HTML

Fantasy sport

Kispad a fantasy sportok labirintusában.

Friss topikok

Fantasy bajnokságok

Félidő

2010.06.26. 10:31 hulk

Na, ezért jó dolog fantasy - álomcsapatos - bajnokságokban szerepelni. A labdarúgó világbajnokságok történetének egyik leggyengébb, de minden bizonnyal legszürkébb (!) brazil válogatottjának mérkőzésén, azért izgulok, hogy a nálam szereplő Ramires kartárs pályára lépjen.

Megtette, aminek örültem, de annak már nem, hogy az egyébként eltört lövése, bár megpattant egy portugál védőn, amitől mindjárt a helyes irányba is tartott, sajnos nem fogott ki az ellenfél kapusán. De mondhatnám mindezt Khedira és XAlonso bődületes kapufáira, az argentínok potyagóljára vagy Villa kihagyott büntetőjére, Piquet ziccerére. Megannyi kárba veszett pont, ami a végelszámolásnál sokat érhet.

Szerencsésen túl vagyunk a csoport mérkőzéseken, ami biztos, volt már jobb, rosszabb kevesebb, de most végre kezdődik az igazi világbajnokság. Közben kiderült, hogy mely csapatokból és kikkel érdemes frissíteni a kereten.

Ami az aktuális pozíciómat illeti, a korábban kicsit lesajnált Sky játékot vezetem, nem is kicsivel, míg egy privát, de elég nehéz és speciális magyar fantasy játékban a harmadik helyen állok, csupán két pontra az elsőtől.

Szólj hozzá!

Címkék: sport fifa álomcsapat sky sport fantasy football

Fifa 2010 - Fantasy Football játékok

2010.06.01. 10:15 hulk

A blog közel két éves hallgatása ellenére, többen is megkerestek, hogy tudok-e ajánlani a hamarosan kezdődő labdarúgó világbajnokságra fantasy játékot. Természetesen tudok, sőt. Mondjuk, úgy gondoltam, hogy egy postban leírva egyszerűbb mindenkinek válaszolni, hiszen most is készült nem is egy fantasy játék.  

Nálam egyenlőre az amerikai Espn viszi a pálmát, hiszen itt a 15 játékosból álló keretünket, a szokásosnak mondható 100 milliós limitből kell tudni feltölteni. Az angol Sky esetében, ezt az alapvető fantasy követelményt elhagyták, ezzel jelentősen megkönnyítve a játékot, ami persze nem jelenti azt, hogy ne csináltam volna már meg a brutálisan erős álomcsapatot. Itt viszont különösen igaz, hogy majd a cseréket kell, okosan kihasználni.

Aztán ott lesz még a Fifa játéka, de itt egyenlőre még csak regisztrálni lehet, feltételezem, hogy a végleges nevezések után, lesz majd lehetőség a csapatunk összeállítására.

Aki a nevezésekkel, szabályokkal nincs teljesen tisztában, mert korábban még nem játszott semmilyen fantasy sport játékot, annak ajánlom a blog alapos tanulmányozását.
Jó játékot és sok étkezési utalványt kívánok mindenkinek.

Update: Az egyik fórumon találtam.

Gyere és csatlakozz!
Sky Sports Fantasy Football - South Africa!
A liga csatlakozásához szükséges PIN : 236
http://worldfantasyfootball.skysports.com/FriendsLeague.aspx?p=236

Dél Afrika 2010 Labdarúgó Világbajnokság Fantasy játék!
Tippeld meg a csoport körök kimenetelét , és a mérkőzések végeredményeit!!
http://us.wc.fantasysports.yahoo.com/world-cup/group/3679

Szólj hozzá!

Címkék: sport fifa fantasy sport

Euro 2008 Fantasy Football - Hulkster az első kör után

2008.06.11. 10:32 hulk

Az volt az alapkoncepcióm, hogy kevés gól fog esni, az első fordulóban, ezért a középpályát erősítettem meg inkább. A védelemben és elől is maradt egy-egy lyukas poszt, vagy legalábbis így gondoltam. Nem jött be, főleg úgy, hogy hiába kerülgettem a holland játékosakat, végül nem szavaztam nekik bizalmat. Ez lett a vesztem.

A baj csak az, hogy nincs túl sok lehetőség a javításra. Most már bravúr kell valakitől, hogy az élmezőnyben végezzek. Az már eleve gyanús volt, hogy Quaresma nem kap lehetőséget, amit De Rossi érthetetlen mellőzése, csak tovább fokozott, de tegnap délután Fabregas kiszorulásának pillanatában igazi páni félelem tört rám. Még jó, hogy aztán 36 perc alatt sikerült valamit kozmetikáznia az eredményemen.

A védelmemre viszont semmilyen panasz nem lehet, ott minden rendben volt. Még gólt sem kaptak, sőt Újfalusit a mezőny emberének választották. Elől a csatáraim csupán gólpasszig jutottak, Torres (4) esetében elsőre fel is ment bennem a pumpa, de beláttam, hogy ez volt a legjobb megoldás. Klose (8) két előkészítéséből a másodikat nem nevezném tudatosnak, de a lényeg, hogy megadták. 57 pont, középmezőny, tehát jöhetnek a cserék.

Szólj hozzá!

Címkék: sport uefa fabregas uefa euro 2008

Euro 2008 Fantasy Football - Álomcsapat 1.

2008.06.11. 09:08 hulk

Túl vagyunk az első körön, végre lehet korrigálni a hibáinkat. A legfontosabb, hogy négy játékost ingyen igazolhatunk, de efölött már értékes pontokat vonnak el tőlünk. Viszont nem árt figyelembe venni, hogy egy csapatból továbbra is csak két labdarugót szerződethetünk.

A pontozásból eredően a nyitó forduló álomcsapatába, a több gólos győzelmet arató válogatottakból kerültek be, a kivételt az alaposan megdolgoztatott, ezért hat védést is produkáló és a mezőny legjobbjának választott horvát Pletikosa (11) jelenti.

A védelemben az élete első címeres mezben szerzett gólját ünneplő Pepe (15), a szintén eredményes Hansonn (12), igazi sprinter kvalitásokat felmutató Van Bronckhorst (12) és a nálam is szereplő Újfalusi (9) kapott kis arany csillagot.

Középen, a csereként is gólt és gólpasszt jegyző Fabregas (9) mellet két hollandot, a dupla előkészítést vállaló Kuytöt (9) és a spanyolhoz hasonló teljesítményt felmutató Sneijdert (14) találjunk. Míg elől a triplázó és ezért a forduló legtöbb pontját gyűjtő Villa (17) mellet, a két gólja ellenére is szomorú Podolski (13) és a bombagólt megeresztő, de továbbra is nagyon utált Ibrahimovic (9) szerepel.

Szólj hozzá!

Címkék: sport uefa álomcsapat uefa euro 2008

Euro 2008 Fantasy Football - Hulkster

2008.06.10. 09:10 hulk


Szólj hozzá!

Címkék: sport uefa

Euro 2008 Fantasy Football - Magyar Ligák

2008.06.06. 08:27 hulk

Amennyiben megvan már az Európa verő csapatotok, célszerű belépni privát ligákba is. Ami biztos, ártani nem árt és határozottan fokozza a játék élményét. Két fantasy játékban is van magyar liga, legalábbis én ezekről tudok. Tehát aki beakar lépni még nyugodtan megteheti.

A yahoon az Aranycsapat-Puskás! elnevezésű ligát keressétek, míg a hivatalos UEFA játékban, az egyik hazai kosárfórum ligáját tudom ajánlani. A belépő kód ide:  456-125

Szólj hozzá!

Címkék: uefa fantasy sport

Euro 2008 Fantasy Football

2008.06.04. 10:49 hulk

Akkor csapjunk bele. Nyakunkon az Európa Bajnokság, természetesen egy fantasy játékos ki nem hagyná, hogy csapatott csináljon, igaz? Én mindjárt kettőt hármat is létrehoztam. Egyiket az amerikai Espn, a másodikat a yahoon, míg a harmadikat a hivatalos Uefa játékban próbálom győzelemre vezetni.

Az utóbbit tartom a legjobbnak, aminek motorja némi ráncfelvarrása ellenére, megegyezik az angol bajnokságéval és a Bajnokok Ligájával. Ezért sem a regisztrációra, sem pedig a szabályokra nem kell sok időt vesztegetnünk, mert azokat vagy már jól ismerjük, vagy minden információ megtalálható itt a blogon.

Miután regisztráltunk és megadtuk adatainkat, kedvenc válogatottunkat és elkészítettük a mezünket, végre jöhet a csapatunk összeállítása. A legfontosabb, hogy 100 millió euroval 12 játékos kell lkiválasztanunk, amiből 1 kapus, 4-4 védő és középpályás, valamint három csatár. Ezután ki kell jelölnünk a csapatkapitányunkat, valamint az egy cserét is.

Mit érdemes figyelembe venni? Elsősorban a sorsolást, mert például a németek és a portugálok útja, ha csak valami váratlan nem történik, szinte ki van kövezve az elődöntőig. Ezzel szemben a gyilkos C csoport két továbbjutóját, most megmondani lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Másodsorban a játékosok formáját, a válogatottjukban betöltött szerepét és persze gólérzékenységét.

Szólj hozzá!

Címkék: uefa uefa euro 2008

UEFA Champions League - Az elődöntők után

2008.05.01. 08:48 hulk

Nem kicsit sikerült a téli alapozásom. A kieséses szakaszban szinte szárnyalok és immár a magyar ranglista 15. helyén vagyok 561 ponttal. Még akár a top 10-be is bekerülhetek. Pedig a visszavágók előtt már nem cseréltem, mert nem volt rá szükség.

A védelem megint összecsapott, de most csak a manchesteri oldal hozta a kötelezőket, hiszen Scholes talált gólja Abidal (2) és Milito (2) szezonjának a végét jelentette. A kapuban a statisztika szerint hármat védő Van der Sar (7), a megint belül játszó Brown (6) és a most nem verekedő Evra (6) eddig jó választásnak bizonyult.

Középen Lampard (7) élete egyik legfontosabb tizenegyesét abszolválta, míg az azt kiharcolo Ballack három pontot kapott. A bajnokságban szárnyaló Ronaldo (3x2), megint igazolta a tételt, fontos szituációkban rendszerint csődöt mond. Most már tartsa is meg ezt a szokását. Nem úgy Torres (6), aki hatodik góljával még visszahozta a Poolt a mérkőzésbe.

Szólj hozzá!

Címkék: sport fantasy sport

UEFA BL Fantasy - A fapapucs

2008.04.24. 08:32 hulk

Már a negyeddöntő visszavágói előtt próbáltam arra figyelni, hogy az elődöntőbe jutott csapatokból egyenlő számban legyenek játékosaim. Valaki inkább kockáztatott és a két általa esélyesebbnek vélt alakulatból választott. Úgy néz ki bejött, hiszen eddig nincs okom panaszra.

A védelmi soromat alkotó Barcelona és Manchester United tegnapi gólnélküli döntetlenje, elhozta az ilyenkor kötelező nagyon értékes pontokat. Van der Sar (8) nyolc védése, Milito (5) sárgalapja mellett Evra, Brown és Abidal egyaránt hat-hat pontot hozott a konyhára.

Ellenben a középpálya, bár alaposan kitett magáért, most csak minimum pontokra volt jó. Nem így a csatársorom, ahol a most csöndes Torres (2) mellett a frissen igazolt holland Kuyt (6) szerezte a forduló egyetlen tudatos találatát. Mindez 49 pontra volt elég, amivel felkapaszkodtam a magyar ranglista 17 helyére, a blogunk házi bajnokságában pedig a második helyen vagyok megtalálható.

Szólj hozzá!

Címkék: sport uefa fantasy sport álomcsapat

UEFA Champions League - Torres egyedül maradt

2008.04.22. 08:22 hulk

Ennyi sztár közül, egy szem csatárként, csak a gyönyörű gólt jegyző Torres tudott az előző körben a legjobbak közé kerülni. Nem véletlenül persze, mert most a pálya középen szaladgáló klasszisok döntöttek. Lampard és Gerrard gólt és gólpasszt jegyzett, Ballack fejjel köszönt be a török-brazil vegyes csapatnak. Még az inkább csak védekező Yaya Toure és Diaby is elismerően fogadhatta a gratulációkat.

Hátul Hyypia (7) nagyon fontos fejese és Van der Sar (8) hat védése emelkedik ki, a többiek csak hozták az ilyenkor kötelezően járó, de rendkívül értékes hat pontot. Vélhetően most sem változik a helyzet, hiszen ezen a szintem már minden gólért vért kell izzadni. A csapatok közötti különbségek minimálisak, így a kapott gól nélkül lehozott mérkőzések, különösen a védelem számára, biztosabb pontszerzésnek mutatkoznak.       

Van der Sar – Hyypia, Silvestre, Pique, Thuram – Gerrard, Lampard, Ballack, Yaya Toure, Diaby - Torres

Szólj hozzá!

Címkék: sport ronaldo uefa fantasy sport álomcsapat

Fantasy Premier League - 35. forduló

2008.04.21. 10:24 hulk

Ilyen is rég volt, mind a három csatárom gólt szerzett! Adebayor (7) úgy tűnik, bár talán későn, de megtalálta a helyes utat, hiszen ismét eredményes volt, ezzel már 21-nél tart. Nem sokkal marad el tőle a 16 gólját jegyző és a bajnoki versenyt izgalmassá tevő, új igazolásom Roque Santa Cruz (6) sem.

Jó lett volna egy kicsivel hamarabb szerződtetnem, de annak ellenére, hogy végig a megfigyeltek között volt, csak most léptem. Hiba volt, mint ahogy Benjani padra küldése is. Mentségemre szolgáljon, hogy legutóbb február 10-én volt eredményes, ezt a hosszú gólcsendet törte most meg, persze egykori csapata ellen.

Középen Ronaldot alaposan megfogták a Blacburn védői, így nem tudott gólt szerezni, ezzel megszakad a hat mérkőzés óta tartó sorozata. Viszont Petrov a profi november után újra gólt lőtt, Fabregas pedig kiosztotta 19. gólpasszát.

Ellenben a védelem meglepően halovány volt, senki nem tudott a minimumpontoknál többet hozzátenni a Hulk Se teljesítményéhez. A vége visszafogott 44 pont és 45. hely a hazai ranglistán.

1 komment

Címkék: sport fantasy sport fantasy premier league

Fantasy NBA - 2007/08

2008.04.19. 09:45 hulk

Mindig azok jönnek ki a legjobban a szezonból, akiknek a fő embereik (akárhol draftolták is őket) sérülésmentesen végignyomják a szezont. 4 db magasemberrel ez kisebbfajta csoda, különös tekintettel arra, hogy nekem pl. konkrétan 4 magasemberem szállt el a playoffban. Paul pedig külön kategória, akárhova nézek, döntőben van... szerencsére az egyik csapatomban nekem is ott figyel... 

A draftomról egy pár szó:

Marion: ha első helyen választok, akkor is őt vittem volna, hihetetlen a fazon, még úgy is marha jó volt, hogy nem hozta a tavalyi szintet. A Shaq-csere aztán megpecsételte a sorsát, nem hiába ajánlottam fűnek-fának a trade deadline körül. Sajna a végére még le is sérült, és ez végleg betett...

Szólj hozzá!

Címkék: nba

Fantasy Premier League - 34. forduló

2008.04.14. 08:29 hulk

Sokáig halogattam, míg végűl egy két lépéses csere mellet döntöttem. Elküldtem a pados Ballackot és helyére leigazoltam Daivest, a Fulham középpályását. Zseniális húzás volt. Bemutatkozásként nem is kívánhattam volna többet, két gólpassznál és 11 pontnál. Középen kellet is ez a támogatás, a magára maradt Ronaldonak (2x7), aki most is gólt szerzett.

A legbiztosabb régióban, hátul, megint jól dolgoztak a játékosaim. A visszacsalogatott Lescott (9) betalált, neki ez volt idén a hetedik találata, Dunnet (5) a mérkőzés legjobbjának választották, míg Laursen (6) és James (7) csapata nem kapott gólt.

Elől, végre Adebayor (5) is megszólalt, ezzel megtörte a hét meccsen át tartó gólcsendjét. Hol tartana, ha nem vett volna ki menet közben szabadságot? A vége 64 pont lett, amivel a Hulk Se felkapaszkodott a 43. helyre.

Szólj hozzá!

Címkék: sport ronaldo fantasy sport fantasy premier league

Fantasy NBA: Hétfő reggeli – 25. játékhét

2008.04.13. 14:24 hulk

Eljött a 2007-08-as szezon utolsó pár napja a fantasy világban, de szerdáig még sokminden történhet. Lévén még van egy lehetőség a csapatállításra, érdemes átgondolni, pontosan melyik kategóriákban van még esélyünk fordítani/elhúzni (vagy roto ligákban még pár pontot kicsikarni), és utoljára körbeszaglászni a szabadügynök-kínálatot. Figyelem, kizárólag az esélyes kategóriákra koncentráljunk!


Ez a százalékok további totális figyelmen kívül hagyását jelenti (roto ligákban már amúgy is hetek óta elfelejtettük őket), és rossz esetben a pont/lepattanó/gólpassz kategóriák is kisebb súllyal esnek latba. A blokkokkal hagyományosan nehezen lehet boldogulni, tehát a héten a viszonylag könnyen megszerezhető labdaszerzésekre és hármasokra érdemes koncentrálni. Persze ha valakinek egyheti háborúskodás után csak 4 pattanó kell a jobb eredményhez, bátran lehet specialistát keresni a piacon!

Szólj hozzá!

Címkék: sport nba fantasy sport