HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy NBA - Beharangozó - Keleti Főcsoport 2.

2007.10.31. 10:31 hulk

Keleti Főcsoport - Miami Heat
 
Nagyot dobbantókDorell Wright: nincs már Kapono, nincs már Posey – mindezek Wright előtt óriásira tárják a kaput, amin keresztül a kezdőcsapatba kerülhet SF poszton. Plusz lehetőségként az év elején Wade sérülése miatt az is elképzelhető, hogy SG-ben is szerepet kap, tehát a lehetősége meglesz a kiugrásra. A nagy kérdés, hogy tud-e élni vele.

Vigyázz!
Dwyane Wade:
sokadszor, de nem utoljára van most szó Wade váll- és lábsérüléséről, és rehabilitációjáról, amelyek miatt a szezon első néhány hetében nem számíthat rá csapata. Ezek a sérülések ráadásul akár visszatérők islehetnek, ha azt nézzük, hogy Wade stílusa nem éppen visszahúzódó – sőt, kifejezetten agresszív, és szinte keresi az ütközéseket. Jó az ilyesmi egy frissen műtött és rehabolt vállnak? Na ugye… (Ettől persze Wade még mindig első, legrosszab esetben második körös draft pick, mert jobb tőle 60 meccs, mint mástól 80…)

 
 
Milwaukee Bucks
 
Nagyot dobbantókAndrew Bogut: minden évben fejlődött, és centerben játszik. Az egészsége is csak javulhat a tavalyihoz képest. Hát nem lehet nem szeretni a lehetőséget, amit a kiválasztása hordoz? Csak azok a fránya büntetők mennének be 60% fölött…

Segíthetnek
Yi Jianlian: jól van, lassan azért már abbahagyom az újoncok fényezését, de Yi esete mindenképpen kiemelendő: akiknek cseréje lehet, mind sérülékenyek: Villanueva és Simmons együtt tavaly több, mint másfél szezonnyi mérkőzést hagytak ki. Ráadásnak azt beszélik (persze az edző cáfolja), hogy Yi aláírásának egyik feltétele az volt, hogy legalább 20 percet tölthet a pályán meccsenként. Ha a reményeknek csak a töredékét valóra váltja, az év végére kifejezetten hasznos játékos lesz, hármasokkal és blokkokkal.

Vigyázz!
Bobby Simmons, Charlie Villanueva, Desmond Mason: Simmons egy egész év kihagyása után tér vissza sérüléséből, és semmit nem tudni róla, milyen állapotban és formában van. Reményre adhat okot, hogy a sérülés előtt a liga legtöbbet fejlődött játékosa volt. Charlie V sérülékenységéről és a posztjáért folyó harcról Yi-vel már esett szó. Mason pedig akkor sem jó fantasy játékos, amikor sokat játszik, pontokon kívül nem lehet várni tőle semmit.
 
 
New Jersey Nets
 
Nagyot dobbantókNenad Krstic: a fránya térd-dolog tavaly egy 17 pont, 8 lepattanós szezonnak vetett véget, ennek folytatásában reménykedik most mindenki. Jelenleg még nem 100%-os a szerb erőállapota, kell majd neki némi idő, míg belelendül.

Segíthetnek
Jamaal Magloire: ha választanom kellene a nyári szabadügynök-igazolások közül, hogy melyiknek volt a legtöbb értelme, biztos, hogy (a pénzt és a hasznosságot is figyelembe véve) Magloire nevére bökök. Kidd mellett szárnyakat fog kapni, ráadásul ugye új szerződésért játszik majd. A legutóbbi „szerződéses szituban” All-Star lett…

Vigyázz!
Vince Carter, Jason Kidd, Richard Jefferson: OK, tehát a Nets teljes kezdőötösét besoroltuk valamilyen kategóriába, és meglepő módon épp a nagy hármasra kell vigyázni? Bezony… Carternek friss, zsíros szerződése van, szerintem ő sem tudja, mennyire lesz motivált az egész szezonban, Kidd uyan azt mondja, jó formában van, de a pihenés nélküli nyár azért megviselheti 34 éves testét, Jefferson pedig tuti behúz valami menetrendszerű sérülést, ami miatt minimum 20 meccset kihagy.
 
 
New York Knicks
 
Nagyot dobbantókWilson Chandler: na, ez már tényleg szánalmas. Megint egy újonc, ráadásul a legígéretesebb kategóriában. Őszinte leszek, ez kizárólag azért van, mert a Knicksben egyszerűen nincs kiugrási lehetőség. Marbury egy nagy kérdőjel, Crawford nem is biztos, hogy kezd, Quentin Richardson szintén, Lee elől az a Randolph veszi el a helyet, akinek a tavalyi robbantás után nincs hova dobbantania (legalábbis akkorát), Curryről pedig nem tudom elképzelni, hogy 1. elkezd gólpasszokat osztogatni, 2. elkezd labdákat szerezni, 3. elkezd dobásokat blokkolni, 4. elkezdi megbecsülni a labdát, és nem adja el. Marad Chandler, akit Balkman sérülése csak még előbbre nyomott a csapaton belül.

Segíthetnek
Jamal Crawford, Stephon Marbury, David Lee: ha Crawford kezd, és elég sokat játszhat, 20 pont, 5 gólpassz, 2+ hármas és 80%+ büntetőzés várható tőle. Ha nem, ennek a teljesítménynek fele-kétharmada. Marbury ha a csapatra koncentrál, és nem saját magára, hasznos ember lehet (16 pont, 7 gólpassz körüli hasznos). Ha nem, nem. Lee pedig akkora közönségkedvenc, hogy Isiah Thomas kénytelen lesz őt SF-ben is bevetni, nemcsak Randolph cseréjeként PF-ben, de ő szerintem irányítóként is kapkodná a támadópattanókat, ha kellene.

Vigyázz!
Eddy Curry: lásd feljebb… plusz még sérült is…
 
 
Orlando Magic
 
Nagyot dobbantókDwight Howard: Lewis érkeztével már talán kevésbé lehet majd megtenni, hogy ketten-hárman Howard nyakába csimpaszkodva védekeznek, ez kifejezetten segíteni fogja az ifjú titánt. Meg az is, hogy a nyáron állítólag beépített a játékába néhány palánk alatti pontszerzési mozdulatot. Ha ráadásnak akár csak 5%-ot tud javítani a büntetőzésén (van rá esély, annyira bűn rossz volt eddig), már-már Duncan-i magasságokba emelkedhet fantasy téren.

Segíthetnek
Travis Ariza, JJ Redick, Keith Bogans: itt egy kicsit trükkös a helyzet, mert őket csak és kizárólag akkor érdemes draftolni, ha Stan Van Gundy már kitalálta, hogy melyikük fog játszani. Redick igazi nehéztüzér, aki nem védekezik, Ariza az ellentéte, ő dobni nem tud olyan jól, Bogans meg semmiben sem kiemelkedő, de azért semmiben sem olyan béna.

Vigyázz!
Rashard Lewis: szerintem idén Lewis nem lesz olyan jó, mint tavaly volt, annak ellenére, hogy most az első számú kinti pontszerző, és nem második Allen mögött. Új csapat, új edző, új stílus (ami mellesleg azért fekszik neki), de ez a gárda erősen Howardra épül, és Lewis mellett még ott van Turkoglu, Nelson és Redick is, akik mind képesek kintről jól hajigálni.
 
 
Philadelphia 76ers
 
Nagyot dobbantókAndre Iguodala: nem mondok újat, ha kijelentem, Iggy az Iverson-éra végével a csapat legfontosabb embere, és mint ilyen, 20 pont, 6-6 pattanó és gólpassz, pár hármas, és rengeteg labdaszerzés várható tőle idén – nagyjából az, amit az elmúlt szezon második felében produkált. Ez pedig erős második körös drafthelyet jelent.

Segíthetnek
Rodney Carney, Reggie Evans: Carney igazi esélye az, hogy Korverre valószínűleg továbbra is hatodik emberként számít Cheeks edző, így Rodney kaphatja a kezdőcsapatbeli SF posztot. Evans pedig igazi „erő”csatár, odateszi magát minden meccsen, és a kezdőcsapatban simán hozza majd a 10+ lepattanóját. Sajnos mást azonban nem, de akinek égető szüksége van pár lepattanóra, nem találhat olcsóbb és hatékonyabb segítséget, mint Evans.

Vigyázz!
Samuel Dalembert: az örök ígéret Dalembert sikeresen lezúzta magát a FIBA Americas olimpiai selejtezősorozaton, és még mindig a rehabilitációval foglalkozik. A szezonkezdetre talán odaérhet, de hogy lassan kezdi majd az idényt, az biztos.
 
 
Toronto Raptors
 
Nagyot dobbantókAndrea Bargnani: Bargs már újoncként is megmutatta, hogy tökéletesen illik a játéka a Raptorsba, ráadásul ha tényleg centerben kezd, mint ahogy azt a verebek csiripelik, még értékesebb lehet: nincs sok olyan center, aki ilyen produktív a hárompontoson kívülről (Okur, Rasheed Wallace (ha megkapja a C-t), Al Harrington még Bargnanin kívül). Ha ehhez még elkezd jobban pattanózni és blokkolni, igazi kincs lehet az 5.-6. kör környékén.

Segíthetnek
Jorge Garbajosa: köszönhetően a centerpozícióban való bevethetőségnek, Garbajosa értéke is meghaladja egy „sima” erőcsatárét, aki hozzá hasonló produkciót nyújt. A lábsérülése, amit még tavaly szedett össze, talán még sokáig zavarni fogja, de miután ő ezzel együtt játszani akart (és játszott is) a válogatottban a nyáron, úgy néz ki, nem olyan súlyos a dolog, mint először hittük.

Vigyázz!
Jason Kapono: láttunk már ilyet, az ember az új szerződésért hajtva karrierje legjobbját futja, megkapja a zsíros szerződést, eligazol egy másik csapathoz, és betlizik. Kapono posztjára rajta kívül még legalább ketten pályáznak a Raptorsban (Graham és Delfino), szerintem igazán hatodik emberként lesz értéke, amikor az ellenfél csereemberei ellen bizonyíthat.
 
 
Washington Wizards
 
Nagyot dobbantókBrendan Haywood: Etan Thomas sajnálatos szívműtétje miatt Haywood végre egyeduralkodó lesz a Wizard centerposztján, és csak a fiatalok, Pecherov és Blatche zavarhatnak bele a játékidejébe. No meg a saját maga által beütött faultok. Ha Brendan az utóbbiaktól eltekint, könnyen összejöhet neki 10-10 pont és lepattanó, illetve 2+ blokk.

Segíthetnek
Deshawn Stevenson: no, erre sem gondoltam volna még tavaly év elején, hogy Stevensont bárkinek ajánlgatni fogom, de az a helyzet, hogy szép csendben azért képes megdobni a maga 1-12 pontját, elég jó százalékkal, újabban hármasokat is szór, és megtartotta régi jó szokását is, hogy alkalomadtán odanyúl, és labdát szerez. Mindezek egy sokcsapatos fantasy ligában elég jó értéket adnak – a draft utolsó köreinek egyikén. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy egy esetleges Arenas-sérülés esetén picit megnő Stevenson támadásbani szerepe…

Vigyázz!
Etan Thomas: a már említett szívműtét miatt az is elképzelhető, hogy az NBA legszimpatikusabb költője befejezni kényszerül a kosárlabda-pályafutását. A remény megvan, hogy egyszer még visszatérhet (lásd Ronny Turiaf esete, akit hasonló problémával műtöttek, és idén akár kezdő is lehet a Lakersben), de fantasy szempontból a „talán” és az „egyszer” értéke egyenlő a nullával.


                                                                                               

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr21212178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása