HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Hétfői reggeli 16. játékhét

2008.02.11. 07:18 hulk

Hát ennyi a különbség a valóság és a fantasy között. A valóságban véghezvihető egy Shaq-Marion/Banks csere, de a fantasy világában ez akkora vétó, hogy ilyet még nem látott a nép. Az egyik legmegbízhatóbb, legegészségesebb, legtöbb kategóriában segítséget jelentő, és egyikben sem rontó játékosba került a Phoenixnek, hogy megszerezze a leghullámzóbb teljesítményű, legsérülékenyebb, egyre kevesebb kategóriában segítő, és a büntetőszázalékot egyre inkább hazavágó centert. Ha van olyan játékos, akihez semmi pénzért nem nyúlok fantasy GM-ként, az Shaq. Marion ennek az ellentettje, ha van rá lehetőségem, megszerzem (leginkább a drafton, később már nagyon nehéz).

 
Shaq csípősérülése szerintem bámulatos módon rendbejön az All-Star hétvége után, és megmutatja, hogy az idei 14/7-es átlagánál azért tud egy kicsivel jobbat is. Jó hatással lesz továbbá a phoenixi öltözőre, Amare mentora lesz, és hajtja majd a többieket. A rohanós játékba be fog tudni csatlakozni, mint az az ember, aki egy pattanó után elindítja a többieket, a félpályás támadásoknál pedig részben helyet csinál a hármasdobóknak, részben zsákolgat majd, amikor Nash-re és Amare-ra zúdul a védelem.

 

A Suns játékosainak értéke tehát egy kivétellel nem nagyon változik – ez pedig Diaw, aki Marion 36-37 perces, és Shaq max. 30 perces játékidejének különbségét fogja köszönettel zsebrevágni, és élni vele. És persze azt a 30 percet is szét kell majd osztani, amikor Shaq sérülés miatt nem lép pályára…


A Miamiban igazából Banks lesz a nyerőember fantasy szempontból, hiszen sokkal jobban védekezik, mint JWill, ezzel máris jogot szerez a pályán maradásra, illetve támadásban is pontosan azt tudja, amit Riley elvár az irányítójától: hármast dob, pontot szerez, és néha odapasszolja Wade-nek a bogyót. Marion végre visszatérhet eredeti posztjára, de mivel ott is a csapat legjobb pattanózójának és legjobb védőjének fog számítani (ami nem meglepetés, ha a center neve Blount), illetve mivel a jól passzoló Wade legalább annyira vonzza az ellenfél védőit, mint Nash, nemhogy csökkenni nem fog a teljesítménye, hanem még nőhet is.


Ez alól egyedül a mezőnyszázaléka lesz kivétel, mert mint a gárda második számú támadási opciója, sokkal többet kell majd vállalnia, mint a Suns-ban. A Heat-ben a csere vesztese egyértelműen Williams lehet, de Haslem és Wright is kevesebbet fog játszani, mint eddig. Blount most bebetonozta magát a kezdőcenter pozíciójába, és mint ilyen, pontszerzésben és mezőnyszázalékban tud segíteni, de másban egyáltalán nem.

 

A hét legnagyobb eseménye mellett persze azért sok más tényező is befolyásolja, kit játszassunk a következő héten, és ezek közül a két legfontosabb:

- itt az All-Star hétvége! A Dallas 3-at, a New York, a Seattle és a Utah 1-1 meccset játszik, mindenki más 2-t. Egyetlen elvesztegetett meccsel tehát most sokkal többet lehet veszíteni, mint máskor – ezért aztán extrán kell figyelni a

- sérülésekre és az influenzajárványra, ami a ligát sújtja. Ne számítsatok rá, hogy KG, Deng, az O’Neal-ek, Haslem, T.Parker vagy C.Butler visszatérnek, őket inkább pihentetik, ha lehet, de a friss sérültekkel is ez a helyzet: Hinrich, Dampier, Head, B.Simmons, QRich, James Jones, Nate Robinson is kihagyható a héten. (Na jó, Hinrich elvben bármikor játszhat, és persze Redd is, de ezt csak a szombat-vasárnapi meccsek után lehet biztosan megmondani.) Az influenza pedig ott és akkor sújt le, amikor és ahol a legkevésbé számítunk rá, pl. Chandler és Luke Jackson is így hagyott ki meccset.

 

 

(A játékosokat továbbra is 3 kategóriába osztottuk, aszerint, hogy a csapatuk heti meccsei és ellenfelei szerint milyen teljesítményt várhatunk tőlük:

Sérültek, ne tedd be őket!: Sérültek, eltiltottak.

Kötelező: Minden körülmények között érdemes betenni a csapatotokba.

Csak „mély” ligákban: Az összesen legalább 200-250 játékost foglalkoztató ligákban szóba jöhető játékosok.)

 

Lássuk tehát, ezen a héten ki-kicsoda?

 

 

3 meccs:

 

Dallas Mavericks (@PHI, POR, @PHX)

Harris nincs, Dampier nincs, de Stackhouse visszatér. Ez Nowo és Howard szempontjából mindegy, inkább Devean George és Hassell fogja a rövidebbet húzni. Előbbi persze ettől még megjátszható a héten, mert a Mavs szeretné elcserélni, és sokat játszatják, hogy nőjön a csereértéke.

Sérültek, ne tedd be őket!: Harris (még 1 hétig), Dampier

Kötelező: Nowitzki, Howard, Terry, Diop

Csak „mély” ligákban: Bass, Stackhouse, George

 

 

2 meccs (innentől kezdve csak a kötelezőket tegyétek be, hacsak nem mély ligában játszotok, vagy nincs más megjegyzés a csapatnál):

 

Atlanta Hawks (DET, @CHA)

Jsoh Smith a heti majdnem tripladuplakirály. Vagy inkább tripladupla majdnemkirály. J Hol 9 gólpassz, hol 9 blokk, de csak nem jön össze neki a dolog. A lényeg: az irányítókon kívül mindenki (kezdőemberek és Childress) jó lesz a héten.

Sérültek, ne tedd be őket!: Claxton

Kötelező: Josh Smith, Joe Johnson, M.Williams, Horford, Childress

Csak „mély” ligákban: Lue? A.Johnson? (aki többet játszik a hétvégén, arra szavazok)

 

Boston Celtics (@IND, NYK)

Amíg KG nincs, addig van Powe. Rondo beindult, RayRay és Pierce hozza magát, a védekezés továbbra is kiváló… Nem is kell ide hatalmas teljesítmény Posey, House és T.Allen részéről, hogy nyerjen a csapat. A nagy kérdés a közeljövőben az lesz, hogy jön-e Cassell (értsd: kivásárolja-e a Clips a szerződését). Perkinsnek közben lett egy vállsérülése, amiről nincs infóm, mennyire súlyos, de ez még inkább Powe esélyeit növeli.

Sérültek, ne tedd be őket!: Garnett, Pollard

Kötelező: Pierce, Ray Allen, Rondo, Powe

Csak „mély” ligákban: Perkins, Posey

 

Charlotte Bobcats (LAL, ATL)

Gerald Wallace immár játszik, tehát Mohammed napjai a kezdőben elvben meg vannak számlálva. Más kérdés, hogy Boykins érkezése óta McInnis viszont gyakorlatilag is a kispadra szorult, olyannyira, hogy a Nets ellen már nem is játszott. Játszott viszont Dudley, aki továbbra is azt nyújtja, amit Sean Maytől várna a vezetőség – ha nem lenne sérült.

Sérültek, ne tedd be őket!: May (egész szezonra), Morrison (egész szezonra)

Kötelező: Wallace, Richardson, Felton, Okafor, Mohammed

Csak „mély” ligákban: Boykins, Dudley

  

Chicago Bulls (NOH, MIA)

Hinrich bordazúzódása nem sok jót jelent a hétre, de Duhon bizonyította a héten, hogy néha-néha lehet rá számítani. Ennek ellenére nem javaslom Christ, mert Kirk igen kemény harcos, simán ott lehet a pályán még az All-Star előtt. Figyeljétek a híreket! Deng még mindig nem játszik, most már megvárják vele a következő hetet, szóval Sefolosha továbbra is jó opció.

Sérültek, ne tedd be őket!: Deng

Kötelező: Gordon, Hinrich, Wallace, Nocioni, Sefolosha

Csak „mély” ligákban: Noah, Duhon (ha Hinrich mégsem…)

 

Cleveland Cavaliers (@ORL, SAS)

Varejao és Gooden egyidejű sérülése Ilgauskasnak és Marshallnak kedvez, de Ira Newble-t is végre megemlíthetem a beharangozónkban. Na nem mintha olyan megbízható lenne, de elképzelhető, hogy James megy 4-es posztra, és Newble jön be 3-asra, ezzel kiszorítva Donyellt. Gibson és Damon Jones vállán a szokásosnál kicsit több teher lesz, mert pótolni kell a maródiak pontjait, erre pedig ugye a fentebb említett Newble-félék nem képesek.

Sérültek, ne tedd be őket!: Varejao, Gooden, Pavlovic

Kötelező: James, Ilgauskas, Hughes

Csak „mély” ligákban: Gibson (ha rendbejön a vádlija hétfőig)

 

Denver Nuggets (@MIA, @ORL)

Anthony a héten már dobott karriercsúcsot jelentő 49 pontot a Wizards ellen, tehát egész jó formában tért vissza a sérüléséből. Rajta kívül a szokásos a felállás: AI és Carter megbízhatóan teljesítenek, Martin és Camby mindig kérdőjeles, de most éppen jól vannak, a cserék pedig elsősorban sérülések esetén tudnak előtérbe kerülni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Atkins (egész évre), Nene

Kötelező: Camby, Iverson, Anthony, Martin, A.Carter

Csak „mély” ligákban: Kleiza, Najera

 

Detroit Pistons (@ATL, IND)

Itt nincs mit mondani, mindenki egyben van.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Billups, Hamilton, Wallace, Prince

Csak „mély” ligákban: McDyess

 

Golden State Warriors (WAS, PHX)

Ha valakinek, akkor a Warriorsnak kiváló sorsolása van a héten! Ennek ellenére a nem Davis-, Ellis- és Jackson-tulajok mind szívhatják a fogukat, hogy Webber mennyi időt vesz el Biedrins, Harrington, Barnes és Pietrus elől. És akkor az időközben teljesen eltűnt Azubuikéről nem is beszéltem, aki CJ Watson miatt nem kerül tűzközelbe.

Sérültek, ne tedd be őket!: Croshere

Kötelező: Davis, Jackson, Ellis, Biedrins

Csak „mély” ligákban: Harrington

 

Houston Rockets (POR, SAC)

Nincs változás…

Sérültek, ne tedd be őket!: Sura, Snyder, Francis, Head

Kötelező: Yao, McGrady, Alston, Battier, Scola

Csak „mély” ligákban: Hayes, Wells

 

Indiana Pacers (BOS, @DET)

Ez a heti sorsolás épp az ellentéte a Golden State-ének. Nem kedvező, és akkor még finom voltam. Tinsley és Diener épp megfelezik egymás értékét azzal, hogy nagyjából egyenlő eséllyel kezdenek (köszönhetően Tins „hol játszom, hol nem” tendenciájának).

Sérültek, ne tedd be őket!: J.O’Neal,

Kötelező: Granger, Tinsley, Dunleavy, Foster

Csak „mély” ligákban: Murphy, Rush, Diener

 

Los Angeles Clippers (@MIL, WAS)

Itt csak arra kell figyelni, mi van Cassell-lel, mert ha/amikor kivásárolják/elcserélik, az néhány meccses kihagyást jelent majd a papírmunka miatt. Ilyenkor jön majd Knight, és megmutatja, ki az úr a vidéken, ha asszisztról és lopkodásról van szó.

Sérültek, ne tedd be őket!: Brand (legkorábban februárig), Livingston (egész évre), Davis (egész évre)

Kötelező: Kaman, Maggette, Thomas, Mobley

Csak „mély” ligákban: Thornton, Knight, Cassell

 

Los Angeles Lakers (@CHA, @MIN)

Gasol annyira jó, hogy a hihetetlen bonyolult háromszög-támadást, ami a Phil Jackson-féle csapatok fő fegyvere, már pár mérkőzés alatt is tökélyre vitte. Na jó, ez így nem igaz, de az biztos, hogy nem látszik semmilyen megilletődöttség Pau játékán, és rendesen szórja a pontokat és kapkodja a pattanókat. Odom persze emiatt jóval kevesebbet vállal a pontszerzésből, de sem ő, sem Radmanovic nem vesztettek sokat az értékükből a spanyol miatt. Sőt, lévén, hogy annak gólpasszainak végén akár ők is állhatnak, tulajdonképpen még nőhet is az ázsiójuk – és ami nekünk fontosabb, a mezőnyszázalékuk. Közben annyit sikerült megtudni Bynumról, hogy a vártnál lassabban gyógyul…

Sérültek, ne tedd be őket!: Mihm (még 1 hétre), Bynum (min. 2 hónapra), Ariza

Kötelező: Bryant, Gasol, Odom

Csak „mély” ligákban: Fisher, Radmanovic, Farmar, Walton

 

Memphis Grizzlies (SAC, @PHI)

Darko végre egyeduralkodó a palánk alatt. Gay és Warrick megosztva kapják Gasol perceit a 4-es poszton, illetve Brown is bele-beleszól majd a dolgokba. Mike Miller a következő, aki mehet, szóval vele is vigyázni kell, ugyanúgy, ahogy Cassell-lel is írtam fentebb. Navarro nem hozza azt, amit vártam, de valószínű, hogy neki is bele kell rázódni az új szerepbe. Irányítóban most mindenki egészséges, ez Lowry és Crittenton szempontjából azt jelenti, hogy tök értéktelenek, Conley szempontjából meg azt, hogy kb. a felét tudja hozni a tudásának a feleannyi idő alatt, amit normálisan kapna.

Sérültek, ne tedd be őket: –

Kötelező: Miller, Gay, Conley, Navarro, Milicic

Csak „mély” ligákban: Warrick, Lowry

 

Miami Heat (DEN, @CHI)

Shaq helyett itt van Marion, és szerintem azonnal bele is csap majd a levesbe: pattanózik, pontot dob, védekezik, és mindent csinál, amitől a fantasy GM-ek elolvadnak vagy megőrülnek – attól függően, náluk játszik-e Matrix. Fent már leírtam, de akinek a ligájában még szabad Banks, az most rohanjon felvenni!

Sérültek, ne tedd be őket!: Mourning, Parker, Haslem, Alexander Johnson

Kötelező: Wade, Marion, Blount, Davis

Csak „mély” ligákban: Banks, Wright

 

Milwaukee Bucks (LAC, NOH)

Reddet utálom. Ha azt mondja, játszik, akkor játsszon! Ha azt mondja, bizonytalan, akkor ne játsszon! Csak döntse el végre, mit akar(nak a dokik)! Így MoWill és Bogut tolja a szekeret, és mivel Yi és Simmons is megsérült, Mason pedig a vártnál sokkal(!) korábban visszatért, adja magát, hogy Villanueva lesz a nevető sokadik, akire lehet építeni.

Sérültek, ne tedd be őket!: Noel, Simmons, Yi

Kötelező: Redd, Williams, Bogut, Villanueva, Bell

Csak „mély” ligákban:

 

Minnesota Timberwolves (@NJN, LAL)

A legdisznófülűbb csapat fantasy szempontból. Sokan lehetnének sztárok, de ahhoz nem ilyen rendszerben kellene játszaniuk, vagyis jó lenne, ha az edző kitalálna egy biztos rotációt, és azt használná. Így, hogy egyszer Jaric, egyszer Brewer, egyszer Foye, egyszer meg McCants játszik sokat, csak a sírba taszít sokunkat.

Sérültek, ne tedd be őket!: Ratliff (1 hétre)

Kötelező: Jefferson, Gomes

Csak „mély” ligákban: Smith, McCants, Brewer, Telfair, Jaric, Foye

 

New Jersey Nets (MIN, @TOR)

Swift ugyan megérkezett, de úgy néz ki, most inkább Krsticnek örülnek a Nets háza táján. Mármint Sean Williamsen kívül mindenki, ugyanis a prakkerkirály fiatal szorult a padra a szerb visszatértével. Ezzel együtt a fantasy szempontok nem változtak, ugyanaz a felállás, mint eddig. Krsticet csak akkor kell majd betenni, ha fixen 25 percnél többet kap.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Kidd, Jefferson, Carter, Boone

Csak „mély” ligákban: Nachbar, S.Williams

 

New Orleans Hornets (@CHI, @MIL)

Chandler influenzája egy meccsre előtérbe hozta Ely-t, de ennyi volt a fellángolás. Paul egészen hihetetlen dolgokat művel, Peja szorgalmasan hajigálja a triplákat, West csendesen hozza a 20/10-eket, szóval minden a legnagyobb rendben.

Sérültek, ne tedd be őket!: Bernard Robinson

Kötelező: Paul, West, Chandler, Stojakovic

Csak „mély” ligákban: Peterson, Pargo

 

Orlando Magic (CLE, DEN)

Arroyo megsérült, Nelson megint a favorit.

Sérültek, ne tedd be őket!: Battie (egész évre), Arroyo

Kötelező: Howard, Lewis, Turkoglu, Nelson, Evans

Csak „mély” ligákban: Bogans,

 

Philadelphia 76ers (DAL, MEM)

Young és Carney egyre többet játszanak, elsősorban Evans kárára, aki így nem tud eleget pattanózni. Tekintve, hogy ez minden, ami fantasy értéket ad neki, akár el is küldhetjük szegényt. Millerről a lehetséges csere mellett most felröppentek olyan pletykák is, miszerint hosszabbítana vele a csapat – szóval ne vegyünk mérget Lou Williams év végi nagy dobbantására!

Sérültek, ne tedd be őket!: H.Hill (egész évre)

Kötelező: Iguodala, A.Miller, Dalembert

Csak „mély” ligákban: L.Williams, T.Young, Carney

 

Phoenix Suns (@GSW, DAL)

Shaq a Sunsé! (Szép magyar mondat, mi? J) Marion távoztával tovább gyengül az amúgy is gyengén pattanózó gárda, de elvben jobbak lesznek a palánk alatti védekezésben is, és a félpályás támadásban is. Ahogy a bevezetőben már írtam, elsősorban Diaw lesz az, aki a legtöbbet profitálhat a dologból, különösen akkor, ha Shaq annyit lesz sérült, mint rendesen. A többiek kb. ugyanazt fogják nyújtani, mint eddig, mert amennyivel kevesebbet fognak futni, annyival több üres dobóhelyzetük lesz Shaq miatt. Ha meg nem lesz a pályán, akkor meg úgyis nagy futás lesz…

Sérültek, ne tedd be őket!: O’Neal

Kötelező: Nash, Stoudemire, Barbosa, Diaw, Bell, Hill

Csak „mély” ligákban:

 

Portland TrailBlazers (@HOU, @DAL)

No, a Kidd-Harris-Outlaw-Jack-téma most egy kicsit lecsendesedett, habár a nagy adok-kapok, ami most nyugaton van, még beleviheti a Dallast egy cserébe. Addig is a heti ellenfeleket tekintve nem árt visszafogni a mezőnyszázalékra vonatkozó magas elvárásainkat, különösen Roy, Jack, Outlaw és Webster esetében. Utóbbi kettő egyébként most Jones sérülése miatt kicsit nyugisabban osztozhat a 3-as poszt játékpercein, de hiába, ha a Rockets és a Mavs levédekezik őket.

Sérültek, ne tedd be őket!: Oden (egész évre), Miles (továbbra is lábadozik…), Jones

Kötelező: Roy, Aldridge, Outlaw, Jack

Csak „mély” ligákban: Blake, Przybilla, Webster

 

Sacramento Kings (@MEM, @HOU)

Miller mosogatás közben elvágta a kezét, és ez egy meccsébe került. Várható, hogy még pár mérkőzésen zavarni fogja a dobásban a seb, de ettől még pattanózhat és büntetőzhet eleget ahhoz, hogy simán betehessük a csapatunkba. A többiek rendben vannak.

Sérültek, ne tedd be őket!: Abdur-Rahim (egész évre)

Kötelező: Miller, Martin, Bibby, Artest

Csak „mély” ligákban: Moore, Salmons

 

San Antonio Spurs (@TOR, @CLE)

Lassan el tudom képzelni, hogy Ginobili kicsit elfárad a Parker helyetti pontszerzéshez szükséges erőfeszítésekben, különösen, hogy nem egészen 100%-os. De azt is el tudom képzelni, hogy Tony az All-Star után újult erővel visszatér, és a Spurs megint levág egy olyan huszáros hajrát, mint az utóbbi évtizedben kb. minden évben.

Sérültek, ne tedd be őket!: Parker, Barry

Kötelező: Duncan, Ginobili

Csak „mély” ligákban: Finley, Oberto, Stoudamire, Udoka

 

Toronto Raptors (SAS, NJN)

Ford visszatérése nemcsak Calderon erőállapotának tesz jót hosszútávon, hanem a teljes cserepadnak is, hiszen mindenkinek több helye lesz dobni, ha Ford felveszi a ritmust, és szétzilálja az ellenfelek védelmét. Különösen Delfino, Kapono, és a többi hármasdobó dörzsölheti a tenyerét.

Sérültek, ne tedd be őket!: Garbajosa,

Kötelező: Bosh, Calderon, Parker, Bargnani, Moon

Csak „mély” ligákban: Ford, Delfino, Kapono

 

Washington Wizards (@GSW, @LAC)

Blatche ezek szerint nemcsak Haywood, hanem Butler első számú cseréje is, és ha továbbra is így játszik, Jamison kiesésekor is ő lesz a nyerő. Bár a legfrissebb hírek szerint Butler játszani fog a jövő héten, azért várjuk meg, mit művel szombat este: rásérül a lábára, vagy nem.

Sérültek, ne tedd be őket!: Arenas (minimum február végéig), E.Thomas (egész évre), Butler (ha mégis játszik, azonnal kötelező lesz, Blatche pedig eggyel lejjebb csúszik)

Kötelező: Jamison, Haywood, Daniels, Stevenson, Blatche

Csak „mély” ligákban: Young

 

 

1 meccs:

 

New York Knicks (@BOS)

1 meccs, az is idegenben a liga egyik legjobb védelme ellen…

Sérültek, ne tedd be őket!: J.James (szezon végéig) Marbury

Kötelező:

Csak „mély” ligákban: Crawford, Randolph, Lee

 

Seattle Supersonics (UTA)

1 meccsés még mindig igaz, hogy a Sonics aktívan vadászik mindenféle játékoscsere-lehetőségekre.

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Durant

Csak „mély” ligákban: Wilcox

 

Utah Jazz (@SEA)

Ha csak egy meccs is, az legalább elég barátságosnak tűnik. Ettől függetlenül az 1 az ugye nem 2, szóval ha egynél több Jazz-játékosunk van, akkor azért gondolkodjunk el azon, kit tehetünk be helyette (kivéve ugye a kötelezők esetét)

Sérültek, ne tedd be őket!:

Kötelező: Williams, Boozer

Csak „mély” ligákban: Kirilenko, Okur

Szólj hozzá!

Címkék: sport fantasy sport kobe gasol

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr56335741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása