HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Beharangozó - Nyugati Főcsoport

2007.11.01. 08:59 hulk

Akkor nézzük meg, mi a helyzet a vad nyugaton, a korábbiakhoz hasonlóan a főcsoport összes csapatát végignézzük, három csoportba osztva a játékosaikat:

Nagyot dobbantók
– ide olyanok kerülnek, akik szituációjukból adódóan és a nyári fejlődésük miatt sokkal jobb produkciót nyújthatnak, mint amit a drafton várnánk tőlük.

Segíthetnek
– ide olyanok kerülnek, akik a draft középső-végső köreiben is elérhetőek lesznek, de teljesítményükkel sokat segíthetnek a csapatodon.

Vigyázz!
– ide olyanok kerülnek, akikkel óvatosan kell bánni (nem szabad túl magasan draftolni). Nem feltétlenül okoznak csalódást, de valamilyen oknál fogva túlértékeltek lehetnek, és mint ilyenek, nem biztos, hogy teljesíteni fogják az elvárásaitokat.

 
 
NYUGATI FŐCSOPORT
 
Dallas Mavericks
 
Nagyot dobbantókDevin Harris: most, hogy új szerződése van, kezdőként lép majd a pályára, és valószínű, hogy 30-35 percet játszani is fog meccsenként. Miután eddig minden idényében fejlődött, feltehető, hogy most is fog. Ez még nem lesz elég ahhoz, hogy elit irányító legyen, ahhoz sokkal többet kellene passzolnia és hármast dobnia, de 3., 4. számú irányítóként, aki akár 2. számúvá is fejlődhet, jó lesz.

Segíthetnek
Jerry Stackhouse, Maurice Ager/Trenton Hassell: Stack pontátlaga még sohasem volt 10 pont alatt, és mint 6. ember, most is lesz lehetősége tüzérkedni. Azonban pontokon, egy-egy hármason, és büntetőszázalékon kívül ne várjunk tőle semmit. Ager és Hassell egészen más tészta, őt elsősorban a védekezése miatt láthatjuk majd, főleg, ha Josh Howard, Terry vagy Stackhouse megsérül. Ekkor Agertől lopásokat, Hasselltől hármasokat várhatunk.

Vigyázz!
Dirk Nowitzki, Josh Howard: Dirk pontátlagának emelkedése lepattanói, labdaszerzései és blokkjai rovására ment, erre figyeljünk, amikor draftoljuk őt! További negatívum, hogy C poszton már nem bevethető, ezzel is csökkent az értéke – de ettől még mindig az egyik legértékesebb játékos az egész mezőnyben. Howard esete más: az ő játéka igen sokoldalú, viszont a sérülések és esetleg a büntetőszázalék le tudják értékelni.
 
Denver Nuggets
 
Nagyot dobbantókChucky Atkins: csak annyit mondok, Steve Blake. Aki Anthony és Iverson mellett játszik, és jól dob távolról, annak gólpassza és soksok hármasa is lesz. Még akkor is, ha 33 éves, mint Atkins.

Segíthetnek
Kenyon Martin: K-Mart hosszú sérülés után tér vissza, és eleinte alig-alig fog többet játszani 10-15 percnél. Az év végére viszont (kicsit optimisták vagyunk) visszatérhet egy 12 pont, 7 pattanó, 1 blokk közeli formába, ami egy utolsó körben választottól kifejezetten jó.

Vigyázz!
Marcus Camby, Nené: Camby tavalyi, relatíve sérülésmentes éve nagy meglepetés volt minden szakértő számára. Ne várjuk, hogy idén 70 meccsnél többször lép pályára! Nené játékidejéből épp a már említett Martin csíphet le nagy darabokat, ha egészséges, márpedig Martin akármennyit játszik is, Nené annyival kevesebbet fog. Ráadásul Camby helyettese már nem ő, hanem Steven Hunter…
 
Golden State Warriors
 
Nagyot dobbantókMatt Barnes: idén már csapatkapitány-helyettesként fog pattogtatni a tavaly 9,8 pontot és 4,6 lepattanót, helyenként 1-1 meccsen 6-8 hármast elsüllyesztő Barnes. Nelson edző a második idényében valószínűleg még nagyobb szerepet fog tudni adni neki, nem elképzelhetetlen egy 12-14 pontos, 6 pattanós, 2-2,5 hármasos átlag.

Segíthetnek
Marco Belinelli, Brandan Wright, Al Harrington: ugyan az újoncok általában nem sok sót esznek meg az első idényükben, és csak az év második felében lehet rájuk biztosabban számítani, a Warriors taktikáját és sebességét Belinellinek és Wright-nak találták ki. Ráadásul Jason Richardson távoztával és Ellis sérülésével üres a SG poszt, Belinelli tehát akár az év elején is kezdő lehet! Harrington a legújabb hírek szerint idén akár 6. ember szerepkörbe is kerülhet, ami azt jelentené, hogy tehetségét az ellenfelek csereemberei ellen kamatoztathaná…

Vigyázz!
Stephen Jackson, Baron Davis: Davis sérülékenysége nyílt titok mindenki számára, tehát itt nem mondtam újat. Jacksonnal nem lenne semmi baj ilyen téren, de jó tudni, hogy a szezon első hét meccsét eltiltás miatt a kispadon fogja tölteni.
 
 
Houston Rockets
 
Nagyot dobbantókLuis Scola, Bonzi Wells: Rick Adelman új edző a csapatnak, de régi edző Wellsnek, ebből csak az következhet, hogy Wellsre érdemes figyelni: ha fizikailag megfelelő állapotba kerül, játszani fog, mégpedig jól. Addig viszont nem érdemes draftolni. Scolával más a helyzet, ő el fog kelni a drafton, és ha megszokja a légkört, ugyanolyan húzóember is válhat belőle, mint a Tau Ceramicában és a válogatottban volt.

Segíthetnek
Chuck Hayes, Rafer Alston: Hayes lesz a kezdő, amíg Scola bele nem rázódik a ritmusba, pattanókban és mezőnyszázalékban sokat segíthet. Alston pedig azért lehet hasznos, mert soha nem volt ilyen alacsony az ázsiója, Adelmannak viszont tetszik a játéka.

Vigyázz!
Mike James, Steve Francis: Alston cseréi lesznek, amíg az jól játszik, nem sok sót esznek majd meg. Ugyanakkor ha Alstont elmeszeli a bíróság, és lecsukják, mind James, mind Francis a „Segíthetnek” kategóriába kerül. Sokat ne várjunk tőlük akkor sem.
 
 
Los Angeles Clippers
 
Nagyot dobbantókCorey Maggette, Al Thornton: Brand sérülése miatt valakinek fel kell vennie a pontgyártó szerepét, és erre ez a két játékos a legalkalmasabb. Mobley csak hármasokat fog hajigálni, ezek ketten viszont be fognak törni a palánk alá, pontot dobnak, büntetőznek…

Segíthetnek
Tim Thomas, Brevin Knight: Thomas kezdő lesz, mégpedig Brand helyén, tehát neki kellene lekapkodnia a lepattanókat. Ebben sohasem volt jó, de most itt a lehetőség, hogy olyan kategóriában is segítse a fantasy csapatokat, ahol eddig nem tette. Knightnak Cassell kora és sérülései adják meg majd a lehetőséget kiemelkedő gólpassz- és lopásmutatók felvillantására – már ha ő maga egészséges lesz (elég súlyos „ha”).

Vigyázz!
Sam Cassell: hát igen, 37 év az 37 év, akármilyen jó is volt az ember fénykorában. Ha Cassellt draftoljuk, legjobb, ha Knightot is beszerezzük biztosítékként.
 
 
Los Angeles Lakers
 
Nagyot dobbantókLuke Walton: a tavalyi meglepetésszezonhoz képest túl sok fejlődésre nincs kilátás, de miután Walton posztján sok más játékos van, az ő draftpozíciójában az ő teljesítménye kifejezetten jó üzletnek tűnik majd az év végén.

Segíthetnek
Derek Fisher, Lamar Odom: Fisher visszatért régi sikerei színhelyére, ismeri a rendszert és ha nem is fantasztikus számokat, de biztos számokat fog tudni nyújtani az egész szezonban. Odom értéke a tavalyi sérülések miatt kicsit alacsonynak tűnik. Idén, egészségesen (majd ha a vállműtétje után végez a rehabilitációval) már joggal várhatunk tőle 16-18 pontot, 10 lepattanót, 4-5 gólpasszt.

Vigyázz!
Andrew Bynum: a centerhelyzet elég bizarr a Lakersben, Bynum még mindig „zöld” egy kicsit, Mihm sérülésből tér vissza, Brown pedig … no igen, vagy sérült, vagy a padon ül a sok faultjával. Soha nem találja el az ember, mikor tesz le az asztalra 30 pontot 19 pattanóval, mint másfél éve a Sacramento ellen. A 3 közül a legjobbnak Bynum tűnhet – most. Hosszú távon talán Mihm is beleszólhat a posztért vívott csatába, és ez mindkettejük fantasy értékének végét jelenti majd.
 
 
Memphis Grizzlies
 
Nagyot dobbantókRudy Gay: már tavaly is megmutatta, micsoda T-Mac klón lehet belőle, idén megcáfolhatja ezt az összehasonlítást, és egy T-Mac – Josh Smith hibriddé fejlődhet, aki hármast dob, labdát szerez és blokkol, büntetőzik, pattanózik, egyszóval mindent csinál. Ehhez persze az kell, hogy Mike Miller, Juan Carlos Navarro, Tarence Kinsey és a többiek mellett továbbra is sokat legyen a pályán. Mindenesetre az új edző, Marc Iavaroni stílusa fekszik neki.

Segíthetnek
Darko Milicic: Orlandóban már használható volt blokkológépként, a Memphis viszont pontjaira és pattanóira is nagyon számít, hogy Gasolról levegyen némi terhet. Nem kizárt egy 11/7-es pont/pattanós szezon 2,5 blokkal, de ehhez az kell, hogy ne faultoljon annyit.

Vigyázz!
az összes PG (Damon Stoudamire, Mike Conley Jr., Kyle Lowry), Mike Miller: ahol ennyi ember van egy posztra, ott senkinek sincs biztosra vehető értéke. Talán Conley szereplése a legkevésbé kérdéses, mert a gyors játék, amit Iavaroni játszatni akar, nagyon megy neki. De az megy Lowrynak is, aki ráadásul jobban dob, mint Conley. Ember a talpán, aki itt igazságot tesz. Miller tavalyi, 18,4 pontos átlaga szerintem a posztján játszók sokasága miatt idén megismételhetetlen lesz, ne számítsunk 15 pontnál többre, és a pattanók, hármasok, asszisztok egy részéről is lemondhatunk.

                                                                                               

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr40212222

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: visitar esses caras 2018.01.05. 14:04:49

A vásárlók előttt alázzák az alkalmazottakat - Munkahelyi (T)error

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása