HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Fantasy Serie A - Az első forduló után...

2007.08.29. 18:00 Shyr Kahn

... örültem, míg meg nem láttam a helyezésem. Miért van az, hogy a Juventus 5-1-re verte a Livorno-t, a játékosaim több, mint fele Juve spieler és mégis csak 30 pontot sikeredett összeszednem, amivel - nem mellesleg - az összesített ranglistán 8129. pozícióban lógok a mezőny közepén? Elég hosszú kérdés, amire azt hiszem jár egy legalább ilyen hosszú válasz.

Az első forduló után kiveséztem magamban, hogy mit ronthattam el, illetve legközelebb mire kell figyelnem. Tapasztalataimat igyekszem megosztani a következő néhány bekezdéseben, hátha okul belőle az olvasó.
 

A pontozási rendszer alapján a választott csapatom teljesítménye a következőképpen fest:

 

David Trezeguet: 14 pontot kapott, hiszen szerzett 3 góltés kezdőként lépett a pályára. Ő az "aranytojást tojó tyúkom"... Tőle (ha nem sérül le egy szezonra) már egy mérkőzés után bátorkodom kijelenteni, hogy biztosan nem szeretnék megválni.

 

Alessandro Del Piero: 4 pontot kapott, hiszen kezdő volt és adott Trez-nek egy gólpasszt. Tőle egy kicsit többet vártam. Reményeim szerint lesz ez még jobb is...

 

Sergio Almirón: 2 pont. Kezdő volt. Ezzel sincs gond. Amíg pályán volt jól játszott, de sajnos erre nem adnak pontokat.

 

Antonio Nocerino: 1 pont. Kezdő volt, és begyűjtött egy sárga lapot.

 

Pavel Nedved: Az öreg cseh nemcsak a vezére volt a csapatának, hanem adott is egy gólpasszt. Igazából jobban örültem volna annak, ha Iaquinta nem ér a lövésébe és a hálóban köt ki a labda, hiszen így csak 4 pontot szerzett a fordulóban, ellenben az utóbbi esetben 8 pontos lehetett volna. Arról nem is beszélve, hogy Iaquinta-t sajnos nem vettem meg...

 


Sebastian Giovinco
: Az Empoli nem kapott gólt miután becserélték, így ő sajna csak 1 pontot hozhatott a konyhára.

 

Christian Molinaro: Vele sajnos nagyon pórul jártam, hiszen Chiellini helyére nem igazán esélyes... a védelem másik oldalán pedig nem igazán tud játszani. Ennek megfelelően egy percet sem töltött a pályán. Talán ő lesz az egyik a sok közül, aki helyett szerződtetnem kell mást, mert valószínűleg nem túl sok lehetőséget fog kapni a Juve-ban az év során... 0 pont

 

Christian Zapata: Az újságok az olasz első forduló legjobb védői közé sorolták, ennek ellenére 1 pontot kaptam a játékáért, hiszen a mérkőzés eleji kezdő pontszáma megfeleződött, mikor kaptak egy gólt az Inter-től...

 

És most jön a "fekete leves":

  1. Hiába lőtt a Juve 5 gólt, Gianluigi Buffon, Jorge Andrade és Domenico Criscito egyaránt 1 pontot kaptak, hiszen a Livorno mondhatni az utolsó másodpercekben szerzett egy gólt. (-3 pont)
  2. Juan Pablo Carizzo, Andrea Barzagli, Claudio Marchisio és Marcelo Zalayeta egyaránt 0 pontot ért nekem, hiszen elfelejtettem betenni a kezdőbe őket a vasárnapi mérkőzések előtt. (-2 pont)
Az utóbbiból egyrészt le lehet szűrni, hogy nem árt ismerni a szabályokat, hiszen a nélkül rengeteg ponttól búcsúzhat el az ember. Végső soron a játékosok választása nem tűnik rossznak, de legközelebb a cseréimmel is gyűjtenem kell ponto(ka)t.
 

Nézzük először is a pontozás legfontosabb szabályait.

Minden játékosunk kap:
  • 2 pontot, ha kezdő a csapatában
  • 1 pontot, ha csereként lép a pályára
  • 2 pontot kulcsmozzanatonként (gólpassz)
  • -1 pontot sárgalapra
  • -3 pontot piros lapra
A kapusok kapnak:
  • 4 pontot, ha nem "rezdül" meg egyszer sem a hálójuk
  • -1 pontot minden egyes bekapott gólért
  • 10 pontot minden egyes szerzett gólért
A védők kapnak:
  • 3 pontot, ha nem kap gólt a csapatuk
  • -1 pontot minden egyes bekapott gólért
  • 8 pontot minden egyes szerzett gólért
A középpályások kapnak:
  • 1 pontot, ha nem szerez gólt az ellenfél
  • 6 pontot minden egyes szerzett gólért
A csatárok kapnak:
  • 4 pontot minden egyes szerzett gólért
 

Tehát a  legfontosabb szabály: Csak a kezdő tizenegyben játszó játékos gyűjthet pontokat!!!

 
A cserejátékosok - ha kezdenek valós csapatukban, ha nem - addig nem kapnak pontot, amíg be nem tesszük őket a pályára! Ennek is megvannak a szabályai. 15 perccel az adott napi első meccs előtt még le lehet cserélni a kezdő tizenegyünket. 15 percen belül és természetesen a mérkőzések közben a rendszer nem engedi le/becserélni a játékosokat legyenek a padon, vagy a kezdőben.
 
 
 

1 komment

Címkék: szabályok csere pontozás juveitalia

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasysport.blog.hu/api/trackback/id/tr47151409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hulk 2007.08.29. 19:37:31

Nekem is kell az a tyúk!
süti beállítások módosítása