HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

NFL Fantasy Football - A hegy tetején

2007.10.20. 09:29 Höri


Lassan elérkezünk a fantasy alapszakasz feléhez, és ilyenkor már kiválóan lehet látni, ki milyen formában is van. Most igyekszem bemutatni az idény eddigi legjobbjait posztok szerint, illetve egyesítve is.

Ha látott már valaki fantasy pre-rankot, azaz szezon előtti játékosérték-listát, azt meglepheti, hogy a QB-k uralják a mezőnyt, mivel ezt a RB-ktől lehetne elvárni. Jövőre nekem is át kell gondolni a draftstratégiám, mivel jól látszik, hogy egy QB a Brady-Manning-Romo-Palmer négyesből nagyban hozzájárulhat a csapat sikerességéhez.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a top 10-es játékosok közül csak Palmer volt már szabadnapos, így ő egy meccsel kevesebbet játszott, és ugyanezen ok miatt nem fér fel a listára például a legutóbb pihenő, 116 pontos Peyton Manning sem.

Fantasy top 10:
1. Tom Brady, New England, QB, 196
2. Tony Romo, Dallas, QB, 169
3. Barrett Ruud, Tampa Bay, LB, 147
4. Derek Anderson, Cleveland, QB, 141
5. Adrian Peterson (újonc), Minnesota, RB, 137
6. Nick Barnett, Green Bay, LB, 126.5
7. LaDanian Tomlinson, San Diego, RB, 123
8. Ronnie Brown, Miami, RB, 123
9. Randy Moss, New England, WR, 121
10. Carson Palmer, Cincinatti, QB, 121

Tom Brady első helye nem meglepetés, nyáron kiváló célpontok érkeztek Foxboroba, többek közt a 9.helyezett Randy Moss, ráadásul a támadófal és a védelem is szilárd a Super Bowl tán legnagyobb esélyesénél, így immáron az lenne meglepő ha a szezon végén nem Amerika Kapitánya zárná az élen a viadalt.

Nem mondhatni, hogy szorosan loholna utána Tony Romo, aki a Bills elleni förtelmes teljesítmény és a Patriots elleni vereség után vesztett ázsiójából, de nyilvánvaló, hogy a gyengébb csapatokat ugyanúgy szét fogja dobálni mint eddig. Sajnálhatja, hogy a legerősebb divizió az övék az NFC-ben.

Barrett Ruud a szezon meglepetése. A másodéves játékos nyakára odavitték a nyáron Philadelphiából kiebrudalt egykori Eagles-vezért, Jeremiah Trottert, Ruud azonban felvette a kesztyűt, és ellentmondást nem tűrően, az első héttől kezdve tartja a defensive MVP-szintű teljesítményt. Ebben a legnagyobb vetélytársa a 6. helyezett Nick Barnett lehet. A Green Bay feltámadásának fő letéteményeséről van szó, a jó öreg Brett Favre mellett természetesen. A Packers nagy léptekkel menetel a playoff felé, Barnett pedig tucatszámra osztja a tackle-öket.

Visszatérve a sorrendiségre, a negyedik helyezett Derek Anderson sem kisebb meglepetés Ruudnál, csakhogy róla könnyen elképzelhető, hogy előbb-utóbb kipukkad. A Brady Quinn-éra eljöveteléig Clevelandben irányító játékosnak az lehet a fő motivációja, hogy teljesítményével kivívja több klub érdeklődését is, hogy aztán nyáron végleg átadhassa helyét az NFL LeBron Jamesének.

Három futó van a top10-ben, 3 különböző helyzetben. LaDanian Tomlinson: Tavalyi alapszakasz MVP, a legtöbb TD szerzője egy szezonon belül az NFL történelemben, fut, elkap, passzol; a Chargers szimbóluma; minden fantasy liga draft 1/1-ese. Helye a top10-ben elvárható, az utóbbi meccseken már újra úgy játszott, amint tőle az elvárható, és kezdi feledtetni a szezon eleji veszteglést. Könnyen el tudom képzelni, hogy év végén benne lesz a legjobb 5-ben.

Azonos mutatókkal áll Tomlinsonnal a ligautolsó Miami Dolphins futója Ronnie Brown. Brown hasonló szezont produkál, mint LT, ha az egyéni játékot figyeljük. Az első két meccsen szinte semmi, majd őrületes javulás. A különbség csupán annyi, hogy amíg LT ezzel kihúzta csapatát a kátyúból, Brown ehhez kevés, hiszen egy jóval szerényebb képességű csapatban kell helytállnia.

Ám mindekettejüket megelőzi a fergeteges újonc futó, akinek már most odaadhatnák az év támadó újonca díjat: Adrian Peterson. A Minnesota Vikings első számú fegyvere nem hogy kortársait, vagy a másodéves sztár futókat, de az egész liga RB sorát felülmúlja. Legutóbb pl a Chicagot sikerült jószerivel egyedül leradírozni a pályáról, azt a defenset, és special teamet, amely Super Bowl-ban szerepelt. Peterson az elkövetkezendő ~10 év nagy sztárja lehet, és a fantasy draftok idei talán legnagyobb stealje.

Carson Palmer maradt a végére, a szörnyű védelemmel, és pompás támadókkal megáldott Bengals QB. Teljesítményét tovább javíthatja, hogy TJ Housmandzadeh, és Chad Johnson mellé visszatér eltíltásából a harmadik klasszis WR is, Chris Henry személyében.

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy sport lakotelep wombats

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr18201171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása