HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

NHL Fantasy Hoki

2007.10.11. 16:35 Ciani


Mint minden amerikai major ligára, az NHL-re is több fajta fantasy játék épül, amelyeket az nhl.com mellett a nagyobb amerikai sportoldalak szervezésében lehet játszani. Az én csapatom a yahoo fantasy hoki egyik privát head to head ligájában van, amely az index fórumán lévő szaktopikban szerveződött.

Az indexes liga két osztályból áll, tavaly újoncként harmadik helyen végeztem a másodosztályban, így idén már az elsőben indulhattam, ahol rendkívül tapasztalt, és az NHL-t hosszú évek óta napi szinten követő menedzserek szerepelnek.

A head to head liga lényege, hogy hetente más-más csapatok ellen kell játszani, és 14 különböző statisztikai mutatóban mérkőzünk meg egymással. A csapatok aktív keretei három-három centerből (C), balszélsőből (LW), jobbszélsőből (RW), hat védőből (D) és két kapusból (G) állnak. Miden megnyert kategória két pontot, a döntetlen pedig egyet ér, ez alapján alakul ki a tabella sorrendje.

A kategóriák kiválasztása ligánként változhat. A mi ligánkban négy kapusstat van: a győzelmek száma (W), a kapott gólok száma (GA), a védési hatékonyság (SV%) és a kapott gól nélküli meccsek (SO). A többi kategória a mezőnyjátékosokra vonatkozik, a legtöbb természetesen a támadóstatokra épül.

Ezek a következők: gólok (G), gólpasszok (A), emberelőnyös gólok (PPG), emberelőnyös gólpasszok (PPG), győztes gólok (GWG), emberhátrányos pontok (SHP) és a kapuralövések (SOG). Ezek mellett külön kategóriának számít még a plusz/mínusz mutató (+/-), az elhozott bulik száma (FW) és a kiállításpercek (PIM).

Értelemszerűen csak az NHL alapszakaszának végéig tart a játék, de az utolsó négy héten a legjobb 12 csapat végső sorrendje már playoffban dől el, ahol kieséses alapon játszanak a csapatok, külön az első hat, és külön a második hat. A mi ligánkban 20 csapat játszik, ami meglehetősen népesnek számít, így nagyon nehéz volt a drafton domináns csapatot építeni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport nhl fantasy sport fantasy hoki

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr68193497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása