HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

NHL Fantasy Hoki – 2. hét

2007.10.15. 21:56 Ciani

Optimistán vágtam neki az első heti győzelem után a Lagadozók elleni csatának, amelyben csapatom valamelyest esélyesebbnek számított, de néhány balszerencsés momentum miatt a Suomirulz szoros, 6-5-ös vereséget szenvedett.

A kapusok csatáján sok jóra nem számíthattam, hiszem ellenfelemnél véd a liga talán legjobb hálóőre, Roberto Luongo, illetve a korábbi Stanley-kupa győztes Nikolai Khabibulin is. Cam Ward azonban elképesztő hetet produkált, hiszen egyedül hozta a kötelező három meccset, melyen mindegyiken győzött a csapata, mindössze négy gólt kapott, és 94%-os hatékonysággal védett. Ezzel nehéz rivalizálni, ám Luongo két győzelmet is hozott a gyengécske Oilers ellen, míg Khabibulin Chicagója nagy meglepetésre megverte a Detroitot, ezzel a győzelmek számában döntetlenre mentette a csatát. SO egyik félnél sem volt, a GA és SV% statokat viszont besöpörtük.

A meccs előtt úgy éreztem, hogy mezőnyjátékosok tekintetében valamelyest jobban állunk, mégis itt buktuk el a hetet. Ennek legfőbb oka az volt, hogy játékosaim kevesebb meccset játszottak, ami különösen a centereknél bizonyult kritikusnak. Lecavalier és Stastny is csak két mérkőzésen korcsolyázott jégre a héten, míg a Lagadozóknál Jokinen, Arnott és Yelle is háromszor szerepelt, ráadásul nagyon megbízhatóan, így hiába bulizott fantasztikusan Lecavalier, elbuktuk az FW kategóriát. Részben ugyancsak a kevesebb meccs számlájára írható a lövések terén való alulmaradásunk is, de az ellenfélnek kellett az is, hogy Jovanovski egyedül annyit próbálkozzon gólszerzéssel, mint az én hat védőm összesen.

A pontok terén az első heti tapasztalatokat megerősítette ez a csata is, vagyis gólokban jók vagyunk, gólpasszokban kevésbé. Ez utóbbi mindenekelőtt a védőim gyenge teljesítményének rovására írható - legjobb védőm, Dan Boyle sérült -, hiszen míg nálunk ez a csoport két asszisztot (melyben nem volt PPA) könyvelt el egész héten, addig a Hamhuis vezette ellenfél ötöt (közte négy PPA-t). Jokinen, Arnott, Yelle és Doan is két-két assziszttal járult hozzá a Lagadozók két gólpasszos kategóriájában aratott sikeréhez, nálunk csak Lecavalier, Zajac és Holmström jutott kettőig. Ellensúlyozta ezt a megnyert gól és győztes gól kategória elsősorban Holmström révén, akinek csodás hete volt (3G+2A, 1PPG, 1GWG), de sajnos az ellenfél négy góljából három is emberelőnyben esett, amivel nem tudtunk konkurálni, így a PPG stat elúszott.

A két legnehezebben megjósolható kategória, a kiállítások és a plusz/mínusz megnyerésével még így is hozhatta volna csapatom a hetet, és bár óriási fölényben voltunk a +/- mutatóban, a PIM-et annak ellenére buktuk el kis különbséggel, hogy sokáig vezettünk és csak szombaton fordított az ellenfél. A hetet tehát 6 vereséggel, 5 győzelemmel és 3 döntetlennel zártuk, amivel 13 pontot szereztünk. A liga erejére jellemző, hogy ezzel is visszacsúsztunk a 14. helyre, pedig 50%-os mutatóval bírunk. Igaz, hihetetlenül szoros még a mezőny, hiszen az első helyezett is csak 6 ponttal előz meg minket.

Szólj hozzá!

Címkék: sport nhl fantasy sport fantasy hoki soumirulz

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr75197476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása