG-t tehetünk,

- F (forward), azaz csatár, ebbe a pozícióba SF-et és PF-et tehetünk,

- Util (utility), azaz bármilyen pozíciójú játékos, aki az adott időszakban játszani fog, tehát az eredményei a csapat eredményeibe beszámítanak,

- BN (bench), azaz a kispadosok, akik a csapat tagjai ugyan, de az adott időszakban nem játszanak.

 

Minden játékos meghatározott poszton játszhat és minden csapatban szerepelnie kell a megadott pozícióban játszó játékosokból a megadott számúnak. 1-1 PG, SG, SF, PF és C, valamint 3 Util számít a kezdő-/játszó csapatnak, mindenki más kispados: minden olyan játékosnak számít a teljesítménye, aki nem a kispadon ül!


Az adott fantasy site beállításaitól függ, hogy ki milyen poszton szerepelhet. A Yahoo!-n pl. Brandon Roy (PG, SG), ami azt jelenti, hogy mind PG, mind SG pozícióba tehető – és természetesen Util is lehet. Ez azért fontos, mert ha Royt játszatni akarom, de Deron Williams (PG) miatt már nincs hely PG poszton, Roy még mindig lehet SG.

Más site-on viszont Roy lehet „sima” SG, ekkor viszont értelemszerűen nem tudom betenni PG pozícióba…


A különböző fantasy ligák más-más pozíciókkal operálhatnak: a fenti példa leírása: PG, SG, SF, PF, C, Util, Util, Util, BN, BN, BN, BN;

de láttunk már ilyet is: PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, Util, Util, BN, BN, BN;

a bball.hu ligájában pedig a következő a felállás: PG, PG, SG, SG, SF, SF, PF, PF, C, C, BN, BN, BN, BN, BN.


A fantasy liga lehet napi, vagy heti állítású. Ez azt jelzi, hogy milyen időközönként lehet megváltoztatni a csapat felállását, lehet cserélgetni a pozíciók között a játékosokat. A heti ligák határideje általában hétfő hajnalban van, de figyelni kell, hogy ez az amerikai keleti időzóna szerinti hétfő hajnal, ami nálunk már hétfő délelőtt!

Tehát legkésőbb hétfő reggel rá kell nézni a csapatra, és végre kell hajtani a cseréket, különben előfordulhat, hogy nem az lesz az irányítónk az adott héten, akit akartunk volna! Bármilyen a liga pontozási rendszere, érdemes figyelni, ki sérült, és ki nem, ki hány meccset játszik az adott héten (minél többet, annál jobb, ugye…).

Sérült játékost soha ne játszassunk, mert csak a helyet veszi el egészséges társai elől!

                   
                                                                                             

Szólj hozzá!

Címkék: sport regisztráció szabályok nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr24211486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása