HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy Cycling - Pontozás

2007.08.30. 15:21 lalas


Minden szakaszon a gyorsasági hajrákban az első három versenyző az alábbi pontjóváírást (részhajrá pontokat) kapja: 6-4-2. Természetesen ezeket nemcsak a versenyzők kapják meg, hanem amely csapatban versenyeznek az is.

A hegyi hajrákon az első néhány versenyző és csapataik az alábbi díjazásban részesülnek:

Kiemelt kategória: 20-15-10-6-4
Első kategória.: 15-10-6-4
Második kategória.: 10-6-3-2
Harmadik kategória.: 5-3-1
Negyedik kategória.: 3-2-1

A hegyek kategóriája körversenyenként változik. Így a második kategória nem ugyanaz a Touron mint például a Dauphiné-n.

A versenyzők a versenyen elért helyük szerint, szakaszonként az alábbi pontokat kapják:

1. hely 50 Pont
2. hely 40 Pont
3. hely 34 Pont
4. hely 30 Pont
5. hely 28 Pont
6. hely 26 Pont
7. hely 24 Pont
8. hely 22 Pont
9. hely 20 Pont
10. hely 18 Pont
11. hely 15 Pont
...
25. hely 1 Pont

Az a versenyző amely a szakasz után valamely trikót viseli az alábbi pontokat kapja:
Összetett: 15-10-6
Sprinter: 10-6-4
Hegyi király: 10-6-4
Legjobb fiatal: 6-4-2 (ha szerepel a versenyen)

Mivel a kerékpár csapatsport, így minden szakasz győztes csapatában szereplő versenyző 2 pontot kap. Ha valaki az összetett vezeti annak a csapatában lévőnek is 2 pont a jutalma. Az egyéni időfutamnál nincsenek segítőpontok! A csapat időfutamnál csak az összetettben vezető csapata kapja a +2 pontokat.

A csapatversenyben szakaszonként 3 csapat versenyzői kapnak pontokat 3-2-1 eloszlásban . Példa: CSC nyerte csapatban az 5. szakaszt, így minden CSC versenyző kap 3 pontot a csapatgyőzelemért. Ugyanez érvényes a csapatösszetettre is.
A csapat időfutamnál mindenki azonos időt kap egy csapaton belül érkezik, ez alapján a pontozás:
Csapat 1.hely: 20 pont
Csapat 2.hely: 14 pont
Csapat 3.hely: 10 pont
Csapat 4.hely: 6 pont
Csapat 5.hely: 4 pont
Csapat 6.hely: 2 pont

A csapatuktól leszakadó versenyzők nem kapnak pontot! Egy versenyző akkor számít leszakadottnak, ha egy másik csapat versenyzői után jön be.

Doppingolásnál 50 pont lemegy a pontjaid számából. Ha valakit a körversenyen megfognak doppingolással és emiatt feladni kényszerűl a további küzdelmeket, akkor 50 pont büntetés és anyagi büntetés ha a csapatodban volt.

A csapatok a versenyzők összes pontját megkapják, akik azon a szakaszon a csapatban versenyeztek. A végén ezek a szakasz-részpontok összeadódnak és ezek alakítják ki a végleges pontszámot.
A versenyzők által szerzett pontok a kasszára is hoznak. Minden pont 3000 Euró pluszt jelent a csapatoknak, amiket variálható csapatoknál a későbbiekben lehet költeni.

Minden szakasz értékelése a szakaszok végén történik. A szakasz eredménye már a hivatalos honlapon is megtalálható kb. 1 órával megtalálható. A későbbi módosításokat a játéknál nem vesszük figyelembe a gyorsabb csapatépítés miatt.
Ha egy szakasz elmarad vagy érvénytelenítik akkor azt a játékban sem vesszük figyelembe.

Szerveződhetnek akár privát ligák is. Ezekben csak az ismerőseid, barátaid ellen tudsz játszani. A ligáknak nincs befolyása a pontozásra, végeredményre. Ez csak egy rangsort állít föl, hogy tudd hogy barátaid közül ki nyerte a versenyt.
Egy privát ligához név és jelszó kell.A ligába való csatlakozáshoz meg kell adnod a liga nevét és jelszavát is annak, akit szeretnél meghívni a ligádba.

A Liga állását mindig láthatod a liga főoldalán, de ehhez be kell jelentkezned a ligába. Csapataidat nevezned kell a ligába amit a "Teams" menüpont alatt tehetsz meg. Nem muszáj minden csapatod egy ligába nevezni. A Ligából bármikor törölheted csapatodat. Nyeregbe!

2 komment

Címkék: szabályok pontozás nevezés

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr42152251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crunker 2007.08.30. 16:41:49

Annyi javitást mondanék,hogy tudtommal nem 1.,2.,3.,4.,5. kategóriás hegyek vannak hanem Kiemelt,Első,Második,Harmadik és Negyedik.

hulk 2007.08.31. 15:21:58

Köszi! Javítva.
süti beállítások módosítása